iPhone'da Mesajın Okundu Bilgisi Nasıl Kapatılır ?

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
iPhone'da Mesajın Okundu Bilgisi Nasıl Kapatılır ?
Apple tarafından kullanıcılara sunulan ve yoğun olarak kullanılan özelliklerden biri olan "Okundu Bilgisi" bazen birçok kullanıcının canını sıkabiliyor. iPhone okundu bilgisi özelliği sayesinde iPhone üzerinden herhangi birine mesaj attığınız zaman o mesajın ne zaman okunduğunu cihazınız üzerinden açık bir şekilde görebiliyorsunuz.
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

Eğer size gelen mesajların okundu bilgisini karşı tarafın görmesini istemiyorsanız aşağıdaki anlatacağım basit yöntemle iPhone'da okundu bilgisini kapatabilirsiniz. Bu noktada şunu hatırlatmamızda fayda var. Eğer iPhone'da okundu bilgisini kapatırsanız sizde aynı şekilde karşı tarafa yolladığınız mesajların okundu bilgisini göremezsiniz. Yani tek taraflı okundu bilgisini kapatma ne yazık ki bulunmuyor.

iPhone okundu bilgisini kapattıktan sonra herhangi birine mesaj attığınızda veya size herhangi bir mesaj geldiğinde hiçbir şekilde okundu bilgisini göremeyeceksiniz ve benzer şekilde size gelen mesajların okundu bilgisini karşı taraf göremeyecek. Aşağıda yer alan birkaç basit adım sayesinde bu özelliği devre dışı bırakabilirsiniz.
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

Öncelikle iPhone cihazınızdan ayarlar menüsüne girin. Daha sonrasında ayarlar menüsü üzerinden mesajlar kısmına girin. Burada yer alan "Okundu Bilgisini Gönder" ayarını devre dışı bırakın. Bu sayede bazı kişiler için can sıkıcı olan bu özelliği devre dışı bırakmış olacaksınız. Dilerseniz yine aynı yerden bu özelliği aktif hale getirebilirsiniz.

Diğer taraftan sadece bir mesajın okundu bilgisini kapatmak istiyorsanız öncelikle mesajlar uygulamasını açın ve hangi mesajdaki okundu bilgisini kapatmak istiyorsanız o mesajı seçin. Daha sonrasında sağ üst köşede yer alan "i" butonuna bir kere basın ve okundu bilgisini gönder özelliğini buradan devre dışı bırakın. Bu sayede sadece seçmiş olduğunuz mesajlarda okundu bilgisi devre dışı kalacaktır.
 

Ekli dosyalar



Üst Alt