interneti kim icat etti

Sponsorlu Bağlantılar

euprates

euprates

Üye
    Konu Sahibi
interneti kim icat etti
İnterneti kim buldu?

--------------------------------------------------------------------------------

Vinton Cerf, 1970’lerde genç bir matematik mühendisiydi. Kulakları duymayan karısı dünyayla rahat iletişim kurabilsin diye interneti icat etti.

Haftalık dergisi son sayısında internetin mucidi Vinton Cerf’in hikayesini anlattı.

Vinton Cerf, 1970’li yıllarda üniversiteyi yeni bitirmiş, yirmili yaşlarının sonunda bir matematik mühendisiydi. Doğuştan kulakları duymayan Carinne’e aşık oldu. Carinne, kimseyle iletişim kuramıyor, telefonla bile konuşamıyordu. California Üniversitesi Matematik Mühendisliği’nde bilgisayarlar arası bilgi transferiyle uğraşan Cerf’in ise tek isteği karısını mutlu etmekti. İnternet, o zamanlar askeri amaçla kullanılan bir sistemdi. Sivillerin kullanamadığı internet, kısa sürede 200 ayrı sivil kuruma yayıldı. Cerf interneti geliştiren bilim adamları arasındaydı. Ancak o daha önemli bir şey yaptı ve interneti karısının da kullanabileceği bugünkü haline getirdi.

En çok karım sevindi
Eğer bunu yapmamış olsaydı internet denilen uçsuz bucaksız dünyada kimse istediği bilgiye ulaşamazdı. Cerf bugün, “Karım artık üniversitede okuyan oğlumuzla bile internet yoluyla konuşabiliyor. Kimbilir belki de interneti karımı mutlu edebilmek için icat etmişimdir” diye konuşuyor.

:sn:

kurt bey

kurt bey

Üye
paylaşım için teşekkürler emeğine sağlık

ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
Ben başka bir yerde Vinton Cerf'i emekli çavuş diye okumuştum .. Hatta interneti emekli olduktan sonra canı sıkıldığı için geliştirdiğini okumuştum. :allalla:

euprates

euprates

Üye
    Konu Sahibi
tabi rivayetler çok ama hatice değil netice önemli değilmi sonuçta bulunmuş ellerine sağlık bulanın

kurt bey

kurt bey

Üye
önemli olan icat edenin Vinton Cerf' olduğu konusunda mutabık olmak :)

ChavRash

ChavRash

Emekli Yönetici
Orası öyle canım .. :)

SelmanTE

SelmanTE

Üye
Teşekkürler Vinton CERF :alkis

dj_giriş

Üye
:@ offffffff ya keşke interneti ben icat etseymişim :agla

Cynical