iPhone 7, Intel yonga seti ile sunulabilir

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
iPhone 7, Intel yonga seti ile sunulabilir
Yok artık qualcomm güç kaybetmeye devam ediyor :hmmm


Apple’ın yeni nesil iPhone modeli hakkında iddialar gelmeye başladı…


Apple teknoloji dünyasında oldukça önemli bir yere sahip ve son dönemde de sunduğu yeni iPhone akıllı telefon modelleri ile rekor üzerine rekor satış rakamlarına ulaşmasını biliyor. Firma son olarak geçtiğimiz Eylül ayında iPhone 6S ve iPhone 6S Plus modellerini satışa sunmuştu.



Apple modellerinde kendi tasarladığı AX yonga setlerine yer verirken, iPhone 6S ve iPhone 6S Plus’da A9 kullanılmakta. Ayrıca firmanın yine Eylül ayında duyurduğu iPad Pro tableti ise A9X adındaki A9’a göre biraz daha güçlü yonga seti ile geliyor.

Apple’ın A9 yonga seti 1.85Ghz saat hızında çalışan iki çekirdekli işlemcili ve 64-bit mimarisine sahip. Bu yonga seti Samsung ve TSMC tarafından üretilirken, firmalara göre de 14nm ve 16nm üretim süreçleri ile geliştirilmiş.

Yeni modeller daha henüz kısa süre önce duyurulmuşken, şimdi de yeni iPhone hakkında da bilgiler gelmeye başladı. Bu yeni cihaz büyük ihtimalle iPhone 7 olarak adlandırılacak ve ayrıca büyük versiyonu da iPhone 7 Plus olarak gelecek.

Yeni gelen bazı iddialara göre yeni dönemde iPhone modellerinde Intel’in ürettiği yonga setlerini görebiliriz. Üçüncü bir yonga seti üreticisinin de oyuna dahil olabileceği, hatta uzun dönemde de tek olabileceği ifade edilmekte.

İddiaya göre Intel, 1000 çalışanı ile çoktan Appl’ın yeni nesil yonga seti üzerinde çalışmaya başlamış olabilir. Buna göre Apple, iPhone 7 modelinde yer vereceği Intel’in yeni 7360 LTE modemi ve Qualcomm’un 9X45 LTE yongasını farklı pazarlarda sunabilir.

Ancak şu an için henüz kesin bilgilerin bulunmadığını da belirtelim…

iPhone 7, Intel yonga seti ile sunulabilir - MaxiCep
 

Benzer Konular



Üst Alt