İnsanın Allahla İletişimi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
İnsanın Allahla İletişimi
İnsanın Allah ile İletişimi nasıl olmalıdır
İnsanın Allahla İletişimi nasıl olur

Allahla dua ile, ibadetle, tövbe yöntemiyle, Kur'an okuyarak iletişim kurabiliriz.

Allah insanı sevgisiyle yaratmış ve ona kendi ruhundan üflemiştir. Yüce Allah Kur'an'da "... sonra da şekillendirip kendi ruhundan ona üfleyen Allah'tır." (Secde suresi, 9) buyurmaktadır. İşte insanı diğer bütün varlıklardan ayıran ve şerefli kılan bu "ilahi ruh"tur. Bu durum insanla Allah arasında bir bağın kurulmasını, onunla yakınlığın ve iletişimin oluşmasını sağlamıştır. Yüce Allah Kur'anıkerim'de insana yakın olduğunu belirtmektedir. Kur'anda geçen "... Ve biz insana şah damarından daha yakınız." (Kâf suresi, 16) ayeti bunun en açık delilidir.

Allah da insanlarla olan ilişkisini sevgi ve yakınlık temeline oturtarak, onlara dostlarım diye hitap etmiştir. İnsanların da kendisi ile olan ilişkisinin sevgi ve güvene dayanmasını, onların da Allah'ı dost olarak görmelerini istemiştir. Konu ile ilgili olarak Allah Kur'an'da şöyle buyurmaktadır:
"Onlar (müminler):Allah bize kafidir; o, ne mükemmel bir koruyucu ve ne güzel dosttur, derler." (Âli İmran suresi, 173)

İnsanın Allah'la iletişimi iki yönlüdür:

İnsanla Allah arasındaki iletişim de Allah'tan insana ve insandan Allah'a olmak üzere iki yönlüdür. Allah'tan insana olan iletişim vahiyle gerçekleşir. Allah yarattığı insanı kendi haline bırakmaz. Onu eğitir, esirger, bağışlar ve ona merhamet eder. Onun yaşaması, büyümesi, gelişmesi için her türlü imkânı verir. İnsandan Allah'a olan iletişim ise ibadet, dua, tövbe, vb. ile gerçekleşir. Yani insan Allah'ın bu sevgi ve yakın ilgisi karşısında onu sever, ona ibadet ve dua ederek, güzel eylemlerde bulunarak karşılık vermeye çalışır. Sıkıntılarını ve dertlerini onunla paylaşır
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt