iPhone mu Android mi?

Sponsorlu Bağlantılar

hikmet366

hikmet366

Üye
    Konu Sahibi
iPhone mu Android mi?



Akıllı telefon alacakların karşısındaki en kritik soruyu sorarak başlayalım: “Android’li mi olsun yoksa iOS’la mı çalışsın? Diğer bir deyişle Google’ın işletim sistemiyle çalışan Samsung, HTC, Sony, Huawei… mi olsun?
Yoksa Apple’ın iPhone’u mu?” Öncelikle Android açık, iOS ise kapalı bir yazılım. Kapalı yazılımlar, virüs ve benzeri dış tehditlere karşı daha güvenlidir ancak kullanıcı bu tarz cihazlar üzerinde daha az kontrol sahibidir. Bilgisayarınızdan iPhone’a şarkı, video veya film yüklemek istediğinizde karşılaştığınız aşamalar, bu yazılımın kullanıcı dostu olmayan yönünü gözler önüne serer. Android gibi açık yazılımlarda ise telefona şarkı ve film yüklemek, USB belleğe herhangi bir belge atmak kadar pratiktir. Ancak unutmayın ki akıllı cihaz dünyasında en çok kullanılan uygulamaların hemen hemen hepsi ilk önce iOS platformu için sunulmuştur. Diğer taraftan Whatsapp gibi çok kullanılan bazı uygulamaları iPhone’cular ücretli indirebilirken, Android’ciler ücretsiz kullanabiliyor. iOS işletim sistemiyle çalışan tek cihaz olan iPhone, yılda biri ana ürün (4, 5…) diğeri tamamlayıcı ürün (4S, 5S….) olmak üzere 2 yeni model ile karşımıza çıkıyor. Android’i kullanan birden fazla marka (Samsung, HTC, Sony, Huawei…) olduğu için yılda onlarca farklı yeni model ile karşılaşıyoruz. Bu durum, yeni ekran, işlemci, görüntü teknolojilerinin Android’e yerleşme süresini de kısaltıyor. Örneğin iPhone’un 2011 sonunda 4S ile ulaştığı 8 MP’lik kamera, Android’de 2010 başında vardı. Android’de artık standartlaşmaya başlayan mobil ödeme teknolojisi NFC ise iPhone 5’te bile hâlâ yok.


Telefonlar akıllandı ama artan özellikler pil ömrünü de kısalttı. Bu durumda şarj kablonuz olmadan en azından bir gün geçirebilmek için bataryası 2000 mAh (miliamper) ve üstü olan telefonları tercih edin.
 


Jomolocco

Jomolocco

Üye
segmentleri ayni olmayan iki isletim sistemini karsilatirmak delilikten baska bir sey degil.

Galaxy s4 un actigi en iyi oyunu iphone 5 aciyor.

Boyle olunca isi donanima dokmeye gerek yok.
 

KırcalıHolding

Üye
ah symbian ah
 
Turan

Turan

Üye
ios alırım :D
 
kemal21

kemal21

Üye
Yazı açıkça android taraftarı olmuş :naughty:
 
crazy_oruc

crazy_oruc

Üye
Bence asıl başarılı sistem her halukarda iOs. Neden diye soracak olursanız az sayıda telefonu ve tableti var. Android'e bakacak olursak binlerce marka kullanıyor. Artık çin malı java uygulamaları bile açmayan telefonlar yerine çin malı android telefonlar çıkıyor. Bu da android'i açık ama fazla ucuz bi sistem yapıyor. Bi tarafta düşük donanımla yüksek performans elde edebilmek var diğer tarafta aşırı yüksek donanımla yüksek performans alabilmek var. Üst segment android cihazların donanımını ne kadar yükseltirlerse yükseltsinler o donanımı wp veya iOs'a koyduklarını düşünürsek Android'in hiç şansı kalmaz.
 
DeEenzameMan

DeEenzameMan

Üye
Ama bugün baktigindada en güzel teknoloji ve donanim androidli cihazlarda... Mesela s4'te olan smartpause... Çok güzel... Iphone artik yeniliklerle gelmeli, yoksa sistemi onu kurtarmaz
 
crazy_oruc

crazy_oruc

Üye
Ama bugün baktigindada en güzel teknoloji ve donanim androidli cihazlarda... Mesela s4'te olan smartpause... Çok güzel... Iphone artik yeniliklerle gelmeli, yoksa sistemi onu kurtarmaz

Evet haklısın. Bu yönlerde biraz geri kaldı iPhone ama ismi var bi kere kolay kolay sarsılmaz.
 
tapatalk

tapatalk

Üye
"Bazı akıllı telefonlar, bazı akıllı telefonlardan daha akıllı."
 


Üst Alt