Iş hayatinda(n) mutlu olmak mümkün mü?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
peace_for_fight

peace_for_fight

Üye
    Konu Sahibi
Iş hayatinda(n) mutlu olmak mümkün mü?
Bu sorunun cevabının kişiye, işine, şartlara, bireyin ihtiyaçlarına ve daha pek çok etkene göre değişen cevapları var mutlaka.

Gelişim Uzmanı Sylvie Strong, ortak noktayı ‘insan olmak’ olarak belirleyip, İş Yaşamı’na da yansıyacak Mutlu Olma Anahtarları’nı şöyle sıralamış:

-Hayatımızdaki Güzel Şeylerin Varlığı... Tek de olsa hayatlarımızda bize iyi hissettiren bir şey mutlaka vardır. Aslında düşündüğümüzden daha şanslıyız. Yaşamımızdaki bütün olumlu şeyleri düzenli aralıklarla tartmak faydalı olacaktır. Bu listede ailemiz ve arkadaşlarımız ilk sıralarda yer alabilir. Sağlığımız da aynı derecede önemli olabilir. İşimizle ilgili de bahşedilen şeylere odaklanarak, iş yaşamının zorluklarını daha farklı bir bakış açısıyla karşılayabiliriz.

-Olumsuz Sonuçlara Varmaktan Kaçınma... Başkalarının hakkımızda olumsuz düşünecekleri endişe ya da korkusu ile ortalıkta dolaşmak insan doğasının bir parçasıdır. İş ortamında da, bir başkasında olumsuzluk ya da üzüntü hali hissettiğimizde, hemen bizim yüzümüzden mutsuz oldukları ya da onları üzecek birşey yaptığımız sonucuna varırız. Böyle düşünmeyip, bu kişinin gerçekten bizim yüzümüzden mi üzgün olduğunu öğrenmeye çalışmalıyız. Böyle davranarak, yanlış anlamaları önleriz. Dahası, başka bir şeye üzüldüklerini öğrenirsek, onları rahatlatabilir ya da sorunlarının çözülmesine yardımcı olabiliriz. Başkalarının sorunlarıyla empati kurmak, hem bizi hem de diğer insanları rahatlatır.

-Her Şey GRİ... Zihinlerimiz, her konuda siyah ve beyaz olarak düşünmeyi ister. Ama, insan motivasyonları ve davranışları genellikle gri tonlarda olur. İnsanlara kesin nitelikler (iyi ya da kötü) atfetmek yerine, onların çok karmaşık olduklarını kabul etmek gerekir. İşyerinde biri sizi mutsuz edecek birşey yaparsa bu, söz konusu davranışı değiştiremeyeceği veya hiç aksi yönde davranmayacağı anlamına gelmez. Aksine, motivasyonlarını anlamak için bu kişilerle iletişim kurmalıyız ve daha da iyi bir ilişki geliştirmek için onlarla birlikte çalışıp çalışamayacağımıza bakmalıyız.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt