istersen custom firmware yükleyerek bootromu güncellemeden yazılım sürümünü 4.1 yapabilirsin, zaten CFW yüklemen için jailbreakli tel olması lazım(ki seninki öyle) ve CFW direkt jailbreakli olarak yükleniyor

ama unlock olayını bilmiyorum (ben ihtiyaç duymadım, yurt içi 3G). 4.1 ile 3.1.2 arasında hız bakımından çok bir fark göremedim, sadece cydia daha yavaş sanki, zaten yavaştı, şimdi süründürüyor beni....3.1.2den direkt 4.1 e geçtiğim için kıyaslayabiliyorum.
Neyse, tavsiyler:
1-audiomemos

es kayıt, başarılı bişi, telefonu tuşkilidine alsanız da çalışıyor arkada: -)))
2-CP pro-cameraplus pro: foto-video çekimi,3g'ye video çekimi kazandırıyor, foto için de gelişmiş ayarlar barındırıyor...
3-docs to go ya da quick office: ofis yazılımları, herikisi de office 2007 destekler,dosya editleyebilir
4-ndrive, igo ya da tomtom : navigasyon uygulamaları
5-iprotect: programları kodlar, böylece isediğin uygulamaya erişimi kısıtlarsın(bu cydia da var sanırım)
6-ifile: telefon içinde geolaşabilmen için dosya yöneticisi(bu da cydiada vardı sanırım, ama yğkle bence)
7-spbwallet: kredi kartı bilgilerini, kart bilgilerini saklayabileceğin güvenli bir program, bunun pc için olanını da bulup bilgisayarla senkronize edebiliniyordu sanırım.
8-oyunlar: angrybirds 1.4.4 versiyonu en sondu sanırım, ifighter, ancient war, luxor: Bunlar 3boyutlu olmayan ama eğlenceli oyunlar. Ben bu zırıltıda 3 boyutlu oyun sevmiyorum, ama istersen streetfigterIV bile var.
Benden şimdilik bukadar.