iOS 9 kullanım oranı hakkında son bilgiler geldi

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
iOS 9 kullanım oranı hakkında son bilgiler geldi
Apple, 7 Eylül tarihinde yeni bir etkinlik düzenleyecek. İki gün sonra gerçekleştirilecek olan bu etkinlikte firmanın bazı yeni duyurular gerçekleştirmesi beklenirken, bunlar arasında en dikkat çekecek cihazlar iseiPhone 7 ve iPhone 7 Plus adı ile gelecek olan iki yeni akıllı telefon modeli olacak.



Apple'ın yeni akıllı telefon modelleri, firmanın yine kendi geliştirdiği iOS 10 işletim sistemi ile sunulacak. Ayrıca bu yeni işletim sistemi iPhone 5 ve üstü akıllı telefonlar, iPad 4 ve iPad mini 2 ve üstü tablet modelleri ve iPod Touch 6. nesil için gelecek.

Diğer taraftan geçtiğimiz sene iPhone 6S ve iPhone 6S Plus ile pazara giriş yapan iOS 9 işletim sitemi ise yükselişini sürdürürken, Apple cephesinden gelen son bilgilere göre şu anda iOS 9 kullanım oranı tümiOS işletim sistemleri arasında %88 oranına ulaşmış durumda. Bu bilginin 29 Ağustos tarihinde App Store üzerinden girişlerle elde edildiğini de belirtelim.

Daha önceki sürümlerden iOS 8'in kullanım oranı ise %9 olurken, çok daha önceki iOS işletim sistemi sürümlerinin oranı ise sadece %3 olmakta.

Baktığımızda her 10 Apple cihazının 9'u iOS 9'u kullanıyor ve geçtiğimiz sene Eylül ayı sonunda %50 oranındaydı. Daha sonra iOS 9.1'in de yayınlandığı Kasım ayında iOS 9 kullanım oranı %66 seviyesine yükselmişti. Bu da ilerleyen dönemde %22'lik bir yükseliş daha kaydettiği anlamına geliyor.
iOS 9 kullanım oranı hakkında son bilgiler geldi
 
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
iOS 8'de kalanlar büyük ihtimalle hala Jailbreak adına duruyorlar.
 

Benzer Konular



Üst Alt