iPhone 4s Pasaport Kaydının Düşmesi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

cgrkrmz

Üye
    Konu Sahibi
iPhone 4s Pasaport Kaydının Düşmesi
Öncelikle Merhabalar,

Bundan tam 5 ay önce yurtdışından iphone 4S getirttim. Önce vergi dairesine giderek telefonun harcını yatırdım sonrasında ise turkcell iletişim merkezinden pasaport kaydını yaptırdım. Bu işlemlerden sonra telefonumu tam 4,5 ay boyunca sorunsuz kullandım fakat bir gün cihazımda "servis yok" hatasını gördüm.
Önce turkcell'i aradım ve sorunun ne olduğunu sordum? Bana cihazımın kayıt dışı olduğunu bu sebeble böyle bir hata olduğunu söylediler. Cihaz kaydımı yapmış olduğumu söylememe rağmen bu konunun BTK'nın sorumluluğunda olduğunu kendilerini bağlamadığını belirttiler.
Akaninde BTK ile görüşdüğümde ise bana pasaport kayıt talebimin red edildiği söylendi. Sebebi sordum? Neden red edildi diye; Açıklama olarak işlem sırasında yanlışlık yapıldığı öncelikle pasaport kaydının yapılması sonrasında ise telefon harcının yatırılması gerektiği söylendi.
Ben bunu tam tersi yapmış olduğumdan dolayı talebim red edilmiş! Sorunun çözümü için ise kayıt yapılan pasaport sahibinin öncelikle vergi dairesine giderek durumu açıklaması ve o günden bugüne olan vergi faizini (ki bu neyin faizi onu hiç anlamadım) yatırması gerektiği ve oradan alınacak dekont ile pasaportun tüm fotokopisi ve bir dilekçe ile BTK'ya göndermem gerektiği belirtildi.
Telefonu eniştemin üzerine kaydettirmiştim. Kendiside şuan yurtdışında ve en az 1 sene boyuncada orada kalacak bu sebeble bu çözüm yolu benim için tıkanmış durumda. Bu durumu BTK'da ki ilgililerede ilettim ama yapabilecekleri bişey olmadığını pasport sahibinin yurtiçinde olması gerektiğini söylediler. Başka bir pasaportada kayıt yapılamayacağını belirttiler! Kısacası telefonu çöpe at dediler.
Şimdi bu nasıl bir sorundur allah aşkına? Neymiş önce nasıl harcı yatırırmışım! İçerisinde bulunduğum bu trajikomik durumu yaşamış olan başka arkadaşlarım var mı bilemiyorum ama bana bir çözüm yolu sunabilecek herhangi biri olabilir mi? Ne yapmam gerekir? Şikayet edebilirmiyim? Haklarım var mı? Varsa neler? Yoksa bu durumu tamamiyle kabullenip telefonu gözden mi çıkarmalıyım ?

Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden çok müteşekkirim.

cgrkrmz

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşlar yardımcı olabilecek kimse yok mu?

gogis

gogis

Üye
Dostum yardım etmek isterim ama hiç Böyle birşey duymadım :) güler misin ağlar mısın :) eğer uğraşamam dersen ipod olarak kullan derim ha bu isin peşini bırakmam gurur yaptım dersen dava açabilirsin btkya :)

Epple

Epple

Üye
Turkcell'de kayıt yaptırdığın sırada, verdikleri dekont (veya kontrol numarası) ile bir Turkcell iletişim merkezine git. Sanırım haklı olduğunu söylerler ve BTK ile iletişime geçerler. Umarım çaresi olur.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt