ya arkadaşlar bende bi soru sorcam benim telefon nokia 701, x-plore de cihaz bilgilerine girdiğimde cpu hızı 192 Mhz yazıyor neden böyle bu telefonda 1 Ghz işlemci yok mu? acil bir cevap bekliyorum.
serinaga nın dediği gibi çarpanlarla oynanırken voltaj değişimi gerekebilir. eğer bir alt voltajda kullanılabilirse tabiki batarya kullanımı düşecektir. ANCAK buna biz direk müdahale edemiyoruz. Yine elimizdeki telefonlarda kullanılmak üzere yazılmış modlar arasında madnedd ın yapmış olduğu tam performans/normal/batarya performansı modları sayesinde cpu/gpu kullanımları kısıtlanarak batarya ömrüne müdahale edilebilir
bu kadar ayrıntıya gerek yok hakan ben xploresinin dil dosyasından da 1 ghz yapardım isteyene 2 ghz yaparım madem dediğin arkadaşın içi rahat olacaksa tabiki herşey görüntüden ibaret olacak ama içimiz rahat etsin 2 ghz yaptık işlemciyi
işlemci teknolojisini günümüz teknolojisine çevirseler ne samsung ne htc ne de başka bi firma telefon satabilir
nokia telefonlarının arkasında dursa destek olsa program oyun her şey artar nokia sahiplenmiyor hiç bi telefonunu takmışlar bi windows symbian a destek olsalar çok güzel yazılım olur belle güncellemesi ile neler yapabildiklerini göstermeye başladılar