iOS 5, Android'i fena solladı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Türe

Üye
    Konu Sahibi
iOS 5, Android'i fena solladı

[h=2]iOS 5 ve Android 4.0 daha önce pek çok alanda kapıştı ama yeni testte, iOS Android'e büyük fark attı.[/h]

Akıllı telefon pazarındaki yarış, her gün yeni ve farklı bir testle kullanıcılara aktarılıyor. Bu sefer karşımıza çıkan test ise, direk olarak bu cihazlar üzerinde ne kadar rahat oynanabildiğini öne çıkarıyor.

Spaceport isimli bir site tarafından yapılan testte HTML 5 tabanlı oyunların hem Android, hem de iOS işletim sistemlerinde harika sonuçlar verdiği ortaya çıktı. Nitekim "PerflMarks report" olarak lanse edilen test esnasında, iOS işletim sisteminin inanılmaz bir sonuç vermesi, iki sistem arasındaki bir diğer farkı da ortaya çıkarmış oldu.

"Akıllı telefon ve tablet platformlarının ilk kez bu kadar derin ve net şekilde incelemesi yapıldı." diyen test ekibi Android 4.0 Ice Cream Sandwich tabanlı Samsung Galaxy Nexus üzerinde aynı anda 100'den fazla objenin rahatlıkla farklı şekillerde çalışabildiğini gördü. Nitekim aynı testi iPhone 4S ve iPad 2 üzerinde yapan ekip, çok daha farklı sonuçlar elde etti. Rapora göre iPhone 4S, eş zamanlı olarak 200 objeyi rahatlıkla oynatabilirken bu rakam iPad 2 ile 300 objeye kadar çıktı; Android ise ne yazık ki bu rakamların yanına bile yaklaşamadı.

iOS 5 ve Android 4.0 Ice Cream Sandwich'in harika iki yeni güncelleme olduğuysa raporun sonuna eklendi. Fakat Android'in GPU konusunda biraz daha çalışması gerekiyormuş gibi gözüküyor.

Kaynak : Hürriyet.

ZaZuM

Üye
arkasdın da apple war o kdar olsun haklı bi başarı bence

Türe

Üye
    Konu Sahibi
Valla ben galaxy nexusu da kullandim forumdaki cogu kisi biliyor ; allahi var nexus guzel sık bir cihaz fakat ics gercekten bekledigimi veremedi . Su an 2.3.5 in ics den iyi olduguna yemin edebilirim .

Türe

Üye
    Konu Sahibi
Ayrica 4s wp un altindan ustunden cikar

klongs

Üye
Valla ben galaxy nexusu da kullandim forumdaki cogu kisi biliyor ; allahi var nexus guzel sık bir cihaz fakat ics gercekten bekledigimi veremedi . Su an 2.3.5 in ics den iyi olduguna yemin edebilirim .

uygulama dışında bir eksiği yok bence

Türe

Üye
    Konu Sahibi
Kullandigim icin yorum yapiyorum . Nexus ' u kullandin mi sen daha once ?

Türe

Üye
    Konu Sahibi
Tamam . Nexus ics kullandigina gore bende ics den bahsediyorum.

Prootsar

Üye
sollaması için önce androidin arkasında olması gerekmez mi ama?

Iki sistemde de multitask olayı farklı. Ayrıca iOS sade bir sistem olduğu için uygulamalara kendini daha çok veriyor ve bu da daha iyi sonuçlar elde etmesini sağlıyor. Android ise RAM konusunda ciddi sorunlar yaşıyor. Buna rağmen 100 uygulama güzel bir sonuç, fakat o 100 uygulamanın neler olduğu da önemli.

Ayrıca resim konu ile alakasız olmuş.

61semih

Üye
bu saaten sonra 4s mı gs3 mu daha hızlı olacak cokta muhim değil.fiyat performans onemlı ve bırısı olan uygulama genelde dıgerı ıcınde oluyor zaten.4s daha hızlı oldugunu varsayalım gs3 veya gs2 uygulamalarda ınternette vs kasacakmı hayır onemlı olanda bu
o yuzden cokta farkı yok
ios guzel bır ısletım sıstemı olsada ınsanları parası olan robot olarak goruyor herkezı kalıplaştırmaya çalışıyor.tek handıkapı bu.o yuzden android ten vazgeçmem

Tepkiler: mesut1979 ve klongs

Türe

Üye
    Konu Sahibi

Emin ol butun sirketler ayni seyi goruyor . Samar oglani Apple degil .

Bu haber bayağı eski ama paylaşım için teşekkürler.Ayrıca zaten iOS'in daha stabil olduğunu biliyorduk.

Türe

Üye
    Konu Sahibi
cevap var mı diye bakayım demiştim

Yok hani yazabilceğim bişey var mı diye baktım içimden yazmak geldi :/

Süleyman Türeoğulları
-21.yyın en güçlü MaxiEdebiyat şairi.
-Türe mahlasıyla şiirler yazmıştır.Eserleri:
--iOS u Android
--Oyun-ı iOS
--Samsung u Nokia
--c++ Divanı..Nasıl hünkarım?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...