İnternet Sitelerinden Gelen Bildirimler Nasıl Kapatılır ?

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
İnternet Sitelerinden Gelen Bildirimler Nasıl Kapatılır ?
İnternet çağını yaşadığımız şu dönemde gerek bilgisayardan gerekse mobil cihazlar üzerinden internete erişerek günümüzün çoğunu internet siteleri üzerinde geçiriyoruz. Özellikle sosyal medya bağımlılığının arttığı son yıllarda internet siteleri yaptıkları yenilikler ile kullanıcıları daha fazla site üzerinde tutmaya çalışıyor. Bu kapsamda bildirim özelliği ile kullanıcılar en çok takip ettikleri site üzerinde herhangi bir önemli gelişme olduğunda bildirim alarak hemen yeniliklerden haberdar olabiliyordu.
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

Neredeyse bütün internet siteleri kullanıcılara yukarıdaki gibi bir bildirim sorusu soruyor. Sitemizden bildirim almak ister misiniz ? Tarzında yöneltilen bu soruya evet diyerek sizde o siteden sürekli olarak bildirim almaya başlayabilirsiniz. Diğer taraftan yanlışlıkla evet seçeneğine tıklayan veya artık bildirim almak istemeyen kullanıcılar internet sitesi bildirimleri nasıl kapatılır ? Sorusunu internette aramaya başladı.

Bende sizlere bu yazıda kısaca internet sitelerinden gelen bildirimleri kapatma işlemi nasıl yapılıyor kısaca onu anlatacağım. Öncelikle bilgisayarca Chrome kullanıyorsanız tarayıcının ayarlar menüsüne girin. Gelişmiş - İçerik Ayarları - Bildirimler bölümüne gelerek kendinize göre ayarları yapabilirsiniz. Diğer taraftan Firefox kullanıyorsanız yine tarayıcının ayarlar menüsüne girerek ( adres çubuğuna about:config yazın ) arama kısmına Notification veya bildirimler yazın. dom.webnotification.enabled ayarına tıklayarak bildirimleri açabilir veya kapatabilirsiniz.

Mobil tarafta da Chrome için ayarlar menüsüne girerek site ayarları kısmına girin ve oradan bildirimler sekmesi altından kendinize göre bildirimleri kapatabilirsiniz.
 

Ekli dosyalar

Benzer Konular



Üst Alt