İPhone 3G nin Eksileri

Sponsorlu Bağlantılar

canturgay

canturgay

Üye
    Konu Sahibi
İPhone 3G nin Eksileri
Eskisine göre ‘daha ince, daha hızlı ve daha ucuz’ olarak piyasaya çıkan iPhone 3G modeli mobil bilgisayar olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Buna karşın cihazın eksik yönler listesi de oldukça kabarık.

Apple’ın efsanevi ürünü iPhone’un üçüncü nesil (3G) erişim teknolojisini destekleyen yeni modeli geçen hafta piyasaya çıktı. Birkaç ay önce tanıtılan ürünün temmuz başında satışa çıkarılacağının açıklamasının ardından bir önceki modelin mağazalardaki satışı da son bulmuştu.
Aradan geçen süreyi bu konuda boş geçirmeyen Apple, rakiplerine göre en önemli üstünlüklerinden biri olan mağazalarındaki satış danışmanları aracılığıyla iPhone 3G’nin tüm özelliklerini adeta tüketicilerin beynine kazıdı. Ardından da beklenen oldu ve iPhone 3G talep patlamasıyla karşı karşıya kaldı.

Telefon, iPod, internet...
‘İki kat hızlı, yarısı fiyatına’ şeklinde bir sloganla ilk iPhone modeline vurgu yapan ve önceki ürüne göre oldukça gelişmiş seviyede özellikleri destekleyen telefon, hiç şüphesiz ince formu tasarımıyla öne çıkıyor. 8GB’lık ürünün ABD’deki satış fiyatı ise 199 dolar.
İnternet sitesinde “telefon, iPod, internet ve daha fazlası” denilerek tanıtılan iPhone’un dikkat çeken özellikleri şöyle sıralanıyor.

3.5 inç boyutundaki dokunmatik geniş ekran ve ekranın desteklediği sürükle-bırak uygulaması telefonun en ilgi çekici yanını oluşturuyor. Telefonla birlikte gelen yeni özelliklerden ilki ise hızlı internet erişimi için 3G’nin destekleniyor olması. Daha önce Wi-Fi bölgelerinde hızlı internete bağlanabilen ürün 3G sayesinde mobil şebekeler üzerinden de bu özelliğe sahip oluyor.
133 gram ağırlığındaki telefona eklenen diğer bir özellik ise GPS teknolojisi. Harita üzerinden konum belirleme ve rota çizme gibi fonksiyonlar artık iPhone üzerinde kullanılabilecek.
USB aracılığıyla telefonun şarj edilebilecek olması da pek çok faklı platformda kolaylıkla bataryanın doldurulmasının önünü açıyor.

Kurumsal tarafta e-posta çözümü olarak Windows Exchange ActiveSync ve Cisco’nun uygulamasını destekliyor. Bu özellikleriyle iPhone’un Amerika’da yaygın olarak kullanılan Blackberry cihazına ciddi rakip olması bekleniyor.

İşte iPhone 3G’nin eksiklikler listesi...
Gelişmiş seviyedeki pek çok özelliğe karşın ilk modeldeki eksiklikler giderilmeye çalışılırken iPhone 3G’nin bazı konularda cep telefonu dünyasında yaşanan gelişmelerden uzak kaldığı görülüyor. Türkiye’de bu yılın sonunda Vodafone tarafından piyasaya çıkarılması planlanan iPhone 3G’nin eksik yönlerini ise şöyle sıralamak mümkün.


MMS YOK
iPhone’un desteklemediği özelliklerden birisi de MMS. Multimedya mesajlaşma olarak bilinen bu özellik sayesinde fotoğraf ve video görüntülerinin başka kullanıcılarla paylaşılması sağlanıyor. iPhone ise burada e-posta çözümünü kullanmayı tercih etmiş durumda.


FOTOĞRAFTA SINIFTA KALDI
‘Fotoğraf’ cep telefonu dünyasında son dönemde öne çıkan en önemli uygulamalardan biri. Son model ‘cep’lerde 3.2 megapiksel neredeyse standart... 5.0 megapiksel seviyesindeki modeller ise art arda pazara sunuluyor. iPhone’un sunduğu megapiksel seviyesi ise 2.0 düzeyinde. Ayrıca flaş ve gelişmiş seviyede mercek gibi çekim anında kaliteyi artırıcı özellikler de telefonda yok.


BATARYA BİTERSE...
Apple’ın kendi ürünlerinde batarya konusunda oldukça hassas davrandığı biliniyor. iPhone’da da bu uygulama sürüyor. iPhone, yaklaşık 400 şarjın ardından kullanım ömrünü tamamlıyor. Ardından da pilin değişimi için Apple’a başvurmak gerekiyor. Tüm cep telefonlarında olduğu gibi kullanıcının uyumlu bir batarya alarak, eskisiyle bunu değiştiremeyecek olması cihazın önemli eksikliği olarak görülüyor.

İŞ TELEFONU AMA...
Adeta bir internet telefonu olarak konumlandırılan iPhone 3G’de ‘kopyala yapıştır’ özelliği bulunmuyor. Akıllı telefonların olmazsa olmazı bu özellik iPhone’un bu modelinde de yer almıyor.

KIRILMASI GEREKİYOR!
Türkiye’de henüz yasal olarak satışa çıkarılmadığından telefonun kullanılabilmesi için yazılımın kırılması gerekiyor. Telefonun kırılmasıyla birlikte Apple’ın yeni güncellemelerinden yararlanma konusunda sorun yaşanabiliyor.

HAFIZASI ARTIRILAMIYOR
8GB ve 16GB’lık iki model olarak piyasaya sürülen iPhoe 3G’nin hafıza kapasitesini harici bir kart ile yükseltmek mümkün değil.nusunda sorun yaşanabiliyor.

VİDEO KAYIT ETMİYOR
iPhone 3G, gelişmiş pek çok özelliğine karşın video kayıt uygulamasını içerisinde barındırmıyor.

SESLİ ARAMA YOK
Günümüzde standart seviyedeki birçok telefonda bulunan sesli arama özelliği bulunmuyor.


AŞIRI GÜÇ KULLANIYOR!
Üçüncü nesil şebeke, kablosuz internet için Wi-Fi, konum tanımlama servisleri (GPS), geniş ekran, müzikçalar gibi özelliklerle yoğun güç tüketimine açık olan iPhone 3G’nin dolu bir batarya ile kullanım sürelerine bakıldığında rakiplerine göre performans olarak oldukça geride kaldığı görülüyor.




veteknoloji
 


hllsntrk

Üye
yaa bırak hocam yaa. bu araba surmek gibi bişi sen al bmw m3 ü bende alayım bir ford veya citroen seni geçerim şaşarsın. alla alla dersin. belki haci muratla bile geçerim. çünkü MARİFET ŞÖFER DEDİR. burdada marifet kullanıcıda. sen al nokia n97 ben seni iphonumla geçersem ağlama yar ağlama.........
 
atakax

atakax

Üye
hocam bilgin yok iphone konusunda tamamını okumadım ama mesela demişsinki camerası 2MP o sitemizdede bulunan bir programla 4MP e çıkıyor flash konusnda sonradan her hangibi resmi flashlı çekilmiş gibi gösteren bir program var video çekebiliyor (bunun içinde bir çok program var) ayrıca kopyala yapıştır özelliği bulunuyor nerden çıkardın bulunmadığını eski sürümde yoktu kırılması gerekiyor demişsin doğal bir ihtiyaç nokıa larda kırılarak değişik uygulamalar yüklenebiliyor ama yazın çok eski türkiyede satılmıyor demişsin ancak bataryanın dahili olması konusunda çokk haklısın hafıza neyine yetmiyor 8-16-32 GB hafıza telefon için çok yeterli hafızalar ayrıca hllsntrk isimli arkadaşım çok haklısın marifet şöförde ;)
 
hayvan

hayvan

Üye
mms var
otoğraf çekim kalitesini yükseltebilirsin
video çekimi yapabilirsin
kopyala yapıştır var
sesli arama yapabilirsin
pili çabuk bitebilir ama i phone kullanıyorsun o kadar özellik için çok normal
 
explode1907

explode1907

Üye
çok yanlış bilgiler veriyorsun arkadaşım ben samsung innov8 i bırakıp bu telefonu aldım zerre kadarda pişman değilim...
 
orhaan48

orhaan48

Üye
tek kelime alemin kralı var NOKIA gerisi boş
 

rapstyle_34

Üye
nokia out iphone 3gs 32gb in :D
 
Dawn

Dawn

Emekli Yönetici
yanlış bilgi veriyorsun söylediklerinin cogu var iphone da
 


Üst Alt