iphone ios 4.2 de yenilikler neler

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
hakankurban

hakankurban

Üye
    Konu Sahibi
iphone ios 4.2 de yenilikler neler
Beta sürümü bugün Apple tarafından geliştiriciler için serbest bırakıldı. Yeni bir uygulama multitasking Baskı Merkezidir. Baskı Merkezi 4 iPhone ve iPhone 3GS AirPrint ile kablosuz baskı sağlayacaktır. Wi-Fi ağı ve uyumlu bir ağ yazıcı sürece mevcut olduğu için, fotoğrafları ve diğer belgeler iPhone doğrudan basılabilir.

Başka bir kablosuz etkin özellik AirPlay olduğunu. Eskiden AirTunes olarak bilinen yazılım görüntüleme için başka bir cihaza kablosuz olarak akarsu video, ses ve fotoğrafları Wi-Fi üzerinden iPhone'lar sağlar.

teknik bir kayda göre, iPhone modem firmware IOS 4.2 sürümü 03.07.00 güncelleştirilir. Bazı küçük kozmetik değişiklikler de yeni firmware üzerinde geliştirilmiştir. Sesli Notlar uygulaması bir mavi zemin üzerinde beyaz bir mikrofon silueti ile, yeniden tasarlanmış bir logoya sahip. Geçerli logosu kırmızı zemin üzerine gümüş bir mikrofon bulunuyor.

Notlar uygulaması üç farklı yazı bir seçim sağlar. Mevcut "Marker Keçe" Kara Tahta "ve" Helvetica "IOS 4.2 eşlik edecek. Bu tercihleri Ayarlar altında değiştirilebilir.

Ama en son, Apple desteği ekliyor. Ics dosyaları. Bu kişi size e-posta üzerinden bir takvim davetiye gönderdiğinde demektir, otomatik olarak iPhone yerli Takvim app içine olay bilgi aktarabilirsiniz. IOS 4.1 okunmaz's e-posta mesajına ekli küçük bir işe yaramaz. ics simgesi görme üzerinde bir büyük gelişme.



--------------- Ekleme ---------------





Her bir kişiye ayrı bir SMS tonu atayabiliyoruz.





iOS 4.2 ile iPhone’a gelen ilk en önemli yenilik de, Rehber’imizdeki (Contacts) her bir kişiye artık ayrı SMS tonu atayabiliyor olmamız. Biliyorsunuz normalde her bir kişiye ayrı bir zil sesi yapabiliyorduk, fakat iOS 4.2 ile SMS tonlarını da ayrı yapabiliyoruz.

Zil tonu ve uyarıların sesi, cihazın yanındaki ses düğmelerinden bağımsız hale gelebiliyor.

Eski versiyonlarda cihazın yanındaki ses düğmeleri, hem cihazın zil seslerini hem de duruma göre şarkı ve uygulamaların seslerini yönetiyordu. Bu yüzden sık sık kullandığımız uygulamanın sesini kısmak isterken, yanlışlıkla zil sesini kısabiliyorduk. iOS 4.2 ile gelen bu yeni özellik sayesinde artık yandaki ses düğmelerin zil seviyesini değiştirememesini sağlayabiliyoruz.



“Ayarlar -> Sesler” menüsünde yer alan “Düğmelerle Değiştir” seçeneğini kapattığımızda, artık zil sesleri diğer düğmelerden etkilenmez hale geliyor.

Sınırlamalar’a yeni özellikler

Özellikle çocuğu olan iPhone kullanıcıların çok kullandığı “Sınırlamalar” menüsüne iOS 4.2 ile bazı ilaveler geliyor. Örneğin artık “Sınırlamalar” menüsünden “App Store” (Installing Apps) veya “Uygulamaları Silme” (Deleting Apps) seçeneklerini kapattığımızda, artık cihazımıza kimse uygulama yükleyemiyor ya da silemiyor. Bir de Hesaplar (Accounts) seçeneğini kapattığımızda kimse mail ayarlarımızı değiştiremiyor.





Sınırlamalar (Restrictions) menüsüne “Ayarlar” altından ulaşılabiliyor ve bu menüye şifre konabiliyor. Bu sayede bu ekrandaki tüm ayarlar, cihazın ve SIM kartın şifresinden ayrı bir şifre ile korunabiliyor.


Youtube uygulamasına Beğen & Beğenme Seçenekleri

Her geçen gün sosyal dünyaya daha fazla önem veren Apple, iOS 4.2′de Youtube uygulamasına Beğen (Like) ve Beğenme (Dislike) seçenekleri ekliyor. Bu sayede Youtube’un web arayüzü olan adresindeki gibi, sevdiğimiz videoları beğendim veya beğenmedim olarak işaretleyebiliyoruz.




Her bir videonun detay sayfasında yer alan yorum kısmında çıkan bu seçenekleri işaretledikçe, uygulamada listeledeğimiz videoların genel beğeni oranı yüzdesel olarak değişiyor.




Safari’de Sayfada Arama

iOS 4.2 ile gelen ve şahsen en çok sevdiğim de Safari’deki okuduğumuz sayfa içindeki arama özelliği. Biliyorsunuz Safari’yle herhangi bir sitede dolaşırken sağ üst köşedeki alanı kullanarak Google’da kolayca arama yapabiliyoruz. Fakat iOS 4.2 ile artık aynı alana yazdığımız kelimeler, o an bulunduğumuz sitede yer alıyorsa, listenin en altında gösteriliyor.




Listenin en altında çıkan Bul seçeneğine tıkladığımızda da o anki sayfada geçen arattığımız kelime sarı renkle gösteriliyor. Bir sonraki sonuca geçmek için ise ekranın sol altında yer alan “Sonraki” seçeneğine tıklıyoruz.

 
  • Beğen
Tepkiler: zamirator


lost_des

lost_des

Üye
değişmeyen tek şey şarj olayı olmuş galiba :) 21 dakikada % 7 düşmüş :)
 
cptalperen

cptalperen

Üye
güzel anlatım tşkrler :oke:
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt