emreilhans
Üye
iOS 5 ile Birlikte OTA Desteği Geliyor!
İlk olarak iPhoneda kullanılan ve iPhone OS adı verilen Appleın mobil işletim sistemi, daha sonra iOS adını aldı. Bunun sebebi belki de artık bu işletim sisteminin sadece iPhone ait olmamasıydı. Artık iPhoneun yanında iPad, iPod Touch ve Apple TV de küçük farklılıklarla birlikte aynı işletim sistemini kullanıyor.
Apple, uygulama desteğinde olduğu kadar iOS konusunda da kullanıcılarına başarılı bir destek sunuyor. Androidli bir akıllı telefon aldığınızda 2 güncellemeden fazla alamayacağınız neredeyse kesin gibi. Fakat Apple, iPhone 3Gye desteğini çok kısa bir süre önce kesti. Dolayısıyla iOS güncellemeleri Appleın önemli avantajlarından biri.
Fakat son yıllarda iOS cihazları ciddi biçimde gelişti. Donanım ve yazılım konusunda yaşanan gelişmeler sonucunda artık güncellemelerin boyutları da oldukça büyük. Örneğin sadece takip dosyalarını düzenleyen iOS 4.3.3 güncellemesi bile 666.2 MB büyüklüğünde. Büyük güncellemeler ise 800MBın üzerine çıkabiliyor. Bu güncellemeleri yüklemenin tek yolu ise telefonunuzu bilgisayarınıza bağlamak ve uzunca bir süre beklemek
Bu sebeple Apple ve Verizonun yeni bir güncelleme yükleme sistemi üzerinde çalışmaya başladığı belirtiliyor. Androidin kullandığı OTA yani kablosuz güncelleme özelliğine benzeyeceği belirtilen sistem, kablo üzerinden bilgisayara bağlanma zorunluluğunu ortadan kaldıracak. Yani örnek vermek gerekirse iOS 5 yayınlandığında siz cihazınızdan yükle seçeneğini tıklayacaksınız ve siz hayatınıza devam ederken güncelleme Wi-Fi ya da 3G üzerinden cihazınıza yüklenecek.
Appleın Verizon ile birlikte çalışıyor olması bu sistemin öncelikle Verizon iPhone 4e geleceği yönünde söylentiler doğuruyor. Ancak iOS 5 ile birlikte tüm iOS cihazlarının bu özellikten faydalanması bekleniyor.
Apple, uygulama desteğinde olduğu kadar iOS konusunda da kullanıcılarına başarılı bir destek sunuyor. Androidli bir akıllı telefon aldığınızda 2 güncellemeden fazla alamayacağınız neredeyse kesin gibi. Fakat Apple, iPhone 3Gye desteğini çok kısa bir süre önce kesti. Dolayısıyla iOS güncellemeleri Appleın önemli avantajlarından biri.
Fakat son yıllarda iOS cihazları ciddi biçimde gelişti. Donanım ve yazılım konusunda yaşanan gelişmeler sonucunda artık güncellemelerin boyutları da oldukça büyük. Örneğin sadece takip dosyalarını düzenleyen iOS 4.3.3 güncellemesi bile 666.2 MB büyüklüğünde. Büyük güncellemeler ise 800MBın üzerine çıkabiliyor. Bu güncellemeleri yüklemenin tek yolu ise telefonunuzu bilgisayarınıza bağlamak ve uzunca bir süre beklemek
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
Uploaded with
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
L]"][/URL]Bu sebeple Apple ve Verizonun yeni bir güncelleme yükleme sistemi üzerinde çalışmaya başladığı belirtiliyor. Androidin kullandığı OTA yani kablosuz güncelleme özelliğine benzeyeceği belirtilen sistem, kablo üzerinden bilgisayara bağlanma zorunluluğunu ortadan kaldıracak. Yani örnek vermek gerekirse iOS 5 yayınlandığında siz cihazınızdan yükle seçeneğini tıklayacaksınız ve siz hayatınıza devam ederken güncelleme Wi-Fi ya da 3G üzerinden cihazınıza yüklenecek.
Appleın Verizon ile birlikte çalışıyor olması bu sistemin öncelikle Verizon iPhone 4e geleceği yönünde söylentiler doğuruyor. Ancak iOS 5 ile birlikte tüm iOS cihazlarının bu özellikten faydalanması bekleniyor.
daha neler yapıcak bu telefon merak ediyorum.
çok beter şeyler bekliyorum apple'den samsung ile baya sürtüşüyorlar sII yi ezmek için 5 canavar gibi olacak sabırsızlanıyorumm