iOS 7-7.1.2 Jailbreak ÇIKTI !!! (JB Yapımı, Repo, Tweak ve SSS)

Sponsorlu Bağlantılar

EmekHırsızı

EmekHırsızı

Üye
    Konu Sahibi
iOS 7-7.1.2 Jailbreak ÇIKTI !!! (JB Yapımı, Repo, Tweak ve SSS)
iOS 7.1.2 için JB Geçtiğimiz Günlerde Yayınlandı Arkadaşlar :)

Size sadece JB yapımını değil, öneri repolar,tweakler hatta sıkça sorulan soruları da vereceğim :oke:


----------------------------------------------BAŞLIYOR----------------------------------------------------





~ İndirme Bağlantısı ve Yapılış Yöntemi ~


Kısa Bir Anlatım Olsun Diyorum arkadaşlar, detaylarla boğmaya gerek yok bence :)




Öncelikle Jailbreak yapmak istediğiniz cihazınızdaki İşletim Sisteminizin iOS 7.0.x - 7.1.x lerden biri olması gerekiyor !!!

!!! Arkadaşlar öncelikle cihazınızın yedeğini almayı, cihazınızdaki parolayı kaldırmayı ve de Antivirüsünüzü kapatmayı unutmayın lütfen !!!

1- Öncelikle Jailbreak için adresinden sisteminize uygun olan uygulamayı indirin. Ve kurun. Daha sonra programı açıp telefonunuzu pcye bağlayın

7.1 Beta 3 kullanıcıları için Buradan: ~





3- Cihaza ve Bilgisayarınızda Çalışan uygulamaya hiç dokunmayın. Açılan pencerede Evasi0n uygulaması 2 aşamalı işlem yapacak. Cihazınız yeniden başlayacak.








Aşağıdaki ekranı gördüğünüzde, cihazınızdaki Evasi0n ikonuna tıklayın.




Cihazınız yeniden başlatılacak.




Cihazınızın kilidini açın.




İşlemler başarıyla tamamlanıyor. Exit tuşuna bastığınızda cihaz bir kere daha yeniden başlatılacak ve Jailbreak işleminiz tamamlanmış olacak.



Kolay gelsin. Bol Tweaklı günler :)

UYARI!
: OTA ile cihazını güncelleyen arkadaşların büyük çoğunluğu açılmama sorunu yaşadı. O yüzden arkadaşlar restore ile temiz bir kurulum yapmanızı öneriyorum. Temiz kurulum bir çok olası sorunun önüne geçecektir. Cihazı açılmayan, elmada kalanlar ise mecburen kurtarma moduna alıp yeni kurulum ile tekrar denemeleri gerekecek. !!!

Bu konudaki anlatım ve uygulama tamamen kişisel olup, cihazınız ile ilgili olası hiçbir sorun için sorumluluk kabul edilmeyecektir! (Burası formalite kısmı tabi. )



Videolu Anlatım

Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız





----------------------------------------------------------------------------------------------------


Tavsiye Tweaklar :oke:

Activator: Home tuşunun kullanımını en aza indirmenize yarayacak tweak. Status Bardaki yapacağınız hareketlere atadığınız komutlar sayesinde, gerek Home Tuşuna gerek Çalışan Uygulamar ekranı gibi özelliklere tek hareketle ulaşabileceksiniz.
AirBlue Sharing: Bluetooth ile diğer cihazlarla veri alışverişi yapabilmenize olanak sağlar.
Barrel: Cihazın menüsüne sayfalar arası geçiş animasyonu koyabilmenizi sağlar.
Bite Sms: En yetenekli ve özelleştirilebilir sms uygulamasıdır. Alışırsanız vazgeçilmeziniz olacaktır.
ByteFont2: Cihazınıza farklı Yazı Tipleri kurabilmenizi sağlar.
FaceHalt: Videoyu izlerken yüzünüzü çevirdiğinizde video durur, yeniden baktığınızda oynamaya devam eder.
FlipControlCenter veya CCSettings: Kontrol Merkezini özelleştirebilmenizi; 3G, Edge, Konum vb tuşlar ekleyebilmenizi sağlar.
FiveIconDock: Dock'a 5 adet ikon koyabilmenizi sağlar.
iCleanerPro: Cihazınızdaki gereksiz dosyaları temizler ve yer açar.
iFile: Dosya Yönetici Uygulamasıdır.
Springboard: En Gelişmiş Özellik sunan tweaktır. Cihazınızdaki animasyonlardan geçişlere, hızlandırmalardan renklerdirmelere kadar her ayarı yapabilirsiniz.
SwipeSelection: Klavyede sağa sola sürükleme hareketi ile yazılar arası ilerlemenizi ve seçim yapabilmenizi sağlar.
Winterboard: Cihazınıza Tema kurabilmenizi sağlar.
Zeppelin: Operatör Logosu kısmına istediğiniz Logo veya Yazıyı yazabilmenizi sağlar.


----------------------------------------------------------------------------------------------------


Tavsiye Repolar :oke:

BigBoss
Intelliborn
Insanelyi
Rpetri.ch
HackYouriPhone
SinfuliPhoneRepo
Xsellize
iHacks -http://ihacksrepo.com
iHackstore
Kalora (Türkçe Tweak)


----------------------------------------------------------------------------------------------------


~ SIKÇA SORULAN SORULAR ~


1- iPhone x, iPod x, iPad x cihazıma Jailbreak yapabilir miyim ? >>> iOS 7 ile 7.1.2 arasındaki sürümleri destekleyen ve o sürümü kullanan tüm cihazlara Jailbreak yapılabilir. (Apple TV'ler için yapılamamaktadır henüz.)

2- Cihazımı TR'den aldım. Jailbreak sonrası cihazım Garanti dışı kalır mı ? >>> Jailbreak illegal bir işlem olmayıp cihazınız garanti dışı kalmayacaktır. Yine de cihazı restore edip, gönül rahatlığı ile garantiye verebilirsiniz.

3- Cihazım açılmıyor, Cihazım elmada kaldı ne yapmalıyım ? >>> Cihazınızı DFU moduna (Kurtarma Modu) alıp yeniden kurulum yapmalısınız. (Genel Bilgi: Cihazı zorla kapatmak için Power + Home tuşuna cihaz kapanana kadar beraber basılı tutun. DFU Moda Geçmek için ise; PC'de iTunes açılı halde iken kapalı cihazınızın Home tuşuna basılı tutun ve kablo ile bilgisayarınıza bağladığınızda iTunes kurtarma modunda görecektir cihazınızı. Ipsw dosyası olan arkadaşlar Shift + Geri Yükleme ile indirdikleri dosyayı seçerek, ipsw dosyası olmayan arkadaşlar da direkt Geri Yükleme ile cihazlarını yeniden sıfırdan kurabilirler.)

4- Repo nedir ? Tweak nedir ? >>> Tweak, jailbreakli cihazlarımıza kurduğumuz uygulamacık diyebileceğimiz küçük yardımcı araçlar, uygulamalardır... Repo, tweakleri indirebileceğiniz bağlantılardır. Tweakler bağlantıdaki sunuculardan indirilir cihazınıza.

5- Repoyu nasıl eklerim ? >>> Cydia - Manage - Sources - Edit - Add kısmından repo adreslerini ekleyebilirsiniz.

6- Nasıl tweak indirebilirim ? >>> Cydia'ya girip sağ alttaki arama kısmına tweak adını yazıp seçeneklerde çıkan sunuculardan indirebilirsiniz. (Seçeneklerdeki tüm tweakler aynı isimde dahi olsa birbirinin aynısı olmayabilir. Bunlar da yazılım olduğu için daha güncel ve daha az sorun içeren sürümleri bulunabilmektedir. Mümkün olduğunca güncel olanını kurmaya çalışınız. Tweakler kurduğunuz repolara bağlı olarak arama kısmında daha az veya daha çok çıkabilmektedirler. Çünkü repolarda arıyor Cydia tweakleri.)

7- SHSH Kaydı Nedir ? Ne İşe Yarar ? >>> SHSH Kaydı, kısaca cihazınızın bulunduğu sürüme ait Apple tarafından imzalı kaydını oluşturur. Bu sayede cihazınıza, (çeşitli yöntemlerle) imzaların kapalı olmasına rağmen daha eski sürümleri kurabilmenizi sağlar. SHSH kayıtları imzalar açıkken alınabilir. iPhone 4S ve üzeri cihazlar için şimdilik SHSH kayıtlarının, sürüm düşürmek mümkün olmadığı için bir önemi yoktur. İleride bu konuda bir araç çıkarılırsa işe yarayacaktır. Kısacası 4S ve üzeri cihazlarda eski sürümlere düşmek şu an için mümkün değildir.

8- Başlarda sorun yoktu. Şimdi ise cihazda sorunlar ve Yeniden Başlatmalar oluyor ? >>> Son kurduğunuz tweakleri silmeyi deneyiniz. Büyük olasılıkla sorununuz çözülecektir.

9- Repolar boş görünüyor, Bende Cydia'da Güncellemeler Görünmüyor vs. ? >>> Son eklediğiniz repoları silmeyi deneyiniz.

10- Kurduğum tweak düzgün çalışmıyor ? >>> Tweakler iOS 7'ye uyumlu hale gelene kadar bu sorunlar olacaktır. Aynı zamanda 64 Bit İşlemcili iPhone 5S cihazlara uyumlu hale getirilene kadar 5S cihazlarda pek çok tweak sorunlu olabilecektir.

UYARI !: iOS 7 Jailbreak, henüz yeni olduğu için, Jailbreak yazılımları daha önceki sürümlere göre yazıldığı için sorun oluşturabilmektedirler. Bu tweakler iOS 7'ye göre güncellenene kadar pek çok arkadaşımız sorun yaşayacaktır. Cihazın zamanlı/zamansız yeniden başlaması hatta elmada kalması gibi. O yüzden lütfen indirmek istediğiniz tweakın öncelikle Cydia ekranında iOS 7 için desteklenip desteklenmediğine bakıp, eğer açıklama yok ise forumda veya başka sitelerde araştırıp kurmanızı öneriyorum. Aksi halde dediğim sorunları yaşamanız oldukça muhtemeldir.


Alıntı&Çalıntı değildir

Kolay Gelsin... :)
 
  • Beğen
Tepkiler: Serhan


Serhan

Serhan

Üye
7.1.x için pangu en iyisi cydia orada daha iyi.
 
EmekHırsızı

EmekHırsızı

Üye
    Konu Sahibi
panguyu eklerim
 
lazye

lazye

Üye
ben nasıl oyun yüklerim ve eski haline en kolay nasıl çevirebilirim ?
 

piyanist_salih

Üye
Bluetooth programı varmı blamıyorum cd var ücretli ama sürüm 7.1.2 jailibeark yüklüdür acil yardımBluetooth lazım bana iphone 5s için sürüm 7.1.2 yeni çıkan jb te mevcut değil bluetooth
 
escape72

escape72

Üye
Bluetooth programı varmı blamıyorum cd var ücretli ama sürüm 7.1.2 jailibeark yüklüdür acil yardımBluetooth lazım bana iphone 5s için sürüm 7.1.2 yeni çıkan jb te mevcut değil bluetooth
AirBlue sharing var ancak bigboss reposunda ücretli
 
lazye

lazye

Üye
airblue sharing 7.1.2 uyumlu mu ?
 
ynk67

ynk67

Üye
q
 


Üst Alt