TheMadness
Üye
20mbps fiber üzerinden verilmiyor sanırım. Normal hattın max download hızı 20 mbpsvalal git gide yayılıyor geldimi geçin taahüt ünüz varsa onuda ödüyolar 24 ay kalma sözü verin bide samsung galaxy tab3 falanda veiroylar tabi ben bundan yararlanamadım ama şuan veriyorlar 55 tl 20 mgbs fiber net
ttnet 8 mgbs yi 60 tlye veriyor
fiber ozel kablo dosenıyor muş20mbps fiber üzerinden verilmiyor sanırım. Normal hattın max download hızı 20 mbps
1080P monitörde 4K video izlemek pixelleri sıkıştıracağından oldukça net gösterir. 4K panel kalitesine yakındır.
Ayrıca arkadaşın interneti en az 20 mbit/s tahminimce o yüzden 4K video kasmadan yükleniyor.
Tabikide 1080P den daha iyi gösterir.Bilmeden konuşma bence gülünç duruma düşüyorsun.senin dediğin mantığı biliyorum sen konuyu anlamamışsın önce bi anla istersen monitör 4K yı göstermez demedim iyi görüntüdür ama 1080 den daha iyi görüntü alamaz piksel oturmazsa 2K olsa bile göstermez bukadar basit !
Tabikide 1080P den daha iyi gösterir.Bilmeden konuşma bence gülünç duruma düşüyorsun.
Pixellerin sıkıştırılması + 4K videolardaki bitrate oranı 1080P bir monitörde 1080P den çok daha kaliteli görüntü sağlar.Yeterli bir mesafeden de izlersen gayet 4K panele bakıyormuş gibi bir his verir.
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
Yine benim dediğim şeyi yazıyorsunuz.Aynı noktaya çıkıyorsunuz.
4K ile 1080P arasında elbet fark var.Ancak 1080P panelde 4K video oynatılırken yeterli uzaklıktan izlersiniz 4K ya yakın bir kaliteyi bulursunuz.Linki de okudum da paylaştım tabiki, çünkü orada da benim yazdığım olayın aynısı yazıyor.Tek farkı o kadar uzun yazmadım.
Gülünç kelimesinin ise arkasındayım.Bilmediğim birşeyde hiç yazmamayı tercih ederim.Ama burda birşeyler yazdıysam demektirki birşeyler biliyorum?
Şöyle;Arkadaşım, verdiğin linkte kullanılan paneller ayrı çözünürlükte paneller. Biri fu ll hd, diğeri ultra hd panel. Siz bunu " 1080P panelde 4K video oynatılırken yeterli uzaklıktan izlersiniz 4K ya yakın bir kaliteyi bulursunuz." iddanıza destek diye vermişsiniz sanırım ama orda 1080p panelde 4k görüntü oynatılmamış ki!!
"Yeterli uzaklık" birim olarak hangi boyut panele göre nereye tekabul ediyor?! Hani, 10metreden 42" tvde fullhd görsek ne olur ultrhd görsek ne olur?
Bilgilendirirseniz seviniriz.
ozaman bu mantıkla 4k senin dediğin gibi bakalım olaya 42" veya daha yüksek ama full hd olmayan bir monitör alalım ve senin dediğin uzaklıktan izleyelim görüntü iyide detay nerde 4k dediğin olayda görüntünün büyümesi detayında artması değilmidir 4k daki amaç zaten detay değilmidir yoksa aynı mantıkla benim 41 megapiksellik kameram var ama görüntüyü normal 19"lik hd bile olmayan bir monitörde bakıcam ne anladım o 41mp den yada bu hd algısını neden çıkardı bu adamlar ben detayı göremeyeceksem kaç metreyse gideyim hd gibi izleyeyim 100 tllik tvde görüntü netliğini demiyorum bak yanlış anlama ama bu yapılan şey ekstra veri indirmekten başka birşey değildir hatta detaylar pikseller oturmayacağı için flulaşacağından daha kötüdür bence sadece havası var 4k izliyorum ama neyle derler adama !ayrıca gülünç duruma düşmek tabirin saçma eğer biri bilmiyorsa söylersin anlaşılır ama burda bilmeyen taraf olupta iddiayı sürdürmeye çalışmak ve gurur yapıp kabullenmemek sizin adınıza üzüyor beni önce idrak et ne denmek istediğini !Tabikide 1080P den daha iyi gösterir.Bilmeden konuşma bence gülünç duruma düşüyorsun.
Pixellerin sıkıştırılması + 4K videolardaki bitrate oranı 1080P bir monitörde 1080P den çok daha kaliteli görüntü sağlar.Yeterli bir mesafeden de izlersen gayet 4K panele bakıyormuş gibi bir his verir.
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
20 mbps ve üstü için hat çekiliyor.20mbps fiber üzerinden verilmiyor sanırım. Normal hattın max download hızı 20 mbps
Tam şimdi bu konu ile ilgili uzunca birşey yazacaktım ama benden önce yetiştinizPiksel tartışması için, diyelim ki elinizde 1080p (1920x1080) bir LCD TV var. 1920X1080 çözünürlükteki bir resim ile aynı resmin 3840x2160 versiyonunu bu TV'de karşılaştırırsanız görüntü farkını görebilirsiniz. Aynısı video için de geçerlidir.
Kendinizi bir çözünürlükle de sınırlamayın. Herhangi bir ekranda, herhangi bir çözünürlükte de yaparak farkı görebilirsiniz.
Sonuç olarak bir ekrana kendinden daha yüksek çözünürlükte görüntü/video atarsanız görüntü sıkışacağından ekranın kendi çözünürlüğüne eş olan görüntüden daha keskin hatlara sahip ve sonuç olarak daha net bir sonuç elde edersiniz.
Madem sıkıştırma var biz bu note 2 de 4k video kasmadan izleyebilirmiyizTam şimdi bu konu ile ilgili uzunca birşey yazacaktım ama benden önce yetiştiniz
Gayet kısa ve mantıklı bir yazı olmuş.Beni cahil yerine çıkarmaya çalışanlar şimdi tekrar yazdıklarını gözden geçirebilir.
15 fps ile tatmin edici bi sekilde izlenirmi pekiHayır o olay öyle değil.Mali-400 1080P 60 FPS'den yukarısını H/W olarak açamıyor.S/W olarak 4K videoları ortalama 15 fps ile oynatıyor.
Slow motion izlerken güzel oluyor15 fps ile tatmin edici bi sekilde izlenirmi peki
Hadi bee durum o kadar kötü müSlow motion izlerken güzel oluyor
Galaxy S de semi H/W olarak açıyordum çünkü onda GPU destekliyordu.Ama yinede gücü zayıf kaldığından yüksek bitrate li videolarda sorun çıkarabiliyordu.Hadi bee durum o kadar kötü mü
Neyse yaygınlaşması zaman alir o zaman izleriz baska telefonla inşallah
Sen galaxy s te 1080 p aciyordun note 2 de 2160 acamazmisin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?