ISK-SODEX Fuarı başlıyor

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
NoScatter

NoScatter

Üye
    Konu Sahibi
ISK-SODEX Fuarı başlıyor
Uluslararası ISK-SODEX Fuarı, 5-8 Mayıs 2010 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi- CNR Expo'da sektöre kapılarını açacak.

Hannover-Messe Sodeks Fuarcılık tarafından düzenlenen ve bu yıl 18 ülkeden 898 firmanın katılacağı, 59 ülkeden ticari alım heyetlerinin ziyaret edeceği fuarın, ısıtma, soğutma, klima, havalandırma, yalıtım, pompa, vana, tesisat, su arıtma, havuz ve güneş enerjisi sistemlerini kapsayan sektör temsilcilerini bir araya getireceği bildirildi.

Halen yaklaşık 250 bin kişiye istihdam imkanı sunan, son yıllardaki hızlı atağıyla 10 milyar dolarlık büyüklüğe ulaşan ve 2009 yılını 2,5 milyar dolar ihracatla kapatan sektörün hedefinin, Cumhuriyet'in 100. yılı olan 2023 yılında 25 milyar dolarlık büyüklüğe ulaşıp, ihracat hacmini 10 milyar dolara taşımak olduğu belirtildi.

İklimlendirme ve tesisat sektöründe dünyanın üçüncü büyük fuarı olma özelliğine sahip ISK-SODEX Fuarının, yurt dışına açılmak ve uluslararası işbirlikleri geliştirmek isteyen Türk firmaları ile Türkiye'nin bulunduğu bölgede etkili olmak isteyen yabancı firmalar için en önemli iş ve pazarlama platformu niteliğiyle uluslararası ölçekte ön plana çıktığı ifade edildi.

Hannover-Messe Sodeks Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Murat Demirtaş, bu yıl “Üretim, İstihdam, İhracat” ana temasıyla 5 Mayıs'ta kapılarını açacak fuarın, 8 Mayıs'a kadar ziyaret edilebileceğini belirtti.

İklimlendirme ve tesisat sektöründe dünyanın üçüncü büyük fuarını organize etmenin gururunu yaşadıklarını belirten Demirtaş, “İki yılda bir düzenlediğimiz ve istikrarlı bir şekilde büyüyen fuar, 10 milyar dolarlık büyüklükten 25 milyar dolara koşan sektörümüzün itici gücü durumunda” dedi.

Kullanılan stant alanı itibariyle Türkiye'nin en büyük endüstriyel fuarı olan ISK-SODEX Fuarı'nın, Türkiye'de mevcut bir fuar alanının tek başına yeterli olmadığı ve birden fazla fuar alanından yararlanılmak zorunda kalınan tek fuar olma özelliğine sahip olduğunu dile getiren Demirtaş, şunları kaydetti:

“Her yıl büyütsek de, bu elbise bu fuara dar geliyor. Sektörümüzle birlikte fuarı da büyütüyoruz. Krizin etkilerinin devam ettiği bir dönemde dahi fuara katılan firma sayısının artması ve fuar alanının genişletilmek zorunda kalınması, küresel ekonomideki beklentinin yukarı yönlü olduğunu göstermesinin yanı sıra iklimlendirme ve tesisat sektörünün geleceği açısından son derece sevindirici bir gelişme...ISK-SODEX Fuarları, yıllardır tüm sektörel oluşumların işbirliğiyle düzenleniyor. İklimlendirme ve tesisat sektöründe, Batı Avrupa;da azalan üretimin kaymasının da etkisiyle genişleyen Türkiye pazarı, küresel pazara mal üretilen ve satılan bir üretim ve pazarlama üssü olma yolunda hızla ilerliyor. Sektörün üretim, istihdam ve ihracattaki payı, Türkiye ekonomisine katkısı artıyor. ISK-Sodex Fuarları, sektörümüzün bu noktaya gelmesinde önemli pay sahibi olmuştur, olmaya devam edecektir.”

ISK-SODEX İstanbul 2010 Fuarının sektörün en büyük bölgesel buluşması olduğunu vurgulayan Demirtaş, 2008 yılında fuara katılan firma sayısının 801 olduğunu, bu yıl bu sayının 898'e çıkacağını ifade etti.

Fuara katılan Türk firma sayısının 683, yabancı firma sayısının ise 215 olacağını kaydeden Demirtaş, yabancı şirketlerin temsilcilikleriyle birlikte toplam katılımcı firma sayısının bin 434'ü bulacağını, fuarı, dört kıtadan 59 ülkeden ticari alım heyetlerinin ziyaret edeceğini belirtti.

YURT DIŞINDA TANITIM İÇİN 120 BİN KİLOMETRE YOL

ISK-SODEX İstanbul 2010'un yurt dışı tanıtım çalışmaları hakkında da bilgi veren Demirtaş, uluslararası şirketleri Türkiye'ye çekmek ve sektörün potansiyelini harekete geçirmek amacıyla, dünya fuarlarında etkin tanıtım yaptıklarını söyledi.

Yurt dışı fuarlarda sadece ISK-SODEX İstanbul 2010 Fuarı'nın değil Türk iklimlendirme ve tesisat sektörünün de tanıtımını yaptıklarını vurgulayan Demirtaş, “Tek tek şirketlerimizin tanıtım imkanlarının çok ötesine geçen bu çalışmalarla, sektörümüzün üretim ve pazarlama gücünü, sahip nitelikli insan kaynağını, fark yaratacak nitelikteki yönetim anlayışını ve vizyonunu anlattık” diye konuştu.

Yurt dışı tanıtım çalışmaları süresince Hannover-Messe Sodeks Fuarcılık temsilcilerinin, dünyanın çevresini üç kez dolanacak kadar, yaklaşık 120 bin kilometre yol kat ettiğine dikkat çeken Demirtaş, Çin'den Belçika'ya, Tayland'dan İngiltere'ye, Suriye'den Rusya'ya, Hindistan'dan İspanya'ya kadar 18 ülkeden firmaların fuara katılımının sağlanmış olmasının, bu yoğun girişimlerin sonucu olduğunu belirtti.

Türk Hava Yolları'nın “Resmi Taşıyıcı” olduğu fuar, Dış Ticaret Müsteşarlığı (DTM), KOSGEB ve Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri (OAİB) tarafından da destekleniyor.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt