Püf Noktası iPhone’umda Neden FaceTime Yok?

Sponsorlu Bağlantılar

Can Devecioğlu

Can Devecioğlu

Üye
    Konu Sahibi
iPhone’umda Neden FaceTime Yok?
Apple'ın bazı iPhone, iPad ve iPod cihazlarında neden FaceTime olmadığını Soru-Cevap kategorimizdeki bu yazı ile açıklıyoruz. Sorunuzun cevabı bu yazımızda.



Bu Soru-Cevap yazımızda başlıktan da görebileceğiniz gibi bazı iPhone, iPad ve iPod cihazlarda neden FaceTime uygulamasının olmadığından bahsedeceğiz. FaceTime, Apple’ın kendi cihazlarında iMessage ile birlikte diğer Apple cihazların iletişim sağlamasına yarayan bir uygulama. İlk olarak iPhone 4′te karşımıza çıktı.

FaceTime, görüntülü olarak Apple kullanıcılarının kendi aralarında internet üzerinden ücretsiz olarak görüşme yapılmasını sağlıyor. iMessage ise yine aynı şekile internet üzerinden ve ücretsiz olarak ancak sadece mesajlaşmaya yarıyor.

Konumuz ise bazı Apple cihazlarında FaceTime uygulamasının olmaması. Bunun sebebi aslında oldukça ironik bir durum. Ülkemizdeki iPhone fiyatları malum. Özellikle son aylarda döviz kurunun yükselmesi sebebiyle dünya genelinde 700-800 aralığında satılan iPhone’un en üst düzey modeli ülkemizdeki vergiler ile 2.000 TL sınırını çok aştı. Bu sebeple Türkiye içersinde yurtdışından cihaz alımına olan talep son yıllarda fazlasıyla arttı.

Suudi Arabistan’tan alınan cihazlarda karşılaşılan FaceTime sorununun sebebi Suudi Arabistan hükümeti. Çünkü o bölgede görüntülü görüşme dinen uygun görülmüyor. Bu yüzden Apple, o bölgede satışa sunulacak ürünlerde FaceTime hizmetini cihazlarından kaldırıp satıyor. Bu konu hakkında çok fazla kaynak olmadığı için de kimi kullanıcılar hayal kırıklığına uğruyor.

Eğer yeni bir Apple ürününü yurtdışından satın alacaksanız ve FaceTime sizin için önemliyse sayfayı ziyaret edip, satın alacağınız ülkede Apple FaceTime desteği veriyor mu kontrol edebilirsiniz.

 

Benzer Konular



Üst Alt