Iphone 5 jailbreak

Sponsorlu Bağlantılar

ali54st

Üye
    Konu Sahibi
Iphone 5 jailbreak
Selamın aleyküm arkadaşlar ben ıphone 5 kullanıcısıyım öncelikle jail break yapmak istiyorum cihazıma fakat şuana kadar ilk defa ios kullandığım için nasıl yapılcağını bilmiyorum sizce yapmalımıyım yapınca resimlerim mesajlarım vs gidermi bide geri dönüşü kolay olurmu bana yardımcı olabilicek biri varsa çok sevinirim çünkü yanlış bişey yapmajtan koekutorum ilk defa ios olduğu için hayırlı ramazanlar iyi forumlar
 


Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
S: Jailbreak yapmak riskli midir? Telefonum bozulur mu?
C: Evet risklidir. Apple tarafından onaylanmamış, kimliği belirsiz kişiler tarafından oluşturulmuş çeşitli programları bilgisayarınıza ve iOS cihazınıza yüklediğiniz için her zaman bilgisayar vveya iOS cihazınıza kalıcı zarar verme riskini taşıdığınızı unutmayın!

S: iOS cihazım bozulursa ne olacak?
C: Genellikle jailbreak sırasında oluşan problemler cihazın kilitlenmesi, açılmaması gibi sorunlar oluyor ve bir şekilde yazılımsal yollarla çözülebiliyor. Fakat bu yöntemleri kullanmak için tecrübeli birilerinden yardım almanız gerekebilir. Veya bol bol internet ve forum araştırması yapmak zorunda kalabilirsiniz.
Son çağre olarak cihazınızı servise götürmek zorunda kalabilirsiniz. Bu durumda servis cihazınızı garanti dışında tutarak sizden ücret talep edebilir.

S: Jailbreak yaptıktan sonra telefonu iTunes'a bağlayıp eski şekliyle müzk ve resim vs. yüklemeye devam edebilecek miyiz?
C: Evet, bu konuda hiç bir sorun yok.

S: Yine Jailbreak yaptıktan sonra Apple Appstore'u kullanabilecek miyiz?
C: Evet, AppStore üzerinden ücretli ve ücretsiz program indirmeye devam edebilirsiniz.

S: Mesela yeni bir versiyon çıktı 4.3 mesela bunu yükledik Jailbreak gider mi?
C: Evet gider. Bu nedenle JB'den vazgeçmek istemiyorsanız yeni versiyonada Jailbreak yapılabildiğinden emin olmadan iTunes üzerinden yazılım güncellemesi yapmamalısınız.

S: Her yeni versiyon için ayrı JB mi çıkar?
C: Genellikle Evet. Yoksa da bir sonraki versiyona çıkar.

S: Mesela olduda Jailbreak'den vazgeçtik. Telefonu iTunes a bağlayıp restore tuşuna basınca telefon Jailbreak'den önceki haline gelir mi ?
C: Evet

S: iTunes ile Backup nasıl yapcağım?
C: iPhone'u iTunes'a her bağladığınızda otomatik olarak önce backup alır sonrada şarkı, program vs gibi yüklü şeyleri senkronize eder. Yani özel birşey yapmanıza gerek yok, backup otomatik olarak alınıyor. Yeterki telefonunuzu iTunes'a bağlayıp işlem bitene SYNC OK yazana kadar bekleyin.

S: GreenPoison RC5 ile zaten Jailbreak yaptık RC6 'ya terfi etmem gerekir mi?
C: Hayır! Zaten sağlıklı şekilde JB yaptıysanız ve CYDIA 'ya kavuştuysanız gerek yok. RC6 temelde AppleTV desteği için çıkmış.

S: Telefonumu Amerika'dan aldım, böylece UNLOCK yani sim kilidi kırma işlemi yapabilecekmiyim?
C: AMAN ARKADAŞLAR! UZAK DURUN! Bu konuyu detaylı bilmiyorum ara internette gördüğüm kadarıyla GreenPoison UNLOCK (Sİm kilit) işlemine uygun bir Jailbreak değilmiş. Malesef unlock hakkında yeterli bilgim yok, sizde yeterli bilgi toplayana kadar GreenPoison ve mümkünse 4.2.1 versiyonundan uzak durun.

S: iTunes'dan update yada restore yaparsam bütün ayarlarım geri gelirmi?
C: Evet hepsi geliyor, son aranan numaralardan, oyun skorlarına, telefon rehberinden, notlara, mail şifrelerine kadar herşey geri geliyor.

S: Jailbreak yaptıktan sonra yüklediğim uygulamalar, restore yaptıktan sonra silinir mi?
C: Jailbreak yaptıktan sonra AppStore üstünden yüklediğiniz programlar iTunes hesabınıza kayıtlı olduğu için ve iTunes'a yedeklendiği için hep saklanır. Restore yapsanız bile sonra Backup'tan geri yüklenir.

Cydia ile yüklediğiniz programlar Restore sonrası silinirler. RESTORE sonrası Jailbreak'inizde gider. Tekrar Jailbreak yapıp Cydia'dan tekrar yüklemeniz gerekir.

Jailbreak'li iken Installous ile yüklediğiniz programlar yine iTunes üstünde yedeklenir. Fakat RESTORE sonrasında Jailbreak yapana ve INSTALLOUS'u tekrar telefona kurana kadar bu uygulamalar geri yüklenmez. Ancak Cydia ve Installous'u kurduktan sonra hepsi yine telefona yüklenir..
 
  • Beğen
Tepkiler: Mesut Aktaş

ali54st

Üye
    Konu Sahibi
Çok teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz benim için çok yararlı oldu
 
furyzer0

furyzer0

Üye
Jailbreak ve root gibi işlemlerinizi özel bilgiler içeren cihazlara asla yapmamanızı tavsiye ederim bu işlemler cihazının güvenlik yazılımlarını kaldırmaya yarıyor yani cihazda modifiyeyi kolaylaştırıyor bu da yüklediğiniz her uygulamanın cihaz üzerinde neredeyse sınırsız hakkı olduğu anlamına gelir

Sent from mTalk using lumia950
 
. . . EmreG . . .

. . . EmreG . . .

Üye
Sürümünüze bağlı yapabilirsiniz ayrıca. Son sürümlere jailbreak çıkmadı.
 


Üst Alt