iPhone'da Ekran Kaydı Nasıl Alınır ?

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
iPhone'da Ekran Kaydı Nasıl Alınır ?
Apple tarafından geçtiğimiz yıllarda duyurulan iOS 11 işletim sistemi ile beraber birçok yeni özellik iPad, iPod ve iPhone cihazları için resmi olarak yayınlanmıştı. Bu özelliklerden en çok dikkat çekeni ise iPhone ekran kaydı alma özelliği olmuştu. Bu yazımda sizler için iPhone'da nasıl ekran video kaydı alınır ? Sorusunun cevabını basit bir şekilde vermeye çalışacağım.
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

Öncelikle iOS 11 veya üzeri işletim sistemine sahip bir Apple cihazı kullanıyor olmanız gerekiyor. Aşağıdaki anlatacağım basit yöntemle iOS'da ekran kaydı alabileceksiniz. Cihazınızın ayarlar menüsüne girin ve ardından "Denetim Merkezi" menüsüne girin. Ardından bu menü altından aşağıdaki görselde yer aldığı gibi ekran kaydı ayarının yanında yer alan "+" butonuna basın. Bu sayede iOS ekran kaydı özelliğini denetim merkezine eklemiş olacaksınız.
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız


Daha sonrasında denetim merkezini parmağınız ile kaydırarak açtığınız zaman aşağıdaki gibi iOS ekran kaydı özelliğinin bir kayıt simgesi ile beraber denetim merkezindeki yerini aldığını göreceksiniz. Kırmızı alan ile işaretlediğim yerdeki kayıt butonuna bastıktan sonra cihazınız ekran video kaydı almaya başlayacaktır.
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

Video kaydı almaya başladıktan sonra dilerseniz sesli konuşarak ekran videosu çekebilirsiniz. iPhone ekran kaydı sırasında cihazda video kaydı alındığını belirten bir işaret yer alacaktır. Bu işaret ne yazık ki kayıt boyunca ekranda belirecektir. Video kaydı aldıktan sonra durdurabilir ve videonun albüm içerisine kayıt olmasını sağlayabilirsiniz. Daha sonrasında videonuzu albüm içerisinde düzenleyebilir veya bilgisayara aktararak dilediğiniz düzenlemeyi yapabilir ve arkadaşlarınız ile farklı platformlarda paylaşabilirsiniz.
 

Ekli dosyalar

  • Beğen
Tepkiler: v30xy


Üst Alt