iPad ile keyifli bir test sürüşü

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Perfect!

Üye
    Konu Sahibi
iPad ile keyifli bir test sürüşü
Apple'nin yeni bir donanım üzerinde çalıştığı dedikoduları, bir yıldır forumlar ve bloglarda dolaşıyordu.

Hatta insanlar hayal güçlerini zorlayarak olmayan ama olması muhtemel cihazlar için videolar hazırlayıp YouTube üzerinden birbirleriyle paylaştı. Videoların büyük çoğunluğunda cihaz iPhone benzeri veya büyüğü gibi görünüyordu. Apple ise bu yönde bir çalışmalarının olduğunu hiçbir zaman doğrulamadı. Ama bir gün Steve Jobs herkesin heyecanla beklediği tabletin gerçek olduğunu ve beklediğimiz gibi iPhone'nin ağabeyi görünümünde olduğunu kanıtlayan bir cihazla karşımıza çıktı. Tanıtım sırasında insanlar iPhone ile yapmaya alışık olduğumuz işleri daha büyük bir tabletle yapmanın neden farklı olacağını Steve'den dinlerken ikna olmuş görünmüyordu. Hatta alışık olduğumuz alkışlarla kesilen sunum sadece fiyat açıklandığında alkışlarla kesildi.
Bugüne geldiğimizde iPad geçtiğimiz hafta Amerika'da satışa sunuldu. Satışlar başlamadan önce Apple beklentileri doğru yönetmek için üzerinden iPad'le yapılabilecekler hakkında açıklayıcı videolarla potansiyel müşterilerini bilgilendirmeye devam etti. Ve beklenen netice gerçekleşti; satışın ilk gününde iPad tam 300.000 adet satıldı. Beş günlük satış sonuçları ise 450.000 adete çıkmıştı. Henüz tek ülkede satıldığı halde bu kadar çok satılması gösteriyor ki iPad'de en az iPhone kadar hayran toplayacak.
Biz de ilk iPad'lerden bir tanesini inceledik ve deneyimlerimizi sizinle paylaşmak istedik.
Tasarım
iPad yaklaşık bir kitap büyüklüğünde, arka yüzü alüminyum tasarlanmış cihaz pürüzsüz ve temiz bir görüntüye sahip. 9" ekranın etrafında pek rahatsız etmese de genişçe bir çerçeve var. Alt tarafında oldukça başarılı bir hoparlör bulunuyor. Üst tarafından da açma/kapama düğmesinin yanında kulaklık girişi mevcut. Cihaz hareket sensörü sayesinde çevrildiği yönü algılayarak ekranı bulunduğu konuma göre ayarlıyor. Bundan sıkılabileceğiniz düşünülerek yan tarafa dönme refleksini devre dışı bırakabilmeniz için düğme konulmuş. iPad genel olarak göze hoş görünen ve rahatsız etmeyen bir tasarıma sahip.
Pil
Mobil cihazların en önemli problemi, pil ömrünün kısalığına bağlı olarak sağladıkları imkânların kısa sürmesi. iPad bu anlamda muadillerine nazaran biraz fark sağlıyor. Çünkü testler sırasında pil ömrünü yaklaşık 10 saat olarak gördük. Bunda bizim iPad'imizde 3G olmamasının da etkisi olabilir. 3G modem de çalıştığında pil ömrü 1-2 saat kadar kısalabilir. Öyle bile olsa şu anda piyasada bu sürede bir pil kullanımı sağlayan başka bir cihaz yok. Şarj için iPhone aparatlarını kullanabiliyor olmanız da avantajı.
Programlar
Eğer iPhone'unuz varsa sahip olduğunuz programların tamamını iPad'de de kullanabilirsiniz. Şöyle bir ayrıntı var. Normalde iPhone için hazırlanan uygulamaların grafikleri çok daha küçük bir ekran için hazırlanmış. Bu yüzden uygulamayı açtığınızda ekranın ortasında küçük bir pencere şeklinde kalıyor. Dikkatle baktığınızda ekranın sağ alt köşesinde " x2" şeklinde bir buton görüyorsunuz. Tıkladığınızda birden uygulama tam ekrana sığdırılıyor ve iPad'e uygun hale geliyor. Ancak programın görselleri iyi hazırlanmamışsa her ne kadar iPad düzeltiyor olsa da görüntüde biraz dağılma olabiliyor.
En çok merak uyandıran programlardan bir tanesi iBooks. Elektronik kitap okuma mantığını kökünden değiştiren uygulama sayesinde içinde hediye bir kitabın bulunduğu bir kitaplığınız oluyor. Kitabı açtığınızda gerçek bir kitabı açmışsınız hissi veriyor. Sayfaları çevirme işlemini gerçek kitaptaki gibi yapabiliyorsunuz. Sayfadaki harfleri büyütüp küçültülebiliyor, kitabı kapatsanız bile kaldığınız yerden okumaya devam edebiliyorsunuz. Daha fazla kitap edinebilmeniz için bir de mağaza bulunuyor. Ortalama 10$ seviyesinden yeni kitapları satın alabiliyorsunuz. Ancak iPad henüz Türkiye'de satılmadığı için iBooks uygulamasını Türkiye'de kullanmak mümkün değil.
Dezavantajlar
Öncelikle 3G olmayan model her zaman internet kullanımı sağlamadığı için iPhone ile alıştığımız mobil internetten mahrum kalmamıza neden oluyor. Bu da mutsuz ediyor. iPhone'nin internet bağlantısını kullanarak iPad'i internete çıkaramıyorsunuz. Ki bu benim hayalimdi. Eğer "iPad Case" diye adlandırılan çantayı kullanmazsanız mail yazmak ve video izlemek zorlaşıyor. Henüz lokalleştirme sağlanmadığı için Türkçe dil ve klavye desteği bulunmuyor.
 
  • Beğen
Tepkiler: Corch08
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt