iPhone'daki Açığı 10 Yaşındaki Kız Buldu

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
delrico

delrico

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
iPhone'daki Açığı 10 Yaşındaki Kız Buldu

10 yaşındaki kız hacker'ın iOS ve Android ceplerde bulduğu bu açık, ağızları açık bıraktı.

ABD'nin Las Vegas eyaletinde gerçekleştirilen hacker etkinliği DefCon, Defcon Kids adında yeni bir bölümün açılışını yaptı. News.com'un raporuna göre DefCom Kids, ortaya ilginç bir hikaye çıkardı bile. Zira "CyFi" takma adına sahip 10 yaşındaki bir kız hacker, iOS ve Android mobil oyunlarında bulunan bir sıfırıncı gün açığını ortaya çıkardı.

Rapora göre ismini vermeyen kız, açığı çiftlik konulu oyunları oynarken bulmuş. Buna göre iOS ve Android tabanlı bazı oyunlar, telefonun saatini ilerleterek etkilenebiliyor. Bu açık sayesinde tarla oyunlarında ürünlerin daha hızlı büyümesi sağlanabiliyor. Ancak "CyFi"nin iddiasına göre bazı oyunlar bu tür bir yöntemin denendiğinin farkına varabiliyor.

Hangi oyunların bu tür bir saat değişikliğinden etkilendiği ise şu ana dek açıklanmadı.

gerillaxil

Üye
smurfs.. millionaire city.. vs vs vs

----------Eklendi @ 14:33:50 ---------- Yazıldı @ 14:32:33 ----------

bu aslında bilinen birşeydi de bu kız ne zaman bulmış acaba :)) belki de onun buldugu açıga dayanarak biz biliyirouz ama bu açık genel olarak bilinen birşeydi. eski bi haber sanırım.

delrico

delrico

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
valla ben yeni diye biliyorum:ehe

NoDisconnet

NoDisconnet

Üye
Valla ben bunu biliyodum hatta yapıyodum iphone 4 varken .Seni gidi ezik kız bide hacker diyolar .Benim maddi gelirim yüksek olsa anasını ağlatırım ortalığın. :D

SilentBlow

SilentBlow

Üye
bu açık vardı bilinen bişeydi :)

Burak

Üye
zaten biliyoduk

ultrayer6

ultrayer6

Üye
bu oyunun açığı ios'un değil ki

kpln04

kpln04

Üye
benimde doğduğumdan beri elimde iphone olsun ne açıklar bulurum ama bu hile açık mı ki

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt