internetten uygulama indirmek kul hakkına mı girer?

Sponsorlu Bağlantılar

msy2017

msy2017

Üye
    Konu Sahibi
internetten uygulama indirmek kul hakkına mı girer?
arkadaşlar ben böyle düşündüğüm için uygulama mağazasında ücretsiz olanlar hariç uygulama kullanmamaya çalışıyorum şimdiye kadar bir iki tane indirdim gerektiği için aslında mağazada pahalı değil mobil ödeme olsa alırım ama kredi kartım yok ne yapayım ki başka bu konuda siz ne düşünüyorsunuz?

Hasan Enes

Hasan Enes

Üye
Vallah girer mi girer sen bence camdan atla :D :D

tlgcn38

tlgcn38

Üye
Magazalarda mobil ödeme olmalı ya yok mu var biliyorum?
Ücretsiz programlar sağındaki solundaki reklamlardan para kazanıyor onları indirebiliriz ancak ****** ***** falan isteyen programların trialleri hariç bencede Kul hakkına girer.
Bunla programı üretenlerin müslüman olup olmaması geldi aklımada sanırım bir alakası yoktur..

msy2017

msy2017

Üye
    Konu Sahibi
camdan atla diyen arkadaşım ne demek istedin pek anlamadım ama yorum yazdığın için teşekkürler

paradox07

paradox07

Üye
Bence ücretsiz olanlar kul hakkına girmez ama diğerleri hakkında hiç senin gibi düşünmemiştim : / indir,***** tamam : )

xclark

xclark

Üye
Değişik bir bakış açısı vede çok önemli araştırmak lazım...

• Beğen
Tepkiler: isayesilbas
msy2017

msy2017

Üye
    Konu Sahibi
girer ya sonuçta o kadar insan bu programları vs üretiyor haklarının karşılığı para istiyor ama biz haklarını yemiş oluyoruz kul hakkı yemek büyük günahdır ben böyle biliyorum.bazı islam sitelerinde ticaret yapıp bizde satmazsak bir tane indirmek günah değil diyor ama bunu neye dayanarak söylüyorlar anlamış değilim.ben elimden geldiği kadar indirmemeye çalışıyorum bazen indirmeden de olmuyor ne yapalım allah affetsin bizi dostlar

panorama_ömer16

panorama_ömer16

Üye
bence kul hakkına girilmez mesela oyun üreticileri kendi oyunlarina ***** yaptirmaya izin veriyorlar mesela skidrow grubuna.İsteseler ***** yaptirmaya izin vermezler şimdiki Football Manager 2013 şirketinin yaptığı gibi.Normalde yasal değil ama izin verdikleri için sorun yok.Dünyada o kadar program oyun vs yapiyorlarda cracklemi başa cikamiyacaklar.Düyada sadece zenginler bulunmuyor hatta fakirler daha fazla kısacası...

Murat Alper

Murat Alper

Üye
bencede girmez ya çünkü bi sakıncası yoktur bence

bluelaz_53

Üye
Günümüz konularına fetvalar veren bir sitede "Ticari maksat olmaksızın 1 kereye mahsus kullanılmasında sakınca yoktur." deniyor.

said32

said32

Üye
Neden Kul Hakkına Girmesin ki? Adam ona emeğini harcıyor bunun karşılığını da bekler, Fakat ***** kullanırsanız onun emeğini karşılıksız kullanırsınız. Kendinizi Uygulamanın yapımcısı yerine koyun.

Üst Alt