ıslanan telefon bir daha çalışır mı

Sponsorlu Bağlantılar

by_ozgur1

Üye
    Konu Sahibi
ıslanan telefon bir daha çalışır mı
merhaba arkadaşlar,

telefonum dünkü istanbul yağmurunda çok fena su yedi. pirinç dolu kutuya koydum şimdi çıkarttım nokia yazısı geliyor menü çıkıyor ama ekranda bariz nem veya ıslaklık görünüyor.. çocukken saatlerimizin içine su kaçardı ya aynen öyle bir sıvı belirtisi var.

acaba ne yapmam gerekiyor şu an.. rehberi vs. kopyaladım sim kartına şu an için endişe edebileceğim pek birşey kalmadı ama telefonuda kurtarsam iyi olur yani..

okuduğunuz için teşekkür ederim.

saygılar.

R.A.M

R.A.M

Üye
Ne telefonu? Telefon ıslanınca şunlar yapılır 1.kısadevre olmasın diye batarya çıkarılır 2.telefonun kapağı çıkarıp saç kurutma makinesiyle kurulanmalı eğer açılabiyosa içi açılıp kurulanır. 3.telefon en az 20 saat kalorifer üzerinde bekletilmelidir

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
arkadaşım saç kurutma kullanılmaz havlu kullanılır saç kurutma makinası suyu iyiyce derine iter. Havluyla kurula pirince koy ve kavanozuda kaloriferin üstüne bir gün beklet

• Beğen
Tepkiler: Amaru Shady ve Esendağlı
Mobilator

Mobilator

Emekli Yönetici
hayati bir yerinde birşey yoksa çalışabilir. tavsiyem servise gönder. garantidem çıkar ama en azından 100 liraya felan telefonu kurtarırsın.

Esendağlı

Esendağlı

Üye
Benimde suya düşmüştü,üşüttü grip oldu sandım derken, zatürreye döndü kurtaramadık sizlere ömür adı n78 di:)
Ama işin gerçeği ben cihazı merak edip erken açmasaydım kurtarırdım.1 gün sıcak ortam da beklesin bence

MrExpert

MrExpert

Üye
Eğer batarya çıkarılıp cihazı söküp temizleyin kurutun sonra kontakt sprey alıp ana kartı yıkayın sonrada kurutun tekrar fön makinesiyle tel kullanıma hazır ... Abimin eski teli 4 ssat suda durdu bu işlemi yaptık hala çalışıyor...

klongs

klongs

Üye
pirinç dolu poşete koy

MuhammedAliAKB

Üye
kardeşim pirin dolu poşete koy

spy ghost

spy ghost

Üye
ben nokia 6670'i iki kere hayata döndürdüm :) bir kere pencere kenarında bir kerede kış aylarında mesaj yazarken felan içine şu kaçtı ama çözümü hep başarılı oldu ;
Dış donanımları sök (batarya, tuş , ön kap ve arka kap) ardından soba varsa arkasında bir gün boyu beklesin (yaklaşık 10 cm mesafe) mesela öğlende koy ikindi civarı cihazı ters çevir o şekilde de beklesin ardından akşam saatlerinde telefonu bulunduğu yerden al tüm donanımları tak çalıştır :islik bunu 2 defa denedim oldu telefon şu anda çalışır durumda yani :d: başına neler neler geldi zavallının be :d: telefonu tamir ettiğime pişman oldum :d:

quigleyarman

quigleyarman

Üye
Telefonu komple sökün ve anakartı selülozik tınerle temizleyin normal tiner değil selülozik tiner.

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
selülozik tiner yakmaz ben pc nin anakartı temizliyorum

quigleyarman

quigleyarman

Üye
yakmazmı devreleri

Telefoncu benim 6600 ın işlemcisini değiştirmeden önce fırçayla bişey sürdü o ne dedim napıyosun devrelere zarar vermezmi falan yok ya dedi selülozik tiner bu temizlemek icin dedi.Öle yani.

MrExpert

MrExpert

Üye