Öneri iOS 10.2.1 Mi Yoksa iOS 10.3 Beta 2 Mi

Sponsorlu Bağlantılar

trafikci258

trafikci258

Üye
    Konu Sahibi
iOS 10.2.1 Mi Yoksa iOS 10.3 Beta 2 Mi

Apple’ın akıllı telefon ve tablet serileri için yayınladığı son kararlı işletim sistemi güncellemesi iOS 10.2.1 sürümü olarak öne çıkıyor. Apple’ın iOS 10.2 sürümüne geri dönüşleri de kapatması ile beraber aslında resmiyette Apple’ın son yazılım desteğine devam ettiği akıllı telefonları için kullanılan tek sürüm olması gerekene iOS 10.2.1 sürümüyle beraber ise birçok sorunun geldiği de iddia ediliyor.

Yaşanan en büyük sorunun ise pil sorunları olduğu belirtiliyor. Özellikle iPhone 6 ve iPhone 7 akıllı telefonlarında iOS 10.2.1 güncellemesi sonrasında anlık olarak pil tükenmeleri yaşandığı hatta sadece anlık değil genel pil performanslarında da düşüler yaşandığı belirtiliyor.

iOS 10.2.1 Sürümü Sorunları Çözüldü Mü?
Aslında çok uzun bir süredir tartışılan pil sorunları için Apple’ın mini bir güncelleme yayınlaması da bekleniyordu. Fakat iOS 10.2.1 sürümünde yaşanan pil sorunları için yeni bir güncelleme yayınlamak bir yana dursun yeni seri işletim sistemi için yeni sorun iddiaları da gündeme gelmeye başladı. Bu kez ise iOS 10.2.1 sürümüyle beraber Bluetooth sorunları yaşandığı da iddialar arasında yer almaya da başladı.

Ardı ardına gelen tüm bu haberler ise Apple’ın yeni seri işletim sistemlerinden sonra gelen fakat henüz beta sürecinde olan iOS 10.3 işletim sistemine yönelme olmaya başladı. Peki beta sürümünde olması nedeniyle iOS 10.3 sürümüne geçmek mantıklı mı? Bir süredir kullanılan yeni beta sürümü hakkında işletim sistemin kullanan kullanıcıların görüşleri nasıl bakalım?

Yeni Beta Sürümü Beklenmeli Mi?
Öncelikle şunu belirtelim ilk beta sürümünü uzun süredir kullanan birçok iPhone serisi kullanıcısının ilk olarak belirttiği konu pil sorunlarının çözüldüğü. İddialara göre yeni iOS 10.3 beta sürümüyle beraber iOS 10.2.1 serisinde yaşanan pil sorunları çözülüyor. Bunun dışında yeni işletim sisteminin beta sürümünde şu an için telefonları hızlandırma durumu söz konusu değil.

Pil sorunlarını çözdüğü belirtilse de iOS 10.2.1 serisinde daha hızlı bir işletim sistemi şu an için ortada yok. Bunun dışında serinin belli başlı bağlantı sorunlarını da çözdüğü fakat beta sürümünden mi kaynaklı olarak mı bilinmez ama iOS 10.3 serisinde de menü geçişlerinde donmalar olduğu da belirtiliyor. Böyle bakıldığında genel olarak eğer pil sorunu ile karşı karşıya kaldıysanız iOS 10.3 sürümünün beta serisini geçmenizi öneriyoruz.
 


Üst Alt