ios 7 Golden Master Güncellemesi

Sponsorlu Bağlantılar

mkyb

mkyb

Üye
    Konu Sahibi
ios 7 Golden Master Güncellemesi
Golden Master İndirme Linkleri :
iPhone 4 :

iPhone 4S :
iPhone 5 (Model A1428) :
iPhone 5 (Model A1429) :
iPod touch (5. Nesil ) :


İOS 7'yi resmi olarak destekleyen modeller;

iPhone 4
iPhone 4S
iPhone 5
iPod touch 5. nesil
iPad 2
iPad 3. ve 4. nesil
iPad mini

GM kurulum talimatı: itunes'a cihazınızı bağlayın normal günlük kullanımdaki halde olsun cihazınız. shift+güncellemeleri denetle yapın indirdiğiniz sürümü gösterin tamamdır.:oke:

Altını çizerek söylüyorum udid kaydınız yoksa mutlaka yazdıklarımı güzelce okuyun sakince sırasıyla yapın. udid kaydı olmayanlar ios 7e yükseltirken shift+sıfırla yaparak değil shift+güncellemeleri denetle yaparak yapmalısınız eğer yanlış yapıp cihazın aktivasyon ekranında sıkışırsanız ya udid kaydı almalısınız yada cihazı dfu modda eski yazılımı baştan kurup aktive edip tekrar doğru yoldan yapmak zorunda kalırsınız vakit kaybetmiş olursunuz.

Adım adım İOS 7 Kurulumu:

Herşeyden önce yedeğimizi alalım. İOS 7'den geri dönerken cihazınıza full restore atacaksınız. iCloud kullananlarda mutlaka ek olarak elle yedek alsın çünkü iCloud İOS 7'de kendini güncellerse İOS 6'ya döndüğünüzde yüklenemiyecek hale geliyor. yani güncel versiyondaki yedek eski versiyona yüklenemez mümkünse resimlerinizi vb. bilgilerinizi filan güzelce onlarıda ek olarak yedekleyin. iCloud kullananların rehber ve notlarını yedeklemesine gerek yoktur (icloud'da rehber ve notların açık olduğunu varsayıyorum).


öncelikle başlık içerisindeki yazılarımı okuduğunuza emin olun takıldığınız her noktanın cevabı verilmiştir. ayrıca cihazınızda zaten ios 7 kuruluysa yada kurarken bir sorun yaşadıysanız (elektrik kesintisi vb. bilinmeyen hatalar) ve telefon çöktüyse cihazı geri dönüş sürümlerinden orijinal yazılıma çevirmenizşarttır. üst üste ios 7 kuramazsınız cihaz aktivasyon ekr ında kilitlenir. başlık içerisinde gerekli yollar gösterilmiş olup tüm eski versiyonlar verilmiştir.:)

* cihazımızı itunes'a bağlıyoruz, bu esnada telefonumuz normal günlük kullanımdaki halinde olmalı. (dfu modda yada restore edip aktivasyon ekranında bırakmayın. restore ettiyseniz kesinlikle aktivasyon ekranını tamamlayıp cihazı açık ve hazır konuma getirin).

* cihazımıza uygun beta dosyasını indirin dosyayı seçerken doğru seçtiğinize emin olun iphone 5 kullanıcıları telefonlarının arkasındaki model numarasına göre indirmeli. iphone 4 kullanıcıları ise düz GSM versiyonunu indirmeli diğer iphone 4 versiyonları hakkında bilgim yok yanılmıyorsam bazı kıtalardan gelen cihazlar için ayrı yazılmış bir sürüm (CDMA vs.) iphone 4s kullanıcılarının aramasına gerek yok tek dosya var zaten :naughty:

* dosyamızı indirdiğimizde sonunda .dmg mi yoksa .ipsw mi yazıyor mutlak bakıyoruz eğer Mac vs. kullanıyorsanız .dmg'den kurulum yapılır fakat windows kullanıyorsanız dmg.'nin içinden ipsw'yi almalısınız (rar gibi) bununla ilgili yazımı az aşağıda bulabilirsiniz :)

* ipsw dosyamız hazır hale geldiğinde itunes'a girip Shift+Güncellemeleri Denetleye (Maclerde option+Güncellemeleri Denetleye) basıyoruz ve dosya seçme ekranımız geliyor. ipsw dosyamızı seçiyoruz hemen ardından itunes bir uyarı vericek ios 7 kurulacaktır diye, bu hatayı aldıysanız sorun yok kurmaya devam edin.

* 20 dakika sonra cihazınızın İOS 7 kurulu bir şekilde karşınıza çıkması gerekiyor ve kesinlikle aktivasyon istemiyor. (eğer doğru yaptıysanız)

* artık İOS 7 kullanabilirsiniz İOS 7'de tüm beta güncellemeleri yakından takip etmeyi ihmal etmeyin çok aksatırsanız (haftalarca) cihaz kendini kilitler ve aktivasyon hatası verir. her beta yazılımın son kullanma tarihi mevcuttur bu süre yaklaşık yeni sürüm çıktıktan 15-20 gün sonradır.
 


erollcelik

erollcelik

Üye
Udid kaydım yok ve güncellemeyi yükledim.Tek kelime ile mükemmel olmuş..
 
Joker.

Joker.

Üye
Beta 6 ya oranla ne farklar var ?
 
kerem.krmoglu

kerem.krmoglu

Üye
Yükledim gayet güzel stabil 6.1.4 ten geçtim gm ye memnunum, sadece uygulamaların ios7 ye geçmesini bekliyorum
 


Üst Alt