Işınlanma kısmen başardılar. Ben artık korkmaya başladım.

Sponsorlu Bağlantılar

karides

Üye
    Konu Sahibi
Işınlanma kısmen başardılar. Ben artık korkmaya başladım.
Bilim adamları atomlararası özellik iletimini, 1 milimetreden kısa bir mesafede de olsa başardılar."Teleportasyon' adı verilen bu yöntemle, atomlar, enerji, hareket, manyetik gibi kuantum özelliklerini birbirlerine aktarıyorlar. "Işınlama' ya da atomlararası "kuantum aktarımı'nın başarılması, gelecekte üretimi öngörülen kuantum bilgisayarlarını mümkün kılacak. Son derece hızlı çalışacak olan kuantum bilgisayarlarının raflara çıkmasının 10 yıldan fazla sürmesi bekleniyor.ABD'den National Institute of Standards and Technology öğretim üyesi David J. Wineland ve Avusturya'dan Innsbruck Üniversitesi'nden Rainer Blatt başkanlığındaki ekibin çalışması, atomların fiziksel özelliklerinin birbirleri arasında alışverişini sağlıyor. Çalışma üzerine Nature dergisinde bir makale yayımlayan Dr. Wineland, aktarımın şimdilik sadece 1 milimetre'den küçük bir mesafe içinde yapılabildiğini, ancak gelecekte daha uzun mesafeler arasında da aktarım yapılabileceğini belirtti.

EŞLENEN ATOMLAR ÖZDEŞLEŞİYOR

Dr. Wineland "Kuantum aktarımı' çalışmasını beril atomları arasında gerçekleştirdi. Avusturyalı ekip ise, aynı işlem için kalsiyum atomu kullandı. Her iki çalışmada da, bir atomun içinde bulundurduğu kuantum özellikleri diğer eş-atoma aktarıldı.

EİNSTEİN'I "KORKUTAN' YÖNTEM

Bilim adamları, laboratuvar ortamında atomları birbirleri ile "entaglement' denen, Albert Einstein'ın el yazmalarında"korkutucu" diye tarif ettiği, bir yöntemle eşliyorlar. Bu eşlemenin doğası gereği, bir atomun edindiği özelliği, ya da tam tersini, eş-atomu da otomatikman üstleniyor. Özelliklerin iletimi için, eş-atomlar arasındaki mesafe önem taşımıyor. Atomlar teorik olarak kilometrelerce uzakta olasalar dahi, özelliklerini "Kuantum aktarımı' ile değiş tokuş edebiliyorlar.Işınlama süresi sadece milisaniyelerle ifade ediliyor.

Kaynak:Gençbilim Haber

Yorumum : 1 milimetre bile insanlık için büyük bir adım. Bugün 1 milimetreyi kateden adamlar, 10 sene sonra 1 metre; 20 sene sonra 100 kilometre yaparsa bu durumda artık hakikaten dünya üzerinde ülke sınırı diye birşey kalmaz ya. Alın size bir kaos teorisi daha.:ıslık

• Beğen
Tepkiler: C01aY, CryDaqqeR ve enes-kys

omayra

Üye
Korkutucu gerçekten... Teşekkürler Karides

a21a

a21a

Emekli Yönetici
Bu konuda daha önce ilginç bir yazı okumuştum. hatta yanılmıyorsam maxicepteydi. yazıya göre madde nakli çoktan başarılmıştı ve bu konuda Amerika nın gizli deneyleri vardı. güya bir gemiyi içersindeki mürettabatından habersiz ışınlamışlar bir başka yerde ortaya çıkmış ama mürettebat ile gemi birbirine girmiş yapışmış bir haldeymiş. yani maddeler birbirine karışmıştı. yazıyı bulursam buraya eklerim.

jöly

Üye
cidden korkutucu..:karisti::karisti:teşekkürler...:spr

karides

Üye
    Konu Sahibi
Bu konuda daha önce ilginç bir yazı okumuştum. hatta yanılmıyorsam maxicepteydi. yazıya göre madde nakli çoktan başarılmıştı ve bu konuda Amerika nın gizli deneyleri vardı. güya bir gemiyi içersindeki mürettabatından habersiz ışınlamışlar bir başka yerde ortaya çıkmış ama mürettebat ile gemi birbirine girmiş yapışmış bir haldeymiş. yani maddeler birbirine karışmıştı. yazıyı bulursam buraya eklerim.

Evet. Senin bu söylediğin RAİNBOW PROJESİ (PHİLADELPHİA EXPERİMENT) 'dir :spr ve okuyanları-araştıranları hayrete düşürür. Bu projeyle ilgili linki aşağıda veriyorum. Ben bu konuyla ilgili bir başlık açmak istemiş; ama genç arkadaşların çok ilgi göstermeyeceğini düşünerek vazgeçmiştim. İlginenler varsa bakabilirler. Ayrıca bu proje USA hükümeti tarafından hiçbir zaman kabul edilmedi; üstteki haber ise herkesin kabul ettiği bir bilimsel deney olarak bilinecek. Sonuç olarak moleküler transferin miladı bu deney olacak (en azından resmi kayıtlarda) Neyse sözü fazla uzattım. link aşağıda.

]

pskolojik maynağ

pskolojik maynağ

Üye
:bilmm faydalı kullanıldıkça problem olmaz :lol
tşk

delimakina

Üye
şuan için imkansız bir yöntem yalan olurlar

FurkanBilge

Üye
dünyanın sonu yaklaştı

Mehmet

Mehmet

Emekli Yönetici
Zaten dünyanın sonu yakın böyle giderse kiyamet heran kopabilir yinede şanslı insanların bence teknolojinin bütün nimetlerinden faydalanıyoruz düşünsenize 2 3 asır öncekileri ve daha öncekileri insanlık dünyanın sonunda buldu herşeyi

Salih Baba™

Salih Baba™

Üye
Bence ışınlanma mümkün ve o kadarda abartılacak bir durum değil tamam bilim adına cok önemli bir başarı ama bunu bence coktan gerçekleştirdiler henüz açıklamadılar ve saklıyorlar....

Mic Jack

Mic Jack

Üye
Teknoloji artık korkutucu boyutlara ulaşıyor ... :oke:

Bora

Bora

Üye
Haberin üstünden 2yıl geçti bir gelişme var mı acaba?