İnsanlar istediğini bilmiyor.

Sponsorlu Bağlantılar

sizin fikriniz nedir

• Kullanılan toplam oy
    14
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Pure Life

Pure Life

Üye
    Konu Sahibi
İnsanlar istediğini bilmiyor.
Arkadaşlar son zamanlarda aklımı kurcalayan birşey var sizinde görüşünüzü almak istedim. Düşüncem şu bence insanların çoğu ne istediğini bilmiyor. Nasıl mı ? Mesela bir erkek bir kız arkadaşı var. Önce seviyorum ölüyorum bitiyorum diyor. Kızı tavlayana kadar bayabi uğraşıyor. Sonra üzerinden çok geçmeden saçma sapan bir sebep sunarak ayrılıyor. Bu sadece erkeklerdemi? Tabiki hayır. Beni çok seven bir erkek olsun bana her dakika güzel sözler söylesin diyor. Buluncada ay ne yavşak şey diyor.

http://www.maxicep.com/konu-disi/insanlar-istedigini-biliyor-287947.html
  1. Birincisini kendim yaşadım
  2. ikincisini bir kız arkadaşımda gözlerimle gördüm
Ve karar verdim bence insanların çoğu ne istediklerini bilmiyor. Sadece kadın erkek ilişkisi mi? Malesef buna da hayır. Kendi yeğenimde gördüğüm birşey daha var. Daha 4 yaşında ama elde ettiği şeyi sevmiyor. Bir oyuncak için ağlıyor, zırlıyor alıyorum. İki gün sonra o oyuncak gardolaba kaldırılmış. Uzun sözün kısası benim aklımı son zamanlarda bu fikir bayağı bir kurcaladı. Peki siz ne düşünüyorsunuz? Benimle aynı fikir de olmayanlar neden böyle düşündüklerini açıklayabilirmi?

• Beğen
Tepkiler: Berlin Boleyn

-LiveYourLife-

-LiveYourLife-

Üye
Bana Göre Biliyor Sebebine Gelince Aşk Sahte, Gerçek Olan Sevgidir.

Eğer 2 Kişi Arasında Sevgi, (Gerçek Aşkda Denilebilir) Var İse O Olayların Olması Çok Güçtür.

Eğlence Amaclı ise Tablodaki Gibidir. :)

TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
Gerçek aşk değilmiş demekki ...

Pure Life

Pure Life

Üye
    Konu Sahibi
arkadaşlar direk aşk ilişkisine getirdiniz.
Daha 4 yaşında ama elde ettiği şeyi sevmiyor. Bir oyuncak için ağlıyor, zırlıyor alıyorum. İki gün sonra o oyuncak gardolaba kaldırılmış.

daha 4 yaşında küçük demeyin insan fıtratında var bu. Başka bir örnek gençler aldığı telefonı bir süre sonra düşürür yere atar ilk günkü kadar beğenip istemez çünkü onu elde etmiştir

CryDaqqeR

CryDaqqeR

Üye
arkadaşlar direk aşk ilişkisine getirdiniz.

daha 4 yaşında küçük demeyin insan fıtratında var bu. Başka bir örnek gençler aldığı telefonı bir süre sonra düşürür yere atar ilk günkü kadar beğenip istemez çünkü onu elde etmiştir

sanırım bunun sebebi daha çok ne istediğini bilme değilde hep daha iyisini isteme şükür etmeme sebep oluyo :hmmm

-YARINIYOK-

-YARINIYOK-

Üye
tabiki bilmiyor insanlar çiğ süt emmişiz (ben emmemişim :)) nankörüz bişey elde edinceye kadar değeli ettikten sonra değersiz millet olarak şu kayramı taşıyoruz ''zaten benim''

Penelope

Penelope

Üye
Bence biliyor. Ama işine geldiği gibi davranıyor. Yani amacı neyse ona göre davranıyor.

haltie

haltie

Üye
bencede bilmiyor

cotanak81

cotanak81

Üye
Eğer insan ne istediğini bilseydi , teknoloji bu kadar gelişmezdi...;)

passiv€ aggressiv€

Üye
bana göre çoğu insanda elde etme çabası vardır yane insanlar ne istediğini biliyor ama kararsız kalıp fikirlerini değiştiriyo yane herşey elde edinceye kadar elde ettikden sonra elde ettikleri şeyin bi önemi kalmıyor...

Cynical

Cynical

Üye
4 yaşındaki çocuğun, ağlayarak aldırdığı oyuncağın yüzüne 2 gün sonra bakmamasının "ne istediğini bilmemekle" ilişkisinin olduğunu düşünmüyorum. Malesef bir çok ebeveyn çocuklarını şımartmak pahasına her istediklerini alıyorlar/yapıyorlar. Çocuklar kıymet bilmez, maymun iştahlı canavarlara dönüşüyorlar. İstediklerini yaptırmanın/aldırmanın en garanti yolunu ise ağlamak olarak görüyorlar. Ortada ne istediğini bilmemekten öte, elindekinin kıymetini bilmemek gibi bir durum var. Bir çok şeye sahip olan yada istediği anda sahip olacağını bilen bir çocuk (veya birey) doğal olarak elindekiyle yetinmeyi, mutlu olmayı bilmeyecek/öğrenmeyecektir.

İkili ilişkiler konusuna da katılmıyorum. Burada da ne istediğini bilmemekten öte, ciddiyetsizlik var. Bir erkek tavlamak için kırk takla attığı kızı 3 gün sonra sudan bir sebeple terk ediyorsa zaten ondan istediğini almıştır. (Tavlarım ben bunu!)

Ancak konunun ana fikrine katılıyorum. İçerisine benim de dahil olduğum bir çok insan ne istediğini bilmiyor. Zaten herkes ne istediğini bilseydi bu konuda profesyonel destek veren kurumlar/kişiler bulunmazdı. Avrupa'nın bir kaç ülkesinde de oldukça yaygınlar ancak ülkemizde değil. Tabi ortam da önemli. Biz, istediğimize yalnızca kendi çabalarımızla ulaşabileceğimiz bir ülkede mi yaşıyoruz? Bir çok insan kendine bu soruyu da soruyor, kendine verdiği cevapla da karamsarlığa kapılıyor, rüyalarının peşinde koşacak şevki kendisinde bulamıyor...

Berlin Boleyn

insanın en büyük düşmanı kendi nefsidir
ve insan doğasında bencilik vardır.bu benciliği yenen insan mutlu olur ve küçücük şeylerle bile tatmin edebilir kendini.

ama insan oğlu doyumsuzdur ve doyumsuzluk kana susayan vampirler gibidir.elde ettikçe daha fazlasını ister fazlasını elde ettikçe mutlu olmaz.

her istediğini elde etmiş çocuklara bakın okadar şımarıklarki ve istediklerini almaya okadar çok alışmışlarki büyüdükçe mutsuzlaşırlar çünki herşeyleri vardı küçükken onlar bir bisikletim olmadı diye ağlamak nedir bilmediler çünki onlar neden bisikletimin ışığı yok diye ağladılar.

bu yüzdendirki uyuşturucuya başladılar buyüzdendirki kötü yollara saptılar aslında bu kişiler daha fazlasını isteyen ve mutluluğu sapkınlıkta arayan kişilerdir çünki herşeyi denedikleri giibi onuda denemek istediler.

yani bence sorun insanın içindeki bencilik duygusunu yenememesinden kaynaklanıyor...

--------------- Ekleme ---------------

bu arada konularını çok seviyorum.:sarıl:

Berlin Boleyn

:op: sosyolojiye karşı çok yeteneklisin

şuan aklımda bir ışık yaktın biliyormusun

ben bu konuyu aratırıcam bakıyım ünide sosyoloji kaç puan istiyor belkide bu yorum benim hayatımı değiştirick sen farkında bile olmadan:S

Pure Life

Pure Life

Üye
    Konu Sahibi
şuan aklımda bir ışık yaktın biliyormusun

ben bu konuyu aratırıcam bakıyım ünide sosyoloji kaç puan istiyor belkide bu yorum benim hayatımı değiştirick sen farkında bile olmadan:S

Bu kitabı al. Bunun hem türkçesi hem ingilizcesi var.Eğer sende birşeyler uyandırıyorsa sosyoloji senin alanın :oke:

Berlin Boleyn

çok teşekkür ederim burcu en kısa zamanda temin edicem
hatta bugün param kalırsa alıcam.

:op:

ya cidden kafamda bir ışık yaktın yaa :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt