iPhone 6S ve iPhone 6S Plus suya dayanıklı mı?

Sponsorlu Bağlantılar

ANIL

ANIL

Admin
    Konu Sahibi
iPhone 6S ve iPhone 6S Plus suya dayanıklı mı?
Apple’ın yeni akıllı telefon modelleri suya dayanıklı yapı ile mi sunuluyor?



Apple yeni nesil akıllı telefon modelleri iPhone 6S ve iPhone 6S Plus’ı Cuma günü itibari ile satışa sundu. 9 Eylül tarihinde Amerika Birleşik Devletleri’nin San Fancisco şehrinde düzenlenen etkinlikle resmi olarak duyurulan modeller, 12 Eylül tarihinde de ön siparişe sunulmuştu.



Akıllı telefon pazarında yer alan bazı firmalar, özellikle de Japonya kökenli akıllı telefon üreticileri cihazlarını suya dayanıklı olarak satışa sunuyorlar. Sony’nin Xperia Z serisi modelleri suya dayanıklı olarak gelirken, kısa süre önce duyurulan Xperia Z5, Z5 Compact ve Z5 Premium modelleri de IP68 sertifikasına sahip olarak sunuldular.

Ancak geçtiğimiz günlerde Sony, suya dayanıklılık politikasında değişiklik yaparak, suyun altında fotoğraf çekimi gibi aktivitelerin yapılmamasını istemişti.

Diğer taraftan Apple cephesinde ise şu ana kadar hiçbir iPhone modeli suya dayanıklı tasarım ile sunulmadı ancak bu durum, cihazların gizli olarak suya dayanıklı olup olmadığını merak edenlere engel teşkil etmiyor.

Daha önce iPhone 6 ve iPhone 6 Plus için de benzer şekilde suya dayanıklılık testleri gelmişti. Şimdi de iPhone 6S ve iPhone 6S Plus için su testi yapıldı ve Hem iPhone 6S hem de iPhone 6S Plus, suyun içerisinde 60 dakika bekletildi ve bu sürenin sonunda da iPhone modellerinin kusursuz olarak çalıştığı görülüyor.

Ancak Apple cephesinden cihazlarının suya dayanıklı olduğuna dair bir bilgi ise gelmediğinden, suya temas sonrası da cihazın garanti kapsamından çıkabileceğini de belirtelim. Ancak yine de suya dayanıklı bir yapı ile cihazların kazalardan korunması amaçlanmış olabilir. Apple bu özelliği açıktan da sunmak istememiş olabilir.

Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız

iPhone 6S ve iPhone 6S Plus suya dayanıklı mı?
 
  • Beğen
Tepkiler: Murdoc Massaka ve Esendağlı


Esendağlı

Esendağlı

Üye
Adamlar işini biliyor ya.
 
  • Beğen
Tepkiler: Murdoc Massaka

KAYIP-ADAM

Üye
Böle yapmaları bence daha iyi olmuş açıklamamaları. Açıklasalardı zevk için suya tutarlardı ve bozulursa :)
 
0MG90

0MG90

Üye
Oha 1 saat :D
 
Rygebin

Rygebin

Üye
Geçirmiyor diye vurgulamamışlardı bile. Ne kadar süprizli cihaz kullandıkça yenilikler çıkıyor :kop2:
 


Üst Alt