İnternette ÖİV Kalkıyor Mu.?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
canturgay

canturgay

Üye
    Konu Sahibi
İnternette ÖİV Kalkıyor Mu.?
Eskiden, çook eskiden, daha cep telefonları cebe pek sığmazken, GSM şebekelerinde "ara bağlantı" diye bir şey de yokmuş. GSM firmaları, Türk Telekom ağını kullanma karşılığında kazançlarından %15 pay öderlermiş. Gel zaman git zaman, firmalar lisans almış ve bu ödeme kalkmış. Ama ödenen %15 pay, "Özel İletişim Vergisi" adıyla tahsil edilmeye devam etmekle kalmamış, bütün iletişim hizmetlerine yayılmış ve bu güne kadar Türk kullanıcının sırtına yüklenmeye devam etmiş.

Ancak bu vergi, sadece internet erişiminden dahi olsa kaldırılacak gibi görünüyor. turk.internet.com'un verdiği habere göre, Serbest Telekomünikasyon İşletmecileri Derneği'nin (TELKODER) düzenlediği "Yeni Elektronik Haberleşme Yasa Tasarısı (EHK)" ile ilgili toplantıya katılan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, yaptığı açılış konuşmasında bu yolda sinyaller verdi.

Bakan, konuşmasında "internetin pahalı falan olmadığını, incelenerek konuşulması gerektiğini" söylerken, yine de daha ucuz olabileceğini de ekledi. Yıldırım, yüzde 60'a yaklaşan iletişim vergilerini internetten başlayarak indirme amacında olduklarını, vergi azalıp hizmet ucuzlayınca talep de çoğalacağı için Maliye Bakanlığı'nın konuya sıcak baktığını, yakın zamanda bu konuda bir müjde verebileceklenini söyledi. Ayrıca, diğer servis sağlayıcıların geniş bant pazarının yüzde 94.6'sının üstüne oturmuş olan TTNET'le rekabet edebilmesi için "pozitif ayrımcılık" uygulanacak ve al-sat ile veri akış modellerinde indirime gidilecekmiş.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt