Ios7 Izdihamı

Sponsorlu Bağlantılar

yaren_dede

yaren_dede

Üye
    Konu Sahibi
Ios7 Izdihamı


Apple CEO'su Tim Cook’un iPhone çıktığından beri mobil işletim sisteminde yapılan en büyük değişiklik diye tanımladığı iOS 7, dün Türkiye saatiyle 20.00’de indirilmeye başlandı.

iOS 6’ya göre 200 değişikliğin yapıldığı iOS 7’yi anında indirmeye çalışan iPhone ve iPad kullanıcıları, büyük sıkıntılar çekti. Aynı anda milyonlarca kişinin indirmeye çalıştığı 750 megabaytlık güncelleme sırasında birçok kişi ‘hata’ uyarılarıyla karşılaştı. İndirme süresinin 2 saati aştığını söyleyen kullanıcılar, Twitter’da iOS 7’yi indirmek için bir gün beklenmesini tavsiye etti.

iOS 7’ye kavuşabilenler, bu olumsuzluklara rağmen tamamen değişen arayüzü beğendiğini ifade etti. Milyonlarca kişi dün akşam aynı anda Apple’ın yenilenen mobil işletim sistemi iOS 7’yi indirdi. Kullanıcılar, yoğunluk nedeniyle 2 saati aşan indirme süresine tepki gösterdi

iOS 7 ile arayüz tasarımı tamamen değişirken, sisteme eklenen 'kontrol merkezi' ve birden fazla uygulamayı ekrana getiren 'çoklu görünüm' kullanıcıların takdirini topladı.

SADE BİR ARAYÜZ

Yeni uygulama ikonlarıyla beraber menü renklerinin seçilebiliyor olması, farklı kullanıcı kitlelerinin beklentileri karşılayacak gibi görünüyor. Bir zamanda HTC’de gördüğümüz, ekran üzerine yağmur veya kar yağma efektini, Apple yeniden gün yüzüne çıkararak kullanıcısına sunmuş.

2.boyuttan 3D’ye adım atan iOS 7, grafik işlemcisi ve ekran teknolojisi aynı olan iOS 6 yüklü modele göre renk olarak daha canlı, gerçekçi ve akıcı.

iOS 7’NİN OTOMOBİL UYGULAMASI

Özel otomobil modu sayesinde sesli aramalar yapılabilir, mesajlar gönderebilir ve iSiri sayesinde telefonunuzu arabanızla yönetebilirsiniz. Mercedes, Kia, Ferrari, Hyundai ve Chevrolet markaların otomatik olarak tanıyor olacağı iOS 7, kullanıcılarına farklı bir seyahat keyfi sunuyor olacak.

UYGULAMALAR OTOMATİK GÜNCELLESİN

Apple kullanıcılarının, sanırım en fazla şikayette bulunduğu özellik eksikliklerinden biri de marketten indirilen ve günlük kullanıma açık uygulamanın kendini otomatik güncelleyemiyor olması. iOS 7 mühendisleri tarafından bu soruna kulak verilmiş olmalı ki, artık indirdiğiniz uygulamaları sizin görmenize ve markete girip teker teker güncellemenize gerek kalmadı.

BEKLENEN "İTUNES RADİO" SİZLERLE

Apple ürünleri, yenilenen işletim sistemi iOS 7’yle beraber gelen resmi bir radyo uygulaması kazanacak. iTunes Radio uygulamasının, Mac ve Apple TV ile entegre olarak çalışacağı biliniyor.

CONTROL CENTER

iOS 7 ile birlikte gelen yeni bir özellik de Control Center. Temel ayarlamaların Ayarlar menüsüne girilmeye gerek kalmadan açılır bir panelle kontrol edilmesine olanak sağlayan, kolay kontrol merkezi.

NOTİFİCATİONS CENTER

Notifications Center, yenilenen iOS 7 işletim sistemiyle kullanıcılarına, daha pratik anlaşılır ve sade bir bildirim paneli sunuyor. iOS 7’de artık uygulama güncellemeleri gibi bildirimler yerine yalnızca gelen uyarılar gösterilecek.

KAMERA PERFORMANSI KENDİNİ AŞTI

Yenilenen işletim sistemindeki radikal değişiklikler arasında en dikkat çeken özelliklerden biri de, kamera performansı. Çekim özellikleri ve hızı açısından büyük bir değişiklik göstereceğinden bahsedilen iOS 7, kısa bir süre daha dijital kamera taşımaya gerek bırakmayacak gibi görünüyor.

FOTOĞRAFLARIN YENİ YÜZÜ

Uzun zamandır bir düzenleme yapılmayan hatta 4 sürümdür ellerin bile değmediği Fotoğraflar, Film Rulosu’ndan başlanarak büyük bir düzenleme ve yenilenme geçirdi. Artık fotoğrafları istediğiniz gibi gruplayabilir ve sıraya koyabileceksiniz.

AİRDROP

iOS 7’de artık herhangi bir şeyi paylaşmak için AirDrop özelliğini kullanabiliyorsunuz. Bluetooth’u aratmayacak yeni özellik sayesinde Fotoğraf, Video, Mesaj ya da Rehber paylaşımları sorunsuzca yapılabiliecek.
 


Üst Alt