İntel İşlemciye Sahip Bilgisayarlarda Açık Tespit Edildi

Sponsorlu Bağlantılar

-Andromeda-

-Andromeda-

Üye
    Konu Sahibi
İntel İşlemciye Sahip Bilgisayarlarda Açık Tespit Edildi

Merhabalar;

Olaydan benimde yeni haberim oldu. IOBİT te yayınlanan habere göre 10 Yıl (veya buna yakın olan ) kurumsal amaçlı ve (bazı kişisel kullanım) bilgisayarlarında İntelin Chipset yazılımından kaynaklı bir açık oluştuğu ve bunun hackerlara direkt olarak bilgisayarın kontrolünü verdiğini, Hackerların bilgisayarınıza şifresiz erişim sağlamasına olanak sağladığından bahsetti. Firmalarda bununla ilgili olarak ivedilikle driverlarına güncelleme yayınladı. Bu saldırıdan etkilenen bilgisayar tipleri ise genel olarak vPro işlemcilere sahip olan bilgisayarlar olduğu ortaya çıktı. İntel şirketlere bununla ilgili bildiri gönderdi ve şirketler güncelleme takvimi oluşturdu. Bu şirketlerin başında HP , Lenovo , Fujitsu, Dell gibi şirketler geliyor. Kolaylık olması açısından açık bulunan bilgisayarları ve driver güncelleme linklerini spoiler içinde paylaşıyorum:
Not: Açık olan bazı bilgisayarlara yönelik güncelleme henüz yayınlanmamıştır!

HP Model ve Güncellemeleri:

Leovo Model ve Güncellemeleri:

Fujitsu Model Ve Güncellemeleri:

Dell Client Model ve güncellemeleri
Dell Client :
Dell EMC Model ve Güncellemeleri
Dell EMC:
Acer Güncelleme ve Model Listesi:
Acer:
Asus Güncelleme ve Model Listesi
Asus:
Panasonic Güncelleme Listesi

Eğer bilgisayar markanız yukarıda yer almıyorsa fakat bilgisayarınız vPro işlemciye sahipse önce üreticinizin sitesini kontrol edil veya direkt intel üzerinden bakın

İntel Güncelleme Modelleri:
İçeriği görebilmek için Giriş yap veya üye ol.
Ayrıca eğer modelinize ait bir güncelleme bulamadıysanız bu adresten durumunu araştırmanız sizin için çok faydalı olacaktır

Bu açığın tüm vPro tip işlemciye sahip bilgisayarlarda olduğunu tekrardan hatırlatırım

Güncelleme: İntel Tarafından açıklanan resmi duyuru ve korunma yollarıyla ilgili sayfa:

Son düzenleme:

bilisimler

bilisimler

Üye
Aslında hiç şaşırmadım bu zamanda artık bu gibi olayları normal görmemiz lazım. Kimse kimseyi görmez tırnağımız varsa başımızı kaşırız. Kendi ürünlerimizi güven için kendimiz üretmeye başlamalıyız.Ülkemiz, birliğimiz, beraberliğimiz için her konuda tedbir almamız lazım .

-Andromeda-

-Andromeda-

Üye
    Konu Sahibi
Aslında hiç şaşırmadım bu zamanda artık bu gibi olayları normal görmemiz lazım. Kimse kimseyi görmez tırnağımız varsa başımızı kaşırız. Kendi ürünlerimizi güven için kendimiz üretmeye başlamalıyız.Ülkemiz, birliğimiz, beraberliğimiz için her konuda tedbir almamız lazım .
Baktığım kadarıyla sadece vPro işlemci olan bilgisayarlara gelmiş. Gerçi iş bilgisayarlarının neredeyse hepsinde vPro var. Fark edilmese kim bilir neler olurdu ben benim driver ı hemen güncelledim. Bizimde işlemci vs bu tip işlere ülkecek girmemiz lazım. Teknoloji konusunda dışa bağımlılığımız çok fazla...

• Beğen
Tepkiler: bilisimler
bilisimler

bilisimler

Üye
Baktığım kadarıyla sadece vPro işlemci olan bilgisayarlara gelmiş. Gerçi iş bilgisayarlarının neredeyse hepsinde vPro var. Fark edilmese kim bilir neler olurdu ben benim driver ı hemen güncelledim. Bizimde işlemci vs bu tip işlere ülkecek girmemiz lazım. Teknoloji konusunda dışa bağımlılığımız çok fazla...
Aynen acil tedbir almamız lazım durum vahim.

Eren Değerli

Eren Değerli

Moderator
eğer haber doğruysa benim pc nin içinden geçerler :)

Üst Alt