İphone & Android Kapışması

Sponsorlu Bağlantılar

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
    Konu Sahibi
İphone & Android Kapışması

Öncelikle bu görseli hazırlayın zekanın sahibini sevgiyle kucaklıyorum...:good:

Windows Phone 8 hırsla mücadele ediyor olabilir ama bilişim dünyasını takip eden herkes, günümüzde akıllı telefon piyasasına iki işletim sisteminin, iOS ve Android'in hakim olduğunu kabul edecektir. Kullanıcısına yığınla özellik sunan Android'in, biraz "özellik yoksulu" olduğunu söyleyebileceğimiz iPhone'un önüne geçtiği pek çok nokta var. Sanırız bunların başında "esneklik" geliyor. Android telefonlar kullanıcılara inanılmaz kişiselleştirme olanakları sunuyorlar. Bu açıdan Apple'ın cihazları Android'e rakip dahi olamıyorlar. Ancak şimdi sıralayacağımız şu noktalarda iPhone Android'in önünde yer alıyor. Ve aradaki fark ne yazık ki kısa sürede kapanacağa benzemiyor.

Otomatik güncellemeler
Android cihazları canınız istediği zaman güncelleyemiyorsunuz. Öncelikle son güncellemenin telefonunuzdaki işlemci tarafından destekleniyor olması gerekiyor. Ardından telefonunuzu üreten firmanın güncellemeyi uyarlamasını beklemelisiniz. Eğer Nexus sahibi değilseniz ya da nispeten ufak bir üreticinin telefonunu kullanıyorsanız bu süre çok uzayabiliyor. Bu nedenle Android cihazların yüzde 38'i hala işletim sisteminin 2010'dan kalma 2.3 sürümünü kullanıyor. Son sürümü kullananların oranıysa yüzde 25 civarında. iPhone'da ise durum çok farklı: iPhone sahiplerinin yüzde 89,2'si iOS 6.X kullanıyor.

Benzersiz güvenlik
iPhone'un kapalı işletim sistemi, kötü amaçlı yazılımlara karşı açık kaynak kodlu rakibinden çok daha etkili. Eğer jailbreak yapılmazsa, bir iPhone'un virüslerden ve kötü amaçlı diğer yazılımlardan zarar görmesi o kadar küçük bir ihtimal ki, üzerinde düşünmeye dahi değmez. Eğer işler ters giderse tek yapmanız gereken en son güncellemenin çıkmasını beklemek. Ancak Android kullanıcılarının böyle bir şansı bulunmuyor. Çoğu zaman güncellemenin uyarlanması bitmediğinden dolayı belirli hatalar ve açıklar barındırdığı bilinen telefonları uzun süre kullanmak zorunda kalıyorlar.

[ENGİN]

[ENGİN]

Üye
Eyvah eyvah :D Gökçen :kac: bence :)

tapatalk

tapatalk

Üye
Şuana kadar virüs kapan hic görmedim ve guncellemelerde hic gecikmedi.
Android de orjnal romu kendin kurabilirsin virüs kaparsan. Guncelleme beklemek zorunda değilsin. Ve olay storedan 60bini toplu olmak üzere 100 bini geçkin uygulama silindi.virüs kapmak bi basari

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
    Konu Sahibi
[ENGİN];6133644' Alıntı:
Eyvah eyvah :D Gökçen :kac: bence :)
:no: :D

[video=youtube;zeVgOCxzYS0]http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=zeVgOCxzYS0[/video]

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
    Konu Sahibi
Can haberde Nexus kullanıcısı değilseniz diyor, haber diğer modelleri daha çok ilgilendiriyor. :)

aleranol

aleranol

Üye
Neden apple kötü? Arkadaş zaten o resimdeki general grevious yani mezar taşı reyis en iyi sit lerden lütfen :)
Haber için teşekkürler

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
    Konu Sahibi
:rica: iphone pek esnek olmadığı için kötüleniyor, yani bu yüzden özellik yoksulu diye tabir edilmiş. :oke:

Ben ikisininde kullanıcısı değilim, bu haberi burada paylaşıyorum ki, bilgili arkadaşların cevapları bizim doğruyu bulmamıza olanak sağlayacaktır...

Her zaman şunu söylerim. Konu tartışmasız eleştirilerle ve doğru bakış açısı ile değerlendirilirse, muhatapta bilgileri o kadar doğru almış olur.

H.TOGAN

H.TOGAN

Üye
Paşam konu başlığında sencede bir tezat yokmu? İos ve android olması gerekmezmi başlığın :evet:

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
    Konu Sahibi
Öylede çok sade oluyor diye düşündüm. :)

Akıncı

Akıncı

Üye
en iyisi symbian boşverin :)
bir kaç seneye kalmaz yeniden değişir :) paylaşım için teşekkürler abi :)

Ufukcan77

Ufukcan77

Üye
hmm yalnız apple ios cihazları fiyatı ile android cihazlarının fiyatsegmentinde bauabi farkvar anroidde binlerce farklı model var bu modellerin üst seviye olanları ios cihazlarla karşılaştırılması lazım çünkü o cihazların fiyat segmenti öyle aslında android cihazlarınada çok güncelleme geliyor bence hatalı paylaşım gidipte 400 500tllik android cihazı ile 2000tllik iphone cihazı saçmalık mesela s2 2senedir var vede android 4.1.2 ye kadar güncelleme aldı

PriZm

PriZm

Üye
General Grevious vs Obi-Wan Kenobi :ehe

aleranol

aleranol

Üye
Bence android biraz daha kısa olsaydı yoda olacaktı :ehe sonuçta küçük yeşil bir dinozor gibi :kop:

MaxipmaN

Üye
benim telefonda c den uygulamalar kalkmadı extra buttons açılmadı hafıza kartı takın bile dedi trojanlı dosya indirdım forumdaki yoruma göre az da olsa symbian bile sapıtıyor

Ufukcan77

Ufukcan77

Üye
Özgürlüğü seviyorsan takıl androide istediğini yap zormu :)

Üst Alt