iPhone ve iPod touch: Pili şarj etme

Konu Sahibi
iPhone ve iPod touch: Pili şarj etme
Özet

iPhone ve iPod touch'ın yeniden şarj edilebilir bir iç pili vardır. Pili şarj etmek için:

• Pili şarj etmek için, içerilen kabloyu ve güç adaptörünü kullanarak iPhone'u bir elektrik prizine bağlayın.
  • iPod için bir güç adaptörü varsa, pili şarj etmek için içerilen kabloyu kullanarak bunu adaptöre bağlayın.
  • Ya da pili şarj etmek için içerilen kabloyu kullanarak aygıtı bilgisayarınıza (klavyenize değil) bağlayın ve eşzamanlayın. Bilgisayarınız açık olmalı ve uyku ya da bekleme modunda olmamalıdır. Aygıt açık olmayan ya da uyku veya bekleme modundaki bir bilgisayara bağlanırsa pil boşalabilir.

Etkilenen Ürünler

iPhone, iPod touch

Ekranın sağ üst köşesindeki bir simge pilin şarj olma durumunu gösterir. Pili eşzamanlama sırasında ya da iPhone veya iPod touch kullanarak şarj ediyorsanız şarj olması daha uzun sürebilir.
Not: Taşınabilir bir bilgisayar kullanıyorsanız bilgisayarın elektrik prizine takılı olduğundan ve kapağın ya da ekranın açık olduğundan emin olun. Çünkü, kapak kapalıysa bilgisayar bekleme, uyku ya da etkisiz (hibernasyon) modlarından birine geçebilir ve iPhone ya da iPod touch şarj olmaz.
Önemli: iPhone veya iPod touch'ın gücü çok düşükse, aygıtın kullanabilmesi için en fazla on dakika kadar şarj edilmesi gerektiğini belirten aşağıdaki görüntülerden biri görüntülenir. Aygıtın gücü aşırı derecede düşükse ekran düşük pil görüntüleri gözükmeden önce ekran iki dakika kadar boş görünebilir.

Yeniden şarj edilebilir pillerin sınırlı bir şarj döngüsü vardır ve sonunda yetkili bir servis sağlayıcı terafından değiştirilmesi gerekebilir. Pil ömrü ve şarj döngüleri kullanıma ve ayarlara göre değişir. Daha fazla bilgi için şu adrese gidin:
.
iPhone ve iPod touch'taki pil göstergesi, pilin yaklaşık ne kadar şarjı kaldığını gösterir. Pilin şarj işlemleri arasında dayanması beklenen süre hakkında bilgi için, ya da makalelerine bakın.

Kaynak:

Tepkiler: ganjiro, alfa_shadows ve stimpy
mrb arkadaşlar! aynı şarj sorununu ben de yaşıyorum. daha evvel herhangi bi sorunum yoktu ancak 3.0 yukledikten sonra şarj suresi kısaldı ve şarja taktığımda zaten kırmızı modda olan şarjı daha da çok ezaltıyor. bu durumdan bişi anlamış değilim hala.. yukarıda ki açıklamaları da okudum. ancak hala anlayamadım. şimdi b.sayar klavyesinden şarj ediyorum ve şarjı dolduruyor. Ancak çoğu zaman da şarj almıyor. ne klavyede ne usb yuvasından ne prizden. Yani anlayacağınız çıldırma noktasına getirmiş beni bu durum. Bu şarj meselesini nasıl çözücem ve dolduktan sonra da çabuk bitmemesi için napmam gerekiyor. Yardımlarınız için teşekkür ederim. Sevgiler!!!!!!!

stimpy

Üye
ya çıldırcam günlerdir deniyorum yapamadım sanırım itunesden sync yapmamz Lazım ama ne yaptıysam olmadı please wait wery low battery yazıo sonra da hiç şarj olmuyor lütfen yardım gösterdiğğiniz pilşekli çıktı fakat solunda bir ünlem işaretiyle ne yapçağımı bilmiyorum yardım edin

arkadaslar sa. ben su anda ipodtouch 3g 3.1.2 v. kullanıyorum sarjı cok cabuk bıtıo yanı 1 gunde makına ıptal oluo sarj prog. her baktıgımda %5-10 arası azalmıs oluryor acaba versıyondan dolayı bır sıkıntımı var? cvplarınız beklıyorum hepınıze ıyı forumlar

ahmetmemet'in bahsetmiş olduğu sorunn aynısı bende de var. Bu arada hatırlatıyım 3G ipod touchlar 1G ve 2G touchlara göre daha hızlı pili biter. İşlemcisi daha hızlı olduğu için böyle bir durum söz konusu. Ama yine de 1 günde hemen bitmesi normal değil bence de

İyi geceler bende ipod touch 8gb 3.versiyon almayı düşünüyorum. Duyduguma göre 400 şarzda alet bitiyomuş doğrumudur sizce ?