İran'dan Türkiye'ye ağır suçlama

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Haydar

Haydar

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
İran'dan Türkiye'ye ağır suçlama
İran’dan Türkiye’nin Suriye politikalarına yönelik sert eleştiriler gelmeye devam ediyor.
15.05.2012 13:15


İran'ın eski Şam Büyükelcisi ve halen İran Meclis Başkanı'nın dış politika danışmanı olan Huseyin Sheikholeslam, "Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar, ABD ve İsrail ile birlikte Suriye'nin sevilen hükümetini devirmek için tüm imkanlarını kullanıyor ve Suriye halkına karşı suç işlemekten utanmıyorlar" iddiasında bulundu.
KRİZE TEŞVİKHuseyin Sheikholeslam, Tehran Times gazetesince yayınlanan "Annan, daha zor bir sorumlulukla karşı karşıya" başlıklı makalesinde Suriye'de son günlerde meydana gelen bombalı saldırılar dalgasının"terörist gruplarının şiddet ve kan akıtmayı durdurma isteksizliğini kanıtladığı"nı yazdı.
"Bazı bölgesel hükümetler ve Batılı müttefiklerince desteklenen" söz konusu grupların ülkeyi geniş çaptaki bir iç savaşa sürükleyebilecek bir krize teşvik ettiklerini savunan Sheikholeslam, şu ağır savları da dile getirdi: "Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar, ABD ve İsrail ile birlikte Suriye'nin sevilen hükümetini devirmek için tüm imkanlarını kullanıyor ve Suriye halkına karşı suç işlemekten utanmıyorlar."
Sheikholeslam, muhalefetin siyasi reform sürecinde yer alması öngörüldüğünü ancak "iç savaş destekçileri"nin Suriye'de halen yaşanan kargaşadan yararlandıklarını belirterek "Silah ve para sağlayarak Suriyeli muhalif grupları, terör çetelerine ve haydutlara dönüştürdüler" ifadesini de kullandı.
"TÜRKİYE'DEKİ ÖZGÜR SURİYE ORDUSU ÜSSÜ KAPATILMADI"Son yapılan parlamento seçimlerinin halkın siyasi reforma katılma kararlığını ortaya koyduğunu savunan Sheikholeslam, bombaları patlatmanın El Kaide ile sınırlı olmayan taktikler olduğunu, terör çeteleri destekleyen dış güçlerce organize edildiğini de öne sürdü. İranlı danışman "İsyancılara silah sevkiyatının durdurulması ve Türkiye'deki Özgür Suriye Ordusu'nun askeri üssünün kapatılması gibi Annan Planı'nda gerekliliklerin yerine getirilmediğini" de yazdı.
 


HaqperesT

HaqperesT

Üye
Turkiye ve iran taraftarlık politikasını bırakıp, denge siyasetiyle geciş sürecini kolaylaştırmalılar. mezhepsel,bolgesel ve herbirinin içinde bulundugu pakt sürtüşmeleri menfur,zararlı hareket biçimidir. ihtiyac olan şey aklı selimdir.
 
turaniaCCC

turaniaCCC

Üye
adam haklı dağılın beyler.
Ayrıca suriye'deki olaylar bazılarının dediği gibi halka zulüm değil. Bizdeki pkk oradada var ve bu isyanları çıkartıp kaostan faydalanarak dış müdahale ile ülkeyi bölmek amacındalar tıpkı irak gibi. (Yakında bizimde başımıza gelebilir) hayallerindeki sözde büyük kürdistan için hazırlık çalışmaları bunlar.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

orhan.tan
Cevap
0
Görüntüleme
240
orhan.tan
x-scarface
Cevap
0
Görüntüleme
308
x-scarface
Cevap
9
Görüntüleme
428
Nextman


Üst Alt