İran'dan İsrail Saldırısına Tepki

Sponsorlu Bağlantılar

x-scarface

x-scarface

Üye
    Konu Sahibi
İran'dan İsrail Saldırısına Tepki



İran Ordusu Kara Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Ahmed Rıza Purdestan, İsrail'in Suriye'ye düzenlediği saldırıyla ilgili Suriye ordusuna eğitim amaçlı yardımcı olmaya hazır olduklarını söyledi.


İsrail'in Suriye yaptığı hava saldırısıyla ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Tuğgeneral Purdestan, "Suriye'nin kendini savunacak güçlü bir ordusu var ve diğer ülkelerin yardımına ihtiyacı yoktur. Fakat biz dost ve Müslüman bir ülke olarak Suriye'nin yanındayız ve eğitim için bir gereksinim duyarlarsa yardıma hazırız" açıklamasında bulundu. İsrail saldırısına bir tepki de İran Savunma Bakanı Ahmed Vahidi'den geldi. Vahidi, "İsrail'in Suriye'ye yaptığı saldırı, Suriye'deki paralı teröristlerin ve onları destekleyenlerin Siyonist İsrail rejimi ile olan ilişkisini deşifre etmiş oldu" dedi.


İsrail'in ABD'den aldığı yeşil ışıkla Suriye'ye saldırıda bulunduğunu kaydeden İranlı bakan, İsrail'in bu tip eylemlerinin tüm bölge güvenliğini tehlikeye sokabileceğini söyledi.


Suriye'nin başkenti Şam'da gece saatlerinde göğü aydınlatan dev patlamalar meydana gelmişti. Suriye devlet televizyonu, İsrail füzelerinin cephaneliklerin yer aldığı askeri tesisleri vurduğunu iddia etti. Patlamada çok sayıda insanın yaralandığı bildirildi.
 

Benzer Konular

EroL
Cevap
0
Görüntüleme
1K
EroL
x-scarface
Cevap
4
Görüntüleme
338
Emrgncy
x-scarface
Cevap
0
Görüntüleme
315
x-scarface
Cevap
9
Görüntüleme
426
Nextman


Üst Alt