İphone 8 ve Galaxy S8'de IP68 Sertifikası Olabilir

Sponsorlu Bağlantılar

Murat Alper

Murat Alper

Moderator
    Konu Sahibi
İphone 8 ve Galaxy S8'de IP68 Sertifikası Olabilir
İphone 8 ve Galaxy S8'de IP68 Sertifikası Olabilir
Apple'ın yeni İPhone 8 ve Samsung'un Galaxy S8 modelleri, yüksek dereceli su geçirmezlik özelliğine işaret eden IP68 sertifikasına sahip olabilir.
Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız
Güney Kore merkezli üretici Samsung, geçtiğimiz yıl amiral gemi akıllı telefonları Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge modellerini, yarım saate kadar suda dayanabildiğini gösteren IP68 Sertifikası ile sunmuştu. Sony de su geçirmezlik özelliğine akıllı telefonlarında yer veriyordu ancak hiç bir zaman Galaxy S serisi kadar yüksek bir pazar payına ulaşmamıştı. İphone 7 ve iPhone 7 Plus da iPhone serisinin başlangıcı olan 2007 yılından bu yana su geçirmezlik sertifikasına sahip ilk iPhone modelleri olmuştu.

IPhone'lar IP67 sertifikasına sahipler, bunun anlamı su koruması S7'deki beş metre yerine üç metreye kadar varan oranlarda geçerli, ancak telefonunuzu yağmurda, duşta kullandığınızda endişe etmiyorsunuz. Ayrıca IP67 standardı,küvet derinliğinde koruma sağlar ve bunlar su geçirmez bir telefon için en pratik senaryolardır. Bununla birlikte Apple, İPhone'un onuncu yıl dönümünü kutluyor ve gelen bilgiler Apple'ın kavisli ve çerçevesiz bir OLED ekranlı akıllı telefon hazırlığı içinde olduğuna işaret ediyor. Bugün iddialar ise Apple'ın tüm 2017 iPhone modellerini suya karşı yüksek koruma sağlayan IP68 sertifikası ile sunacağını gösteriyor.

Buna ek olarak, Samsung Galaxy S8 de Galaxy S7 veGalaxy S7 Edge gibi aynı su yalıtım seviyesine sahip olacak. Bu yıl iki popüler telefon serisinin IP68 serifikası ile birlikte geleceğini görüyoruz. Bu bilgileri aktaran kaynak aynı zamanda, Samsung'un en yeni ve yaygın olarak satılan akıllı telefon serilerinden biri olan Galaxy J serisine kadar tüm yeni telefonlarını su geçirmez hale getirmeye karar verdiğini yinelemekte.

Apple ve Samsung, akıllı telefonlarında sızdırmazlık sağlamak için bol miktarda yapışkan yerine, ekran değiştirmeleri ve benzeri servis müdahaleleri sırasında telefonları orijinal suya ve toza karşı koruma seviyelerini koruyan ve tamir edilebilirliğe yardımcı olan bant kullanıyor.

İphone 8 ve Galaxy S8'de IP68 Sertifikası Olabilir
 


DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
Güzel Bir Özellik Ama Bence Tuzlu Kaçıyor.Ama Firmalar Cihazlar Su Aldığında Garanti Dışı Kalıyorlar oda AyrıBi Tuhaf
 
Kingmortall

Kingmortall

Üye
cesaret edip de suya falan sokamıyorum telefonu yagmurda bile çıkaramıyorum işi iyice abarttılar ufak bi su geçirmede garanti dışı kalmayacagı ne malum
 
  • Beğen
Tepkiler: The Pancar
The Pancar

The Pancar

Üye
@Kingmortall Katılıyorum garantide kapsamıyor olan bize olacak
 
  • Beğen
Tepkiler: Kingmortall


Üst Alt