ibrahim.ykr
Üye
İnsanlar niçin içki kadehlerinitokuştururlar?
Bu konuda iki ayrı açıklama vardır.
1) İnsanların beş duyusunu tatmin
amacıyla şarap kadehini sofrada
çın sesiye tokuşturmak. Şarabın
rengi, görme; diliyle tat alma;
burunla koklama;eliyle dokurma,ve
çın sesiyle işitme. Şarap bütün
duyguları tatmin eder anlamını
taşır. 2)Antik çağlarda bir insanın
düşmanını yemeğe davet edip,ona
zehirli içki sunması doğal
sayılıyordu. Ev sahibi içkinin
zehirsiz olduğunu kanıtlamak için
kendi içkisini havaya kaldırır ve
misafirin içkisinden bir yudumun
kendi kadehine dökülmesini
isterdi. Sonra aynı anda içkilerini
içerlerdi. Misafir böyle durumda
ev sahibine güvenini göstermek
için kadehini ev sahibinin yukarı
kaldırdığı kadehe hafifçe vurur,
çın sesiyle içkiyi denemeye gerek
olmadığını gösterirdi.
1) İnsanların beş duyusunu tatmin
amacıyla şarap kadehini sofrada
çın sesiye tokuşturmak. Şarabın
rengi, görme; diliyle tat alma;
burunla koklama;eliyle dokurma,ve
çın sesiyle işitme. Şarap bütün
duyguları tatmin eder anlamını
taşır. 2)Antik çağlarda bir insanın
düşmanını yemeğe davet edip,ona
zehirli içki sunması doğal
sayılıyordu. Ev sahibi içkinin
zehirsiz olduğunu kanıtlamak için
kendi içkisini havaya kaldırır ve
misafirin içkisinden bir yudumun
kendi kadehine dökülmesini
isterdi. Sonra aynı anda içkilerini
içerlerdi. Misafir böyle durumda
ev sahibine güvenini göstermek
için kadehini ev sahibinin yukarı
kaldırdığı kadehe hafifçe vurur,
çın sesiyle içkiyi denemeye gerek
olmadığını gösterirdi.