iPhone Pil Performansını Arttırma Yöntemleri

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
iPhone Pil Performansını Arttırma Yöntemleri
Günümüzde teknolojinin gelişmesi ile sayısız özelliğe kavuşan akıllı telefonların en büyük sorunu olan pil birçok kullanıcının canını sıkıyor. Özellikle cihazlarında küçük kapasiteli pil tercih eden firmalardan biri olan Apple bu konuda en çok eleştiri alan akıllı telefon üreticisi diyebiliriz. Elbette yılların ardından Apple, Plus modelleri ile büyük kapasiteli pillere yer vermeye başlamış olsa da rakiplerinin karşısında pil kapasitesi konusunda geride kalıyor.
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

Bizde bu yazımızda iPhone kullanan fakat pil performansından memnun olmayan kullanıcılar için iPhone pil performansı uzatma yöntemlerinden bahsedeceğiz. Aşağıda yer alan yöntemleri uygulayarak sizde telefonunuzun pil performansını arttırabilirsiniz.

Öncelikle pil performansını etkileyen birçok faktör bulunuyor. Bunların başında arka planda çalışan uygulamalar geliyor. Eğer Facebook, Twitter veya Instagram gibi anlık bildirim özelliğine sahip uygulamaları çok fazla kullanıyorsanız veya cihazınızda bunlara benzer çok fazla anlık bildirim gösteren ve sürekli bildirim alan uygulama varsa bu uygulamaların bildirim özelliklerini kapatarak işe başlayabilirsiniz.
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

Daha sonrasında cihazınızın ekran parlaklığını otomatiğe almanız iPhone pil performansını arttırma konusunda bir hayli işinize yarayacaktır. Çünkü elle parlaklık ayarladığınız zaman parlaklığı sürekli olarak değiştirmeyi unutabilir ve gereksiz yere fazla parlaklıkta cihazı kullanabilirsiniz. Bu da cihazınızın kötü pil performansı sergilemesine sebep olacaktır. Otomatik parlaklık özelliği emin olun elle ayarlanan parlaklığa kıyasla daha iyi bir pil performansı sunacaktır.
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

iPhone şarjı uzun gitmesi için koyu renkli temalar kullabilirsiniz. Günümüzde OLED ve AMOLED ekran panelleri sebebiyle birçok uygulama geliştiricisi koyu tema özelliğine yer veriyor. Sizde kullandığınız uygulamaların koyu temalarını kullanarak veya iPhone içerisinden Ayarlar>Genel>Erişebilirlik>Ekran Kolaylıkları>Renkeleri Tersine Çevir>Akıllı Tersine Çevir kısmına giderek koyu temayı aktif hale getirebilir ve iPhone pil performansını uzatabilirsiniz.
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

Cihazınızda ayrıca hareketli duvar kağıtları yerine sabit ve koyu renkli duvar kağıtları kullanırsanız pil performansında bir miktar artış sağlayabilirsiniz. Çünkü AMOLED ve OLED paneller siyah renkleri gösterirken enerji harcamıyor. Bu sebeple koyu renkli uygulama veya temalar kullanarak pil performansını arttırabiliyorsunuz.

Mobil veri, Bluetooth, WiFi veya GPS gibi bağlantı özelliklerini kullandıktan sonra kapatmayı unutmayın. Bu bağlantılar sebebiyle cihazınız sürekli olarak aktif kalacaktır ve cihazınızın pilini tüketecektir. Mümkün olduğunca WiFi ağı kullanmaya özen gösterin. Mobil veri kullanımının pil tüketimi WiFi kullanımından bir hayli fazla olacaktır.
 

Ekli dosyalar

  • Beğen
Tepkiler: rainman3545


Üst Alt