Haber İptal Edilen Çerçevesiz Lumia Akıllı Telefonun Görselleri Ortaya Çıktı

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
İptal Edilen Çerçevesiz Lumia Akıllı Telefonun Görselleri Ortaya Çıktı
Microsoft'un iptal ettiği projelerden biri daha gün yüzüne çıktı. 2014 yılında geliştirilen Lumia akıllı telefon piyasaya çıksaydı, ilk çerçevesiz akıllı telefonu olabilirdi.


Microsoft ve Nokia arasındaki satın alma anlaşması 2014 Nisan ayında tamamlandıktan sonra, Microsoft bir çok akıllı telefon projesini iptal etti. Hatta bunlardan biri de çok konuşulan ve merakla beklenen McLaren kod adlı üst seviye bir Lumia akıllı telefon olmuştu. Tabi Microsoft tarafından iptal edilen akıllı telefon projeleri McLaren'le sınırlı değil ve bugün ortaya çıkan yeni görüntüler, Microsoft'un günümüz tasarım trendini 2014 yılında oluşturacak bir akıllı telefonu da iptal ettiğini gösteriyor.



Günümüzde neredeyse tüm üreticilerin buna Çin merkezli küçük üreticiler de dahil, minimum çerçeve ve maksimum en-boy oranına sahip ekranla akıllı telefonlara sahip ve aslında bu, 2017 yılının trend tasarımı haline geldi. Microsoft ise 2014 yılında geliştirilen ve oldukça ince çerçeveleri olan, giriş seviyesi bir Lumia akıllı telefona sahipti. Ancak ne yazıkki bu cihaz hiçbir zaman piyasaya sunulmadı. Satışa çıksa belki de çok büyük bir ilgi görecek bu sıra dışı tasarımlı akıllı telefonu satışa sunmaya belki de Microsoft cesaret edemedi.

Fotoğraflarda gördüğünüz cihaz, Windows Phone 8.1 işletim sistemli bir Microsoft Lumia akıllı telefon prototipi. Bu görüntüler ülerini ortaya çıkaran Windows Central'e göre cihazın adı Lumia 435 olacaktı ve yaklaşık 200$ fiyat etiketi ile gelecekti. Ancak Microsoft, bu projeyi de 2014 sonlarına doğru iptal etti.



Cihazın iptal edildiği 2014 yılı ve 2015 yılı başlarında, 720p çözünürlükte 5 inç ekranlı çerçevesiz bir akıllı telefon, giriş seviye bile olsa büyük ilgi görebilirdi. Ne var ki Vela kod adlı bu cihaz, sahip olduğu Snapdragon 200 yonga seti, 1GB RAM, 4GB dahili depolama alanı, 200GB'a artırılabilir microSD kart desteği, 5MP arka kamera ve 1.800 mAh batarya gibi özelliklerine ek olarak 200$'ın fiyat etiketi ile önemli satış rakamlarına ulaşabilirdi.

İşletim Sistemi Windows Phone 8.1
Ekran Beş inç
1280 x 720 çözünürlük
Arka Kamera 5MP
Ön Kamera 720p
İşlemci Qualcomm Snapdragon 200
Depolama ve RAM 4GB dahili depolama alanı (200GB'a kadar microSD desteği)
RAM: 1GB
Boyurlar 126.72 mm x 67.78 mm x 9.25 mm
Batarya 1.800 mAh


Microsoft'un bu cihazı neden iptal ettiği bilinmiyor. Ancak bugünlerde Joe Belfiore tarafından da açıklandığı üzere Microsoft, Windows 10 Mobile platformunun da fişini çekmeye hazırlanıyor. Bu noktada anlaşılan o ki Windows Phone platformundan Microsoft'un o tarihlerde bile ümidi yokmuş.

İptal Edilen Çerçevesiz Lumia Akıllı Telefonun Görselleri Ortaya Çıktı
 


yeumyang

yeumyang

Moderator
İptal etmesi yerinde bir karar olmuş tutmazdı eğer telefon üretmeye devam edecekse android ile devam etmesi akıllıca olur
 
  • Beğen
Tepkiler: Buğra
Jelly Beanci

Jelly Beanci

Üye
Neden iptal edildiği açık..
Windows Phone Öldü
neden telefon çıkarsınlar ki ölü platforma
 
  • Beğen
Tepkiler: Buğra

Cadillac34

Üye
Ne varsa metro sürümünde anlamadım gitti. Bir kere ordan kaybetti. Diğeri ise eğer Symbian ile yola gitseydi bu kadar zarar etmezdi.
 
  • Beğen
Tepkiler: Buğra
Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Nokia paçayı ucuz kurtardı Android işletim sistemine dönerek. Fakat Microsoft kendi gücüne ve Windows Phone işletim sistemine olan inancı yüzünden oldukça diretti zararına da olsa devam etmek istedi ama artık olmadığının onlarda farkında.
 
  • Beğen
Tepkiler: Jelly Beanci ve Cadillac34


Üst Alt