Haber iOS 11'de Night Shift Özelliği Nasıl Açılır?

Sponsorlu Bağlantılar

TheNightMare.

TheNightMare.

Moderator
    Konu Sahibi
iOS 11'de Night Shift Özelliği Nasıl Açılır?

Apple marka cihazlarınızda Night Shift özelliğini sık kullanıyorsanız, iOS 11 işletim sistemi ile birlikte değişen bir durumdan rahatsız olabilirsiniz. Daha önce denetim merkezinden tek tıkla açılabilen Night Shift özelliği, yeni gelen işletim sistemi ile birlikte biraz değişti. Bu Konuda iOS 11'de Night Shift özelliği nasıl kullanılır konusunu anlatacağım.

iOS 11 güncellemesi ilk bakışta iPad'ler için büyük bir güncelleme gibi gelebilir, ancak iPhone cihazlarda da bazı geliştirmeler yapmasıyla kullanıcıların hoşuna gitti. Bir kere denetim merkezideğişti. Güncelleme ile birlikte denetim merkezine merakla beklediğimiz hücresel veri için bir butonu geldi. Bununla birlikte artık özelleştirilebilir oldu. Karanlık bir ortamda daha kolay okuma yapmamıza imkan veren Night Shift özelliği ise bir anda kayboldu. Kaybolma demesek daha doğru olur, gizlendi.

Yeni denetim merkezini biraz kurcaladınız mı bilmiyorum, meğer Night Shift özelliği hiç gitmemiş. Ekran ve Parlaklık ayarlarının altında gizleniyormuş. Daha önceki sürümde tek tıkla açılabilen bu özelliğe daha meşakkatli bir yoldan ulaşmak beni pek mutlu etmedi. Üstelik denetim merkezini özelleştirebilmek için Ayarlar'a girdiğimde de görememiştim. Az önce bahsettiğim Ekran ve Parlaklık ayarlarına uzun süre basınca gördüm ve sizlerle paylaşmak istedim.



iOS 11'de Night Shift özelliğini aktif hale getirebilmek için Ekran ve Parlaklık ayarının olduğu bölgeye parmağınızı basılı tutmanız gerekiyor. Daha sonra açılan ekranda altta özelliğin açılıp kapanabildiğini göreceksiniz. Karanlıkta bir şeyler okumayı seviyorsanız Night Shift'i kullanmanızı mutlaka öneririm.
 


Üst Alt