İrlanda Cumhuriyeti 1-2 Türkiye

Sponsorlu Bağlantılar

phasan

phasan

Üye
    Konu Sahibi
İrlanda Cumhuriyeti 1-2 Türkiye


A Milli Takımımız, Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri'ndeki hazırlık kampı kapsamında İrlanda Cumhuriyeti'ni Dublin'deki maçta 2-1 mağlup etti.
Euro 2016 öncesi hazırlıklarına hzı kesmeden devam eden A Milli Takımımıza İrlanda karşısında galibiyeti getiren golleri 17. dakikada Ahmet İlhan Özek ve 76. dakikada Tarık Çamdal'dan geldi.

MAÇTAN KARELER

Stat: Aviva
Hakemler: Ruddy Buquet, Cyril Gringore, Guillaume Debart
İrlanda Cumhuriyeti: Elliot, Wilson, Coleman, O'Shea, Delaney (Dk. 66 Meyler), Ward, Whelan (Dk. 82 Quinn), McGeady (Dk. 66 Walters), McClean, Hoolahan, Long (Dk. 66 Murphy)
Türkiye: Onur Kıvrak, Gökhan Gönül, Ömer Toprak, Hakan Balta, Caner Erkin, Ahmet İlhan Özek (Dk. 70 Tarık Çamdal), Selçuk İnan (Dk. 21 Oğuzhan Özyakup), Nuri Şahin (Dk. 85 İshak Doğan), Bilal Kısa (Dk. 46 Ozan Tufan), Hakan Çalhanoğlu (Dk. 63 Olcan Adın), Mevlüt Erdinç (Dk. 81 Mustafa Pektemek)
Goller: Dk. 17 Ahmet İlhan Özek, Dk. 76 Tarık Çamdal (Türkiye), Dk. 78 Walters (İrlanda Cumhuriyeti)
Sarı kart: Dk. 83 Gökhan Gönül (Türkiye)

MAÇIN AYRINTILARI

Dk. 78: Çıkarken kaybetitğimiz topu ala Walters topu filelerimize gönderdi.
Dk. 76: Oğuzhan Özyakup'un mükemmel asistinde Tarık Çamdal topu kalenin tavanına vuruyor ve golü atıyor.. 0-2
İkinci yarı başladı..
İlk yarı 1-0 sona erdi.
Dk. 20: Hafif bir sakatlık geçiren Selçuk İnan yerini Oğuzhan Özyakup'a bıraktı.
Dk. 17: Gökhan Gönül'ün sağ kanattan ortasında Ahmet İlha Özek çok şık bir kafa vuruşu ile topu filelere gönderdi. 0-1
Dk. 14: Ceza sahamız içerisindeki karambolde Shane Long'un vuruşunu kaleci Onur çeldi. Onur'dan dönen topu O Shea tamamlamak istedi ama bu kez de Caner Erkin topu çizgiden çıkarttı.
Mücadeleye A Milli Takımımız başlıyor...

SOMA'YA YARDIMA HAZIRIZ

MAÇTAN önce Türkiye Futbol Federasyonu yöneticileri ile İrlanda Futbol Federasyonu idarecileri görüştü. İrlandalılar, Soma’daki maden faciasıyla ilgili yapılacak her yardım organizasyonuna katılmak için hazır bulunduklarını dile getirdi. Karşılaşma başlamadan gerçekleşen seremonide de de Soma’da vefat eden madenciler için saygı duruşu yapıldı.

Demirören ve yönetimi uyutmadılar

Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ve yöneticiler kaldıkları Fitzwilliam Otel bir anda İngiltere ve İrlanda’dan gelen çocukların akınına uğradı. Gece sabaha kadar otelin önünde duran çocuklar dünyaca ünlü sanatçı onedirection grubunu beklediler. Bu arada çocuklar özel araçla otele gelen Yıldırım Demirören’i ünlü sanatçı sanarak alkış yağmuruna tutmaları dikkat çekti.

İRLANDA Futbol Federasyonu karşılaşma öncesi maçın oynanayacağı Aviva Stadında Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ve yönetimine bir davet verdi. İrlanda Futbol Federasyonu Başkanı David Blood, İngiltere’de oynayan çok sayıda oyuncuları bulunduğunu belirterek Brezilya’ya Dünya Kupasına katılamamanın üzüntüsü içinde olduklarını söyledi. Demirören ise bir dahaki turnuvada beraber olmayı temenni ettiklerini söyleyerek moral verdi. Federasyon yöneticilerinden Taylan Üner, Mustafa Beyaz, Faruk Öksüz ile PFDK Başkanı Fahri Gültekin, Ahmet Yavaşçı, Tahkim Kurul Başkanı Engin Tuzcuoğlu federasyon kurumlarında çalışanların katıldığı yemekte Soma’da şehit düşen madenciler konuşuldu. İrlanda Futbol Federasyonu Başkanı David Blood, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören’e Soma ile ilgili olarak yapılacak organizasyonda severek yer alacaklarını belirtti.

MİLLİLERİN 515. MAÇI

A Milli Takımımız, İrlanda Cumhuriyeti ile Dublin'de oynayacağı özel maçla 515. karşılaşmasına çıkacak. Türk Milli Takımı, 91 yıllık tarihinde 269'u resmi, 245'i özel olmak üzere geride kalan 514 maçta 188 galibiyet alırken, 120 kez berabere kaldı, 206 kez de rakiplerine yenildi. Ay-yıldızlı ekibimiz 219'u deplasmanda, 220'si iç sahada, 75'i de tarafsız sahada olmak üzere bu maçlarda toplam 685 gol atarken, kalesinde ise 761 gol gördü. A Milli Takım, bugüne dek 85 farklı ülkeye karşı mücadele etti. Milliler, 514 karşılaşmanın 442'sini Avrupalılarla, 27'sini Asyalılarla oynarken, Afrikalılarla 22, Amerikalılarla 20, Okyanusya kıtası temsilcileri ile de 3 maç yaptı.

İRLANDA İLE 13. RANDEVU

A Milli Takımımız, rakibi İrlanda Cumhuriyeti ile tarihinde 13. kez karşılaşacak. İki ülke A Milli Takımları, ilki 1966'da, sonuncusu 2003'te olmak üzere daha önce 12 kez rakip oldu. Millilerimiz, 8'i resmi, 4'ü özel olmak üzere geride kalan bu maçlarda 1 galibiyet, 6 beraberlik alırken, 5 kez de sahadan mağlubiyetle ayrıldı. 6'sı İrlanda Cumhuriyeti'nde, 6'sı da Türkiye'de oynanan bu müsabakalarda rakibine 13 gol atan ay-yıldızlı ekibimiz, kalesinde ise 26 gol gördü.
 
  • Beğen
Tepkiler: -India-


adanalı1

adanalı1

Üye
Takımın başında harbiden teknik ADAM var.helal olsun fatih hocaya:)
 
İhtiyar007

İhtiyar007

Üye
:alkis
 
-India-

-India-

Üye
2016'ya bir tarafımızla katılmamız lazım ilk 2 direkt 3. ön eleme oyanaycak
 
DiaBLoS

DiaBLoS

Moderator
Milli takım artık turnuvaları es geçmemeleri...
Bizlerin sabrı kalmadı ...
 
phasan

phasan

Üye
    Konu Sahibi
umarım fatih hoca iyi kadro yapar
 


Üst Alt