iPHONE 3G

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Burak

Üye
    Konu Sahibi
iPHONE 3G
Giriş
Yaklaşık bir yıl kadar önce Apple firması iPhone ile cep telefonu sektörüne yepyeni bir soluk başka bir bakış açısı getirdi, satışının bulunmadığı ülkelerde bile ismi bir cep telefonundan çok başka dünyadan gelmiş bir alet gibi bahsedildi. Peki çıktığı tarihte bile bazı noktalarda kendisinden daha gelişmiş başka modeller olmasına rağmen iPhone’un fenomen olmasının sebebi nedir ? Apple’dan beklenildiği gibi sadece minimalist yapıda dizayn edilmiş şık bir telefon olması mı ? Bence bunun en büyük sebebleri ilk kez bir cep telefonun bizim yaptıklarımıza tepki vermesiydi, kitap sayfası çevirir gibi menuler arasında dolaşmak, cihazın kendisini kulağınıza yaklaştırdığınızı fark edip ekranını kapatması uzaklaştırınca açması, Resimlere veya Internet Sayfalarına iki parmağımızı ekran üstünde yaklaştırarak veya uzaklaştırarak Tom Cruise’un Minority Report filmine benzer “Zoom In – Zoom Out” yapılabilmesi. Sanırım bunlar iPhone’un donanımsal veya yazılımsal olarak sahip olduklarından çok daha fazla dikkat çekmesini sağladı. Apple daha kullanıcılar hatta ve hatta geliştiriciler ( Bilindiği Üzere Hacker’lar telefonun yazılımını kırıp iPhone’un çalışmasını sağlayan Mac Os X’ın üstün özelliklerinden bir hayli yararlanabilmemizi sağlamışlardı ) bile telefonun neler yapabileceğini tam keşfedememişken iPhone 3G’i geçtiğimiz hafta sonun çıkardı. Çıktığı günden bugüne kadarki birkaç günde yaklaşık 1 milyon adet iPhone 3G satıldığı bildirildi peki nedir bu “iPhone 3G” eski selefinden farkları ne sadece eski iPhone’un yamanmş halimi yoksa Apple’ın bambaşka bir mucizesi mi? Şimdi buna göz atacağız.
YENİLİKLER

1) 3G

İsminden de anlayabileceğimiz gibi en büyük farkı 3G (UMTS/HSDPA) servislerine destek vermesi yani eski iPhone’da ki EDGE’e göre 2.8 kat daha hızlı veri alıp verebilme yeteneğine sahip,.
2) A – GPS
A – GPS (Assisted – Global Positioning System) sistemi eklenen iPhone konumlandırma için hem normal Gps’lerdeki gibi Dünya yörüngesinde ki uyduları hem de bağlı bulunduğu servis sağlayıcısının baz istasyonlarını kullanıp bulunduğunuz noktayı daha kesin bir biçimde size belirtebiliyor.
3) Yazılımsal Yenilikler
Yeni iPhone yazılım sürümü 2.0 ile birlikte iTunes store’dan 3. Parti yalımları satın alabilmek mümkün olacak ayrıca, Microsoft Exchange Active Sync,Push mail, birçok elektronik posta eklenti desteği, takvim ve ajanda, iş ortamı için düşünülmüş uygulamalar, zaten eski versiyonunda var olan gelişmiş Wireless yeteneklerine ek olarak WPA2/802.1X - VPN (Sanal Özel Ağ) desteği iPhone 3G'’nin yazılımsal yeni yeteneklerinden sadece bir kaçı. Sanırım bu özellikleri ile daha çok iş telefonu olarak anılan ve populer olan BlackBerry’i hedef alıyor.
4) Dış Görünüş
Yeni iPhone 3G selefine göre 0,7cm daha ince ve 2 gram daha. Ayrıca 16gb’lık versiyonunun siyah ve beyaz olmak üzere 2 farklı rengi bulunmakta, genel görünüme ek olarak ekranın altındaki “Home” tuşu hariç diğer tüm düğmeler ( +, -, sleep/wake )krom görünümlü yapılmış ve kulaklık girişi normal 3,5mm’lik girişe çevrilmiş böylece istediğiniz kulaklığı kullanabileceksiniz. Bunların dışında iPhone 3G’nin başak görsel bir farkı bulunmamakta.
5) Peki Fiyatı!!! Gerçekten ucuzmu ???


Yurt dışında iPhone 3G 8Gb’lık modeli 199$ ( Yaklaşık 250 YTL ) 16Gb’lık modeli ise 299$ ( Yaklaşık 380 YTL ) ile satılacağı bildirilmişti, bu rakamlara bakınca böyle bir telefonu bu fiyata almak harika gözüküyor fakat işin içine AT&T ile yapılacak olan 2 yıllık sözleşme girince bu rüya bitiyor. Çünkü bu sözleşmeye göre AT&T firmasına ayda 40$ dolar ödenecek yani telefonun fiyatı 2 yıl sonunda 8Gb’lık model için ( 24 x 40 ) + 199 = 1.159$ ( Yaklaşık 1.430 YTL ) olacak buna birde ülkemizdeki vergilerin ekleneceğini de düşünmek çok da zor olmaz sanırım.
6) Ülkemizde Nerden, Nasıl, Ne Zaman Alabileceğiz.


Ülkemizde iPhone 3G’i Vodafone Türkiye satacak bir duyuma göre 16 Ağustosta satışa sunulucak fakat fiyatı ve aylık ödemeleriyle ilgili herhangi bir duyumun yok yani nasıl ve ne zaman alabilecek olduğumuz henüz belli değil fakat aşağıdaki linkten formu doldurup ön talepte bulunabilirsiniz.
7) Ufukta Başka iPhone’lar Varmı ?
Üstünden robot kontrolü bile yapılabileceği söylenen bir cihaza sanırım yerinde saymak pek yakışmaz hatta şu anda bile internette aşağıdaki gibi bazı kullanıcıların Photoshop gibi yazılımları kullanarak kendi yaptığı dizaynlar mevcut.

İnternette sağda solda gezen dedikodulara bir bakalım neler var : Söylentilere göre Apple telefonun üstünde bulunan ışık ve ivmelenme gibi algılayıcılara ışık ve mesafe algılayabilecek başka algılayıcılar ekleyip telefonun o anki ortam şartlarına göre daha iyi tep verebilmesini sağlamak mesela şu an iPhone kendisinin kulağınıza yaklaştığını fark edip siz yanağınıza değdirmeden ekranını kapatabiliyor buna birde ivmelenme algılayıcısın sizin onu cepten çıkardığınızı fark edip ekranın açması ve siz onu cebinize sokarken ekranını kapaması eklenebilir, sıcaklık veya mesafe algılayıcılarıyla cihaz kendisin cebinizde olup olmadığını saptayabilir bu sayede cihaz cepte tuş kilidini ve titreşimi açar cepten çıktığını fark edince kapar. Diğer bir dedikoduya göre de Apple görütülü konuşma için telefonun önüne yerleştirilmesi gereken Kamerayı telefonun ön camının arkasına yerleştirip görünmesini engelleyecek ilginç değimli?

Sonuç olarak multimedia yetenekleri korunmuş iş telefonu özellikleri arttırılmış 2. Versiyon bir iPhone var elimizde Apple iPhone’un kendince eksik olan yönlerini yamamaya çalışmış ama bence hala çok daha fazla eksiği var nette bulduğum bir resimde bunu gayet başarılı bir şekilde açıklamış





(daha önce verildiyse özür diliyorum.)
 
  • Beğen
Tepkiler: M3L!H, Revengeful ve OğuzcanAbi


Mobil İletişim

Mobil İletişim

Üye
Vallahi ya şu AT&T ve kdvler işi berbat ediyor :S
 

OğuzcanAbi

Üye
güzel payşaşım saol
 

Burak

Üye
    Konu Sahibi
rica ederim...
 
Revengeful

Revengeful

Emekli Yönetici
Tesekkurler
 

Burak

Üye
    Konu Sahibi
rica ederim mert.
 
atakax

atakax

Üye
teşekkürler
 

Burak

Üye
    Konu Sahibi
rica ederim...
 
M3L!H

M3L!H

Üye
Teşekkürler. iPhone güzel ama AT&T berbat ediyor..
 
ninjaa

ninjaa

Üye
Teşekkürler
 
black_wolf465

black_wolf465

Üye
Bence hiç gerek yok İphone nin geçenlerde okudugum haberlerınde İphone 3g dıslandı dıye okumuştum artık yazılım cıkarılmıcak.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt