insanları yargılamak

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Burak

Üye
    Konu Sahibi
insanları yargılamak
Bir insanı sadece parasına ve dış görünüşüne göre yargılamak ne kadar doğru bi hareket ?
"bunun parası yok bundan bana arkadaş olmaz"
"bunun tipi bana göre değil arkadaşlık edemem"
bu gibi şeyler içimizden geçmiyor değil iletişim kurarken/arkadaş secerken.
Peki bu ne kadar doğru ?
Görüşlerinizi bekliyorum.

Tepkiler: Tuba
Doğru değil bana göre, bir dost veya bir arkadas bazı insanlar için bir köpek bile bir arkadas olabiliyor..

insanları tabi dış görünüşüne göre yargılıycam, ruh da önemli ama sonuçta ruhlar aleminde de değiliz dış görünüş önemli

Burak

Üye
    Konu Sahibi
recep den nameler

ben insanı asla parasına göre yargılamam.bu konuda mevlananın güzel bir sözü var"Ne insanlar gördüm üzerine giyecek elbisesi yok; ne elbiseler gördüm içinde insan yok"

Tepkiler: Tuba
insanları tabi dış görünüşüne göre yargılıycam, ruh da önemli ama sonuçta ruhlar aleminde de değiliz dış görünüş önemli

tutki en yakın arkadaşına yoldan geçen kamyon çarptı ve tipi 360 derece döndü sen o adamı satacak mısın şimdi?

pelın_

ben insanı asla parasına göre yargılamam.bu konuda mevlananın güzel bir sözü var"Ne insanlar gördüm üzerine giyecek elbisesi yok; ne elbiseler gördüm içinde insan yok"

yanın bunun ustune yorum yok ama sole bısıy var sadec ınsanları sozlerıyle tanı yalan soleyen ınsanla asıl arkadas dost olmaz ben bunu bılır bunu solerım

ebuş...

Üye
ayy paranın dış görünüşün ne önemi var ...kafa yapımda anlaşabiliceğim biri olsun yeter ... aradaslarımı paraya tipe göre seçmem valla.... hangisi samimiyse ona sokulurum

pelın_

CoDeYs

Üye
insan olsun dürüst olsun yeter, isterse fakir isterse sayılı zengin olsun hiç bir fark yok benım için

Tepkiler: pelın_

pelın_

yalansız olsunn

burak söyle psikoloji kitaplarını cok okusan bunların hepsinin cevabını cok rahat aklında çözebilirsin.Ben mesala bir adamın yaptıgı hareketler,konusmalarıyla, insanlıklarıyla insanı yargılarım.Bunları yargıladıktan sonra arkadaslık yaparım biriyle.Eğer biri zenginse o adamdan faydalanmak icin asla ikiyüzlülük yapmam.
Mesala derler ya hani bazı cocuklar falan kitap okumak sacma faydası yok diye.Eskiden hep biriyle arkadas olacaksam mutlaka tipi zenginliği benim icin cok önemliydi.Okuya okuya gerçekleri anlamaya baslıyorum.Suanda eski arkadaslarımın coguyla görüsmüyorum cünkü hicbirisi arkadas değilmiş.Simdiki kız arkadasımla önceden tanısmıs olsaydık bi birlikteliğimiz olmazdı.Cünkü ne bileyim güzel bulmazdım.Ama simdiki kafamla düsünüyorumda onsuz yapamam ben...

CoDeYs

Üye

aynen katılıyorum hanı nerdeler sadece çıkarı için selam veriyorlar artık eskileri bile tanıyamıyorum artık kız arkadaşlarım eskisi gibi düşünseydim dahada kıymetını bilirdim

pelın_

Tuba

Üye
arkadaş seçimi önemli tabiki ama parası ile pulu dış görünümü ile değil...
herkesin bir karakteri vardır arkadaşınızla çoğu zamanda görüşlerinizde uymaz...bunlar problemde değil çünkü insan kardeşi ile bile aynı görüşe sahip olmaz olamaz...
ama güzel ahlaklı bir arkadaş seçerek kendiniz için iyilik yapmış olursunuz...
arkadaş arkadaşı yoldan çıkarmamalı arkadaş arkadaşa yol göstermeli böyle arkadaşlar edilmeli bence...

insanın kalbi temiz olsun gerisi teferruat

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...