Instagram'da Hesap Doğrulama (Mavi Tik) Nasıl Yapılır?

Sponsorlu Bağlantılar

TheNightMare.

TheNightMare.

Moderator
    Konu Sahibi
Instagram'da Hesap Doğrulama (Mavi Tik) Nasıl Yapılır?
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız


Instagram Doğrulaması Nedir?


Instagram tanınmış kişiler, markalar vb. hesapların sahte olmadığını sizlere belirtmek için mavi tik rozetini hesaplara ekliyor. Bir kişi veya marka için sahte veya hayran hesapları şeklinde açılan hesapların hangisinin gerçek, hangisinin sahte olduğunu bu basit yöntemle anlayabiliyorsunuz.

Bunun yanında Instagram, doğrulanmış hesapları aktif olarak izlemediğini fakat hesabın kuralları ihlal etmeye başlamasıyla bu durumu iptal edebileceğini de belirtiyor.

Instagram’da Hesap Doğrulama Nasıl Yapılır?
Tahmin edeceğiniz üzere Instagram’da doğrulanmak hiç de kolay değil. Uzun süredir hesabınızın doğrulanmasını istemenizin bir yolu yoktu, Instagram buna kendi karar veriyordu. Ağustos 2018 itibarıyla Instagram, doğrulama isteğinde bulunma seçeneğini kullanıma sundu.


Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız


Instagram uygulamasını açtıktan sonra Ayarlar bölümüne girip Hesap sekmesi altındaki Doğrulama Talebi seçeneğine tıklıyoruz.

Henüz Android için Instagram uygulamasında Doğrulama Butonunun bulunmadığını da söylemeden geçmeyellim. Android Kullanıcılarının bu özelliği kullanmaları için bir süre daha beklemeleri gerekiyor.

Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

Açılan başvuru ekranında Ad Soyad bilgisi yazdıktan sonra kimliğinizin fotoğrafını yüklemeniz gerekiyor. Bu bilgileri ekledikten sonra butonuna tıklayarak başvurunuzun değerlendirilmesini bekleyebilirsiniz.

Doğrulama Talebi sayfasını bulamıyorsanız, güncellemeyi henüz almamışsınızdır demektir. Uygulamayı güncelledikten sonra seçeneğin gelmesini bekleyebilirsiniz. Gönderdiğiniz başvuru, Instagram tarafından incelendikten sonra sonucu size bildirilecektir. Eğer olumsuz sonuç aldıysanız 30 gün içinde tekrar şansınızı deneyebilirsiniz.

Instagram’da Hangi Hesaplar Doğrulanıyor?
Instagram’ın doğrulanmış hesap kriterlerine uymanız için;

  • Hesabınız gerçek bir kişi veya kuruma ait olmalıdır.
  • Hesabınız benzersiz olmalı ve genel bir sayfa olmamalıdır.
  • Doğrulanmak için hesabınızın herkese açık olması, profil fotoğrafı, biyografisi ve en az bir adet yüklenmiş fotoğrafı olmalıdır.
  • Hesabınızın tanınmış bir kişi, ünlüler veya markaları temsil etmesi gerekiyor.
Onbinlerce takipçiye sahip olsa bile hala doğrulanmış hesaba sahip olmayan kullanıcılar ve markaların yanında, KraftDressing gibi sadece 138 takipçiye sahip olan hesaplar doğrulanmış olabiliyor.

Sizler için sıralayacağım ipuçlarını uygulayarak hesap doğrulaması için şansınızı artırabilirsiniz:

  • Instagram dışında bir platformda profil oluşturarak, bu sayfalarda Instagram profilinize bağlantı verebilirsiniz.
  • Instagram, taklit edilecek kişileri onaylama eğiliminde olduğundan, Instagram’da fenomen olmak yerine başka platformlarda şansınızı denemenizi öneriyoruz.
  • Hesabınızı aktif olarak kullanmaya özen gösterin.
  • Sahte takipçi almak gibi bir hataya düşmeyin.
  • Mavi tik rozeti için başvuruda bulunamayacağınız için en iyi alternatif, dijital ajansla çalışmak olabilir. Bu sayede onay sürecini hızlandırarak doğrulanmış hesabınıza kısa sürede kavuşabilirsiniz. Tanınmış bir kişi değilseniz çok ümitli olmamanızda fayda var.
 

Ekli dosyalar

Benzer Konular

TheNightMare.
Cevap
1
Görüntüleme
312
fatihmenteş
Buğra
Cevap
0
Görüntüleme
521
Buğra
Ozan
Cevap
27
Görüntüleme
2K
Dobraokuyucu


Üst Alt