İnternet Üzerinden Yardım Talebi / Uzaktan Yardım'ın Kullanılması

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Odysseus

Odysseus

Üye
    Konu Sahibi
İnternet Üzerinden Yardım Talebi / Uzaktan Yardım'ın Kullanılması
Windows istediğiniz gibi çalışmıyor ve çalışmanıza devam edemiyorsunuz. Bir tanıdıınızdan yardım isteyebilirsiniz, ancak ekran görüntüsünü telefondan anlatmak ve karşı tarafın isteklerini yerine getirmek zor geliyor.


http://www.maxicep.com/vbimghost.php?do=displayimg&imgid=3075

İpucu: Yardım istediğiniz kişinin, problemi çözebilmek için direkt olarak bilgisayarınıza bağlanmasına izin verin. Bunun için her iki tarafında internet bağlantısına sahip olması ve işletim sistemi olarak ( bu konu için ) XP kullanması gereklidir. Başlat menüsündeki Yardım ve Destek komutunu çalıştırın, takip eden pencede üzerindeki bir arkadaşınızı bilgisayarınıza uzaktan Yardım ile bağlanması için davet edin ve ardından da Yardım etmesi için birini davet et bağlantısına tıklayın Bir sonraki pencere üzerindeki ya da e-posta kullan alanına yardım istediğiniz kişinin e-posta adresini girin, bu kişiyi davet et bağlantısına tıklayın, kısa bir ileti yazın ve Devam Et düğmesine tıklayın.

http://www.maxicep.com/vbimghost.php?do=displayimg&imgid=3076
http://www.maxicep.com/vbimghost.php?do=displayimg&imgid=3077

Hazırladığınız davetiyenin geçerlilik süresini son sayfa üzerinden belirleyin. Ayrıca alıcının parola kullanması gereksin seçeneğini de etkinleştirmeli ve hemen altındaki kutuları kullanarak bir parola belirlemelisiniz. Atrık aynı isimli düğmeye tıklayarak hazırladığınız davetiyeyi gönderebilirsiniz. Windows XP, gönderilen e*postaya RAINVITATION.MSRCINCIDENT adında bir dosya ekler.

E-postayı alan kişinin, yardım talebinizi cevaplamak için söz konusu dosyayı sistemine kaydetmesi ve geçerli bir internet bağlantısı mevcutken üzerine iki kere tıklayarak çalıştırması yeterlidir. Bunun sonucunda sistemler arasında bir bağlantı kurulmaya başlanır. Bilgisayarınızla bağlantı kurulmak istendiğine dair bir ileti aldıktan sonra her iki sistemde de Uzaktan Yardım penceresi ekrana gelecek ve böylece yardım istediğiniz kişi ekranınızın içeriğini görebilecektir. İleti kabulunden sonra yardımcı kişi size açıklamada bulunabilir ve ipucu verebilir. Ayrıca uzaktan denetim işlevini kullanarak sisteminize erişebilir ve istediği değişiklikleri yapabilir. Ancak bunun için ilk olarak sizin onayınız gerekir. Bu sayede problem, çok fazla söze gerek kalmadan hızlı bir şekilde çözülebilir.

! DİKKAT : Davetiye gönderdikten sonra internet bağlantınızı hiçbir nedenle sonlandırmayın. Bunun nedeni, internet servis sağlayıcılarının kullanıcılarına her arama sonrasında yeni bir IP adresi atamasıdır. Eğer sahip olduğunuz IP adresi davetiyedeki ile aynı olmazsa, yardım talep ettiğiniz kişi bilgisayarınıza ulaşamayacaktır. Tabi Statik IP kullananlar için bu geçerli değildir.
 
  • Beğen
Tepkiler: Temperature


Bora

Bora

Üye
Eline sağlık.
 
Odysseus

Odysseus

Üye
    Konu Sahibi
Teşekkürler Bora
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt