Püf Noktası iPhone "Ekran Kilidi" Şifresini Unuttum, Kaldırmak İçin Ne Yapmalıyım?

Sponsorlu Bağlantılar

TheNightMare.

TheNightMare.

Moderator
    Konu Sahibi
iPhone "Ekran Kilidi" Şifresini Unuttum, Kaldırmak İçin Ne Yapmalıyım?
iPhone Şifresini Unuttum, Ne Yapmalıyım?
iPhone X ile birlikte gelen Face ID, öncesinde Touch ID ve ilk iPhone’dan beri kullandığımız şifre (parola), Apple’ın kişisel verilerimizi koruma altına almamız için sunduğu güvenlik seçenekleri arasında. Face ID veya Touch ID etkinleştirilmiş bir iPhone kullandıysanız, bazı koşullarda şifrenin girilmesi zorunluluğunun olduğunu biliyorsunuzdur. Peki, ya iPhone’unuzun yüz tanıma sistemi açılmaz veya parmak izi o anda okumazsa veya sadece şifre koymuş, şifreyi de hatırlamıyorsanız ne yapmanız gerektiğini biliyor musunuz?

"iPhone’a koyduğum şifreyi unutmam imkansız" demeyin; bu sorunla karşılaşıp ne yapacağını bilemeyen kullanıcıların sayısı bir hayli fazla olup bir gün sizin de başınıza gelebilir. Öyle ki; Google aramasında “iPhone şifremi unuttum format atma”, "iPhone ekran kilidi şifremi unuttum", “iPhone şifremi unuttum nasıl sıfırlanır?”, “iPhone şifremi unuttum telefon açılmıyor”, “iPhone şifremi unuttum iTunes’a bağlayın diyor”, “iPhone şifremi unuttum telefonum kilitlendi ne yapmalıyım?” gibi pek çok sorgu karşımıza çıkıyor. iPhone’unuzun şifresini unuttuğunuzdan kilit ekranını geçemiyorsanız yapabileceğiniz üç şey var. Neler mi?

iPhone "Ekran Kilidi" Şifresini Kaldırma Yöntemleri
  • iTunes ile Geri Yükleme:
iPhone ekran şifresini kaldırmanın en hızlı yolu iTunes ile geri yükleme. iPhone’unuzu önceden iTunes eşzamanladıysanız ve iPhone’umu Bul’u etkinleştirmediyseniz iTunes ile geri yükleme işlemiyle iPhone şifresini kaldırmanız mümkün. Tek yapmanız gereken; iPhone’unuzu bilgisayara bağlamak ve iTunes açıldığında “Şimdi Yedekle”yi seçip iPhone’a Geri Yükle demek. Geri yükleme tamamlandığında kurulum menüsünde “iTunes Yedeklemesinden Geri Yükle”yi seçiyorsunuz.



  • Kurtarma Moduna Alma:
iPhone’unuzu hiç bilgisayarınızla eşzamanlamadıysanız veya iPhone’umu Bul’u etkinleştirdiyseniz cihazı kurtarma moduna almanız gerekiyor. Bu işlem, cihazınızın içeriğini silecek ve son yazılım sürümüne güncelleyecek. Tamamlandığında iPhone ekran kilidi şifresi kaldırma işlemi tamamlanmış olacak. Ancak şöyle bir sorun var; iPhone’unuzun iCloud'a yedeğini almadıysanız tüm verileriniz uçup gidecek.

iPhone’u kurtarma moduna almak için öncelikle cihazı bilgisayarınıza bağlıyor ve iTunes’u başlatıyorsunuz. Sonrasında iPhone X, 8 veya 8 Plus kullanıcısıysanız, ses açma tuşuna hızlıca basıp bırakma, ses kısma tuşuna hızlıca basıp bırakma ve ardından kurtarma modu ekranını görene kadar yan düğmeye basılı tutma; iPhone 7 veya 7 Plus kullanıcıysanız, yan düğme ve ses kısma düğmesine aynı anda basılı tutma ve kurtarma modu ekranını görene kadar düğmelere basılı tutmaya devam etme; iPhone 6s ve önceki bir model kullanıyorsanız, ana ekran ve üst (yan) düğmeye aynı anda basılı tutma ve kurtarma modu ekranını görene kadar düğmelere basılı tutmaya devam etme yolunu izliyorsunuz. Kurtarma moduna aldığınızda sorun olduğunu belirten bir uyarı mesajı alacaksınız. Burada Geri Yükle’yi seçiyorsunuz. iTunes, aygıt için gerekli yazılımı indiriyor. Bu aşamanın 15 dakikadan fazla sürmemesi gerek. Sürerse kurtarma moduna alma ve geri yükleme işlemlerini tekrarlayın. Kurtarma işlemi tamamlandığında iPhone’unuzu bilgisayarınızdan çıkarabilirsiniz.
  • iPhone'umu Bul'u Kullanma:
iPhone’umu Bul’u ektinleştirdiyseniz üçüncü bir seçeneğiniz daha var. Normalde cihazınız çalındığında veya kaybolduğunda kullanmanız gereken iPhone’umu Bul, cihazın içeriğini silmenin en hızlı yolu. Bilgisayarınız veya bir mobil aygıtınızla üzerinden iPhone’u Bul ile silme işlemini yapmanızla birlikte iPhone’unuzun parolası kalkacaktır. iCloud yedeğiniz varsa verilerinizi kurtarabilirsiniz.



 
  • Beğen
Tepkiler: avsaroglu3806


konaklı27

Üye
merhba usta benim 4s var şuan ekranda itunese bağlan yazısı var ne yapabilirim yardımcı olurmusun
şifrereleri unuttum
 
v30xy

v30xy

Üye
Asıl amaç telefonu sıfırlayarak şifreyi kaldırmak değil verilen kalması. Yoksa her seferinde bi format. Tamam
 
v30xy

v30xy

Üye
Ama iphone bul iyi
 

aozaslan66

Üye
arkadaşlar konuyu hortlatmak istemiyorum ama yurtdışından iphone rx ekranı çatlak ekranda görüntü var ama işlem yapmıyor şifre unutulmuş içindekilerin önemi yok ama ne şifre ne icloud var nasıl sıfırlarım
 

Silinen Üye 2553318

Kapalı Hesap
şifre için recovery modu deneyebilirsiniz. ekranı da televizyona veya bilgisayara yansıtmayı deneyin.
 
  • Beğen
Tepkiler: gonyalı


Üst Alt