iphone vs nokia 701

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
aliosman166

aliosman166

Üye
    Konu Sahibi
iphone vs nokia 701
iphone ile 701 in donanımsal özellikleri hemen hemen aynı olmasına rağmen iphone neden daha stabil çalışıyor?

Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Üye
İşletim sistemi daha güncel(NTFS).Daha stabil olacak şekilde kodlanmış.Her geçen gün de stabilize ediliyor sistemi.Gpu'su 3d konusunda daha güçlü.Cpu mimarisi çok daha yeni olduğu için fark atıyor.

Polymath

Polymath

Üye
İos işletim sistemi daha stabil çünkü. Ayrıca donanımlar aynı değil 4s i kastediyorsan. 4s te 1 ghz dual core işlemci var. Sybmian telefonlar zayıf arm işlemci kullanıyor. Ama sybmianda düzgün işlemci ve en iyi stabiliteyi yakalarsa iosu geçerdi. ARtık bu imkansız. Bıraktılar..

aliosman166

aliosman166

Üye
    Konu Sahibi
İos işletim sistemi daha stabil çünkü. Ayrıca donanımlar aynı değil 4s i kastediyorsan. 4s te 1 ghz dual core işlemci var. Sybmian telefonlar zayıf arm işlemci kullanıyor. Ama sybmianda düzgün işlemci ve en iyi stabiliteyi yakalarsa iosu geçerdi. ARtık bu imkansız. Bıraktılar..
bırakmasalar belle büyüyebilirdi

azrock

azrock

Üye

Bir düzeltme yapayım. iPhone 4S 800 Mhz Dual Core.

aliosman166

aliosman166

Üye
    Konu Sahibi
ya bence bu ram işi gereksiz telefonda 300MB ram olsa yeter.. Asıl önemli olan işlemcinin gücü işlemci iyi olmalı çünkü bakıyorum 280 mb free ram olduğu halde telefonun kastığı anlar oluyor..

Polymath

Polymath

Üye

Bir düzeltme yapayım. iPhone 4S 800 Mhz Dual Core.

Yanlışın var. İphone 4 800 mhz. 4s 1000mhz dual core. İyi bakk :)

- - - Eklendi - - -

ya bence bu ram işi gereksiz telefonda 300MB ram olsa yeter.. Asıl önemli olan işlemcinin gücü işlemci iyi olmalı çünkü bakıyorum 280 mb free ram olduğu halde telefonun kastığı anlar oluyor..

Ramin çok olması işletim sistemine göre değişir. Android sistemi uygulamalar vs çok ram yediği için ram ne kadar çok olursa anroidde okadar iyidir. Ama symbian veya ios stabiliteyi yakaladıkları için android kadar ram gerektirmez.

Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Üye

Yanlışın var. İphone 4 800 mhz. 4s 1000mhz dual core. İyi bakk :)

- - - Eklendi - - -

Ramin çok olması işletim sistemine göre değişir. Android sistemi uygulamalar vs çok ram yediği için ram ne kadar çok olursa anroidde okadar iyidir. Ama symbian veya ios stabiliteyi yakaladıkları için android kadar ram gerektirmez.

Arkadaşım her iki modelde toplam 800 MHz'lik saat hızında çalışan cpu var.Bir çift çekirdek diğeri tek çekirdek...Her ikisi de underclok edildiler.İşlemcileri esasen 1 GHz saat hızında çalışmaktadır.

• Beğen
Tepkiler: El-CD
El-CD

El-CD

Üye
çünkü işletim sisteminin verimi yaklaşık %97 civarında.

• Beğen
Tepkiler: Cihanî Sultan
paşa06.40

paşa06.40

Üye
701 in işlemci hızı 1.3 ghz ıphoneden daha hızlı olması lazım ama işlemcisi arm ıphone dual core, bundan kaynaklanıyor olabilir

aliosman166

aliosman166

Üye
    Konu Sahibi
iphone çift işlemciliyse iki tane 1 ghz lık işlemci var demektir bu da 2 ghz oluyor toplam hızlı olması gayet doğal oluyor o zaman.. Ayrıca belleye gerekli destek verilse diğer işletim sistemleri ile yarışır durumda sadece ünlü olmamasından kaybediyor..

Polymath

Polymath

Üye
iphone çift işlemciliyse iki tane 1 ghz lık işlemci var demektir bu da 2 ghz oluyor toplam hızlı olması gayet doğal oluyor o zaman.. Ayrıca belleye gerekli destek verilse diğer işletim sistemleri ile yarışır durumda sadece ünlü olmamasından kaybediyor..

İşlemcide 2 çekirdek olması demek 2 işlemci demek değildir. Yani 1000+1000 mhz değil. İşlemcide 2 çekirdek demek. Bir işi iki kişi yapıyormuş gibi düşün. Buda daha fazla verim ve hız demek. Tek çekirdekli 1000mhz çalışan işlemci ile çift çekirdek 1000 mhz bir işlemcinin güçleri aynı değil. VErim olarak yüzde kaç fazla ona bakmadım. :)

Ayrıca 1000 mhz gücünde olduğunu söyluyorlar. Orjınalde 1000 mhz ama 800 mhz ye düşürülmüş cihanı sultana göre.

AMa telefon 1000 mhz diye satılıyor halen. Bunun hakkında bilgim yok biraz araştırıyım :)

enterneoll

enterneoll

Üye
iphone çok önde :)

El-CD

El-CD

Üye
MrTech

MrTech

Üye
İşletim Sistemleri ve Donanım Arasındaki İlişki Şu;"Ne Kadar Ekmek,O Kadar Köfte" :oke:

ismail

ismail

Üye
stabilte ve verim :)

HakaN-06

HakaN-06

Üye
Sadece cpulara bakarak donanımları aynı diyemezsin iphone gpu ve yazılım ile yapıyor farkı

system32dll

system32dll

Üye
Ayrıca ios'un kapalı kaynaklı bir işletim sistemi olması ve eğer jailbreaksiz ise daha güvenli olmasından dolayı ios daha stabil bir işletim sistemi :oke:

MaxipmaN

Üye
çift çekirdek iphone bu nedenden bile 701 i kafadan eliyoruz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt