İpucu iPhone'unuzu yeni gibi yapacak 5 pratik yol

Sponsorlu Bağlantılar

İhtiyar007

İhtiyar007

Üye
    Konu Sahibi
iPhone'unuzu yeni gibi yapacak 5 pratik yol
iPhone'unuz çok mu hantallaştı? Aldığınız zamanki performansından çok mu uzak? Artık çok mu ağır çalışıyor? iPhone'unuzu hızlandırmanın bazı pratik yolları var. Üstelik bunları yapmak ücretsiz ve 1 dakikanızı bile almayacak.
1) Tüm gereksiz uygulamalardan kurtulun.
Boş alanın fazla olması her zaman telefonun daha hızlı çalışmasını sağlar. Küçük ve gereksiz bir uygulama ise sandığınızdan çok daha fazla yer kaplayabilir. Ayarlar'dan Genel'i seçtikten sonra Kullanım'a tıklayıp gereksiz tüm uygulamaları silebilir, iPhone'unuzda boş alan açabilirsiniz.
2) Tarayıcı geçmişini silin
iPhone ile internette gezinti yaptığınızda, tarayıcınız sitelerle ilgili bilgileri, fotoğrafları, adresleri, çerezleri, şifreleri... otomatik olarak kaydeder. Tarayıcı geçmişini silmeniz telefonunuzun hızlanmasını sağlayacaktır. Ayarlar'dan Safari'yi (Ya da kullandığınız diğer tarayıcının ismini) seçip önce "Tarihçeyi sil"e, sonra da "Çerezleri ve verileri sil"e tıklayın.
3) Mesajla gelen fotoğraf ve videoları silin
iPhone'unuzun mesaj özelliği ile size yollanan fotoğraflar ve videolar da telefonunuzda yer kaplıyor. Mesajlaşma kutusunu açıp size yollanan video ve fotoğrafları seçip silebilirsiniz. Mesajlar da başlı başına yer kaplar. Kısaca tüm mesajlarınızı silmeniz telefonunuzu hızlandıracaktır.
4)Otomatik güncellemeleri kapatın
Otomatik güncellemeler İos 7'nin kolaylıklarından biri fakat aynı zamanda bataryayı oldukça zorlayan ve telefonu da yavaşlatan bir özellik. Bunu kapatmanız, telefonun daha hızlı çalışmasını sağlayacaktır. Ayarlar'dan iTunes ve Appstore'u seçip bu özelliği kapatabilirsiniz.
5) Konum Servislerini kapatın
Konum Servisleri de bataryanın ömrünü hızlı tüketen ve telefonu yavaşlatan özelliklerden biri. Ayarlar'dan önce Gizlilik, sonra Konum Servisleri'ni seçip bu özelliği kapatabilirsiniz. Hem durduk yere bulunduğunuz yeri ifşa edip istenmeyen bazı olayların da önüne geçmiş olursunuz.

• Beğen
Tepkiler: Bessonnitsa ve Baranbaris

mehmettech

mehmettech

Üye
Güzel paylaşım teşekkürler

İhtiyar007

İhtiyar007

Üye
    Konu Sahibi
:rica:

heathrow

heathrow

Üye
Sadece uygulamaları silmek işe yarayabilir.

teknolojibaronu

teknolojibaronu

Üye
Teşekkürler...

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

İhtiyar007

İhtiyar007

Üye
    Konu Sahibi

ahmetc503

Özellikle 4 ve 4s lerde 3G yi kapattığınız zaman cihaz cok hızlanıyor. Şarz konusunu söylemiyorum bile. İphone'u yeni kullanmaya başlayan bazı arkadaslar 3G yi hep açık bırakıp sonrada şikayet ediyorlar onun icin yazdım. :)

MaxipmaN

Üye
3g telefonu nasıl yavaslatiyor yahu yeni duyuyorum

lolaman

lolaman

Üye
Benim c5-03 sürekli 3.5G de hiç yavaşlama takılma donma yok :ehe

ozakin70

ozakin70

Üye
Tesekkurler

fk555897

fk555897

Üye
Teşekkürler

Bessonnitsa

Bessonnitsa

Üye
İhtiyar007, bilgiler için teşekkür ederim.

İhtiyar007

İhtiyar007

Üye
    Konu Sahibi

Üst Alt